23 Ekim 2012 Salı

0 Vefa Enver - Aşk Kumarı


Bu kitabı okumaya başladığımda Vefa Enver'in kalemini özlediğimi fark ettim. Eğlenceli dilini, akıcı yazımını ve satırları okurken gülümserken bile gözleri dolduracak satırları özlemişim...

Öncelikle kitap o kadar akıcıydı ki başladığım anca yüz sayfa okumadan elimden bırakamadım. Şu kısmı okuyayım ay burayı da okuyayım moduna girerek kitabın yarısından fazlasını okudum ilk günde. Çok beğendim. Gerçi VE kitaplarını genelde hep beğeniyorum ama :))

Vefa Enver kitaplarında her şey olabiliyor ama olmayan tek şey kusursuz karakterler. Karakterlerinin hep bir kusuru, eksik veya onaylanmayacak bir tarafı oluyor bu da bence okuyucuyu karakterlere daha yakın hissetmesini sağlıyor.. Bu kitapta da öyleydi. Lara... Sıfır beden, kusursuz güzellikte biri değildi ama o kadar eğlenceli, samimi, sıcak, sağlam karakterli, arkadaş canlısı ki dış görünüşünü önemsemez hale gelerek Lara'yı karakteristik özelliklerinden mükemmel görmemize neden oluyor. Halbuki Selin gibi bir karakter -dış görünüş- olarak yaratabilirdi. Ama hayır... Lara bizden biri. Fazlalıklarıyla mutlu, kilo alma derdine girmeden tatlı yiyebilen, erkeklerle erkeksi sohbetlere giren ve gerilim, kanlı canlı filmleri romantik komedilere tercih eden biri... İnsan böyle biriyle arkadaş da sevgili de olmak ister yani... :))

Her neyse Lara'dan çok bahsettim. Genel anlamda kitaba dönmek gerekirse, kitaptaki diyaloglar çok güzel eğlenceliydi. Hatta öyle ki bazı yerlerde kahkaha attığım gibi bazı yerlerde de gözlerim doldu. Vefa Hanım'ın kitaplarını seviyorum çünkü aynı kitap içerisinde her türlü duyguyu okuyabiliyoruz.

Emre'nin gerçekten mükemmel biri olduğunu düşünmüştüm. Çünkü Lara ile çıkarken oldukça dört dörtlüktü davranışları ama Nanny'nin dediği gibi kesinlikle altından bir şey çıktı. Tolga'nın davranışları beni sinir etti. Çünkü gerçek anlamda ne istediğine karar vermedi ama neyse ki akıllandı. Selin'e okurken bile sinir oldum. Tam anlamıyla nefret edilmek için yaratılmış ya... Gıcık insandı...

Kitabın konusunu okuduğumda kumarda kaybetme karşısında Lara'dan isteyeceği şeyin o olacağını hiç düşünmemiştim. Yani ne bileyim aklıma daha farklı şeyler geldi ama sanırım benim ki biraz klasik Türk filmi tadında bir düşünceydi okurken yanılmak en sevdiğim şeydir bu kitapta da yanıldığım çok sahne oldu.

Kısacası kitap en sevdiğim VE kitaplarında 4. sırada. Her zamanki gibi ilk sırada Bahse Var mısın, sonra Bana Prense Deme geliyor ve Leyla Gibi de üçüncü sırada olunca Tolga&Lara da ancak 4. sıraya kaldılar. Kitabı okurken hiç sıkılmadım hatta hep elime alıp devam edebilmek için fırsat yaratmaya bile çalıştım. Çaktırmayın tuvalete giderken bile elimdeydi :))

Neyse tavsiye edeceğim bir kitap diğer VE kitapları gibi. Okuyun çok seveceksiniz. Eğleneceğinizi garanti ediyorum.

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:


İlk görüşte aşk değil...
Mükemmel uyum değil...
Alışılmış hiç değil...
Çünkü aşkta elinize ne geleceğini bilemezsiniz!
Çünkü aşk kumarın ta kendisi!
Kazanmak için oynarken kaybetmeyi göze alabilir misiniz?
Aşk Kumarı sadece kazanmaya alışılmış oyuncaların romanı değil...
Erkekleri parmağınızda oynatabilmek için illa çok güzel olmanıza gerek yok...
Onları iyi tanımanız yeterli. Tıpkı Lara gibi! 
Lara'nın 2 numaradaki Tolga'yla nasıl eğlendiğini okurken çok keyif alacaksınız...
Tolga gözlerini dikmiş ona bakıyordu.
"Eee? Kararın ne?"
Lara da bakışlarıyla ona meydan okurcasına karşılık verdi.
"Karıştır bakalım."
tolga imalı bir şekilde güldü. "Ben 500 koyarım."
"Yuh! O kadar kaybedecek lüksüm de param da yok.
"Ama," dedi Tolga sakin bir şekilde "Sende benim çok istediğim başka bir şey var."
lara boş boş baktı. Bir ahlaksız teklif gelmeyecekti ya arkasından?
"Neymiş?" diye sordu aynı sakinlikle.
Tolga yamuk bir gülüşle karşılık verdi... 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın