10 Şubat 2013 Pazar

4 Kathryn Harvey - Kelebek


Öncelikle yorumumu yapmadan önce sizleri bir konuda bilgilendirmek istiyorum. Bu kitap çıktığında +18 olduğuna ilişkin yorumlar, uyarmalar oldu. Kitap kesinlikle +18 değil.
Kitabı gerek kapak tasarımı gerekse arka kapak konusunda merak uyandırıcı tanıtımı ile Tüyap'ta almıştım ve o zamandan beri de biraz sallıyordum çünkü erotik bir kitap olduğunu sanıyordum. Ancak kitabı ertelediğime pişman oldum ve erotizm içerikli yorumları dikkate aldığıma da kendi kendime kızdım.

Kitap intikam ateşi ile yanan bir kadının, intikamını alma yolunda attığı adımlarını okutuyor.

Her neyse yorumuma yazarın dili ile başlamak istiyorum. Akıcı, sürükleyici ve merak uyandırıcı bir üslubu var ve sayfaları 'sonunda ne olacak, olaylar nereye bağlanacak bu yabancı isimler nasıl bir noktada birleşecek' merakıyla çevirmenize neden oluyor.

Kitapta geçmişe dönük, Rachel'ın yaşadıkları, Danny'nin yaptıkları ve her ikisinin de yükselişi gerçekten çok güzel ve ince düşünerek işlenmiş. Bunun yanında günümüze dönüp de Kelebek ile ilgili sayfalarda insanda Rachel ve Danny ile nasıl bağlantı kurulacağı merakını uyandırıyor.

Yaşadıklarına rağmen Rachel'in ayakta kalması ve yükselmesi kesinlikle en çok okunmaya değer sayfalardı... ve güzel olan bir diğer şey de yapılan iyilikleri unutmayıp elinden geldiğince karşılığını verebilme çabasıydı. Annesinin ölmeden önce birkaç yılını yanında geçirdiği rahibeye yaptığı bağış ve sözleri bunun en büyük kanıtı...

Linda, Jessica, Trudie... arka kapakta adları geçiyor yorumda yok bunlar kim derseniz eğer... Bu üç kadın Kelebek'in müşterileri... ve onların hayatlarına da kısa bakışlar atıyoruz kitabı okurken... sorunlarını, hayatlarını okuyoruz. Onlar açısından güzel olan kısım aşklarını bulup, Kelebek'e ihtiyaçlarının artık kalmaması...

Eğer daha uzun bir yorum yaparsam kitap içeriğine gireceğim sizlerde de okuma isteği bırakmayacağım. Bu yüzden kısa kesip şiddetle okumanızı tavsiye edeceğim bir kitap olduğunu söyleyerek yorumumu bitireceğim. Ben çok beğendim ve kesinlikle okuyun.

Bu arada küçücük bir bilgi vereyim kitap bir üçlemeden oluşuyor. İlk kitap Kelebek'ti. Üçlemenin kitapları:
  1. Butterfly (Kelebek)
  2. Stars
  3. Private Entrance
Kitabın tanıtım yazısını aşağıda belirtiyorum:
Beverly Hills'te, seçkin bir erkek giyim mağazasının üst katında bulunan Kelebek adında özel bir kulüp. Orada tüm bilgiler gizli. Yalnızca en cesur olanlar üye olabilir ve herkes tek bir kişi önerebilir. Maskeli bir hırsız, soylu bir beyefendi, bir müttefik askeri ya da kovboy. Sizi gizli cinsel fantezilerin dünyasına çekmek için oradalar... Düşlediklerinizden de ötesi için...
Hırslı bir avukat, Jessica. Cömert bir işletmeci, Trudie. Ve başarılı bir doktor, Linda. Onlar maske altına gizledikleri arzularını bir bir yaşamak için sabırsızlanıyorlar. Gerçek hayatlarında hiç olmayacağı kadar. 
Ama onlardan daha gizemli biri varsa o da Kelebeki yaratan kadındı. Kimliğini saklamak için adını, aksanını hatta yüzünü bile değiştirmişti. Ve artık tek arzusu, çocukluğundan beri peşinde olduğu şeyi onu zirveye taşıyacak veya çevresindekilerle birlikte onu yok edecek olan gizli bir saplantıyı hayata geçirmekti.  
Şehvetin, umutların ve hayallerin gerçeğe dönüştüğü,fantezilerin vahşi birer nehir olup aktığı bir yer Güç ve arzuya susamışlığın hikayesi.

"Yakıyor." - New York Daily News
"Sihirli, ihtiraslı ve davetkar" - Publishers Weekly
"Sayfaların elinizden akıp gittiğini hissedeceksiniz." - Washington Post

4 yorum :

  1. o zaman edinmeliyiz, ben de kapağını çok beğenmiştim:)

    YanıtlaSil
  2. serinin diğer kitapları ne zaman yayınlanır? ya da yayınlanmış mıdır?? beklemeyi sevmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin henüz diğer kitapları yayınlanmadı ve bu konuda bir haber de yok. Koridor Yayınları bu tür haberleri pek paylaşmıyor okuyucularıyla ne yazık ki. Beklemekten başka şansımız yok :/

      Sil
    2. off işte hiç sevmiyorum bu durumu benn :(

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın