8 Şubat 2013 Cuma

2 Kinley MacGregor - Arzunun Efendisi


Arzunun Efendisi kitabını büyük bir beklenti ile elime almadığımı söylemeliyim sanırım en başta. Uzun zamandır roman okumaya fırsat bulamayan birisi olarak, sevdiği türde bir roman bulduğumda hemen okumaya başladım. :)

Ama kitabı gerçekten çok beğendim. Yazarın oluşturduğu karakterler sevilmeye değer. Draven ve Emily... Emily karakterinin cesareti ve biraz da arsızlığı gerçekten okunması zevkli olan kısımdı. Draven karakterinin de elinde olmadan yumuşaması, Emily için gösterdiği özen vs. gerçekten güzeldi.

Aslında yorum yapacak çok farklı bir şey bulamıyorum kitapta. Okuduğumuz diğer tarihi aşk romanlarından ayrılacak derecede bir özelliği yoktu. Yine de bunun kötü bir yön olarak düşünmenizi istemem. Belirttiğim gibi zevkle okunan, bu türü sevenlerin okurken gerçekten keyif alabileceği bir kitap. Özellikle okurken sayfaları merakla çevirdiğinizi belirtmeliyim.

Gelgelelim beğenmediğim bir nokta var ki o da ayrılık sebebi. Sanırım yazar, bunlar bir kez ayrılmadan olmaz deyip, biraz kasmış :) Bana öyle bir his verdi, çünkü sebep çok tatmin edici değildi. Ya da sebep tatmin edici olabilirdi ama yazar orayı biraz fazla hızlı geçmişti.

Sözün özü: Arzunun Efendisi, çok abartabileceğim, ahım şahım bir roman değildi belki ama altını çizerek söylediğim gibi bu türü sevenlerin gerçekten keyif alacağı bir kitap.

Artık okuyup okumamak size kalmış :)

Kitabın konusu:
"İlgi çekici karakterler, rengârenk bir arka plan ve... romantik bir aşk hikâyesi... Gülecek, iç geçirecek ve büyük keyif alacaksınız."
 -Romantic Times-
Bir Tutku Rüyasından Uyanış... 
Güzeller güzeli Leydi Emily'nin hayallerini heyecanlı bir aşk ve mutlu bir evlilik süslemektedir. Savaştaki bir İngiliz lordunun en küçük kızı olan Emily, babasının şatosuna gelen gizemli bir yabancıdan çok etkilenir. Bu nefes kesici adamın Emily'nin hasretini çektiği beyaz atlı prens olma ihtimali var mıdır? Ravenswood Kontu Draven de Montague gerçekten de Emily için gelmiştir... ama bunun aşkla hiçbir ilgisi yoktur. 
Düşmanın Şefkatli Kollarında... 
Birbiriyle kavgalı olan iki soylu ailenin arasında barışı sağlamak adına kral, düşmanının kızını bir seneliğine alıkoymasını emretmiş olmasa, Draven'ın en büyük rakibinin evine adım atması söz konusu bile değildir.

Ama kralın sözü kanundur ve Draven gidip düşmanının kızını teslim alır. Ancak en kötüsü, bu kızın, Draven'ın hiç kimsenin kendisini baştan çıkararak kalbine girmesine izin vermeyeceğine dair ettiği yemini bozmasına yol açabilecek kadar güzel bir varlık olmasıdır. Emily tutkusunun ateşiyle bu mağrur savaşçının savunmasını yakıp kül edebileceğinin farkındadır. Ancak Draven'ın tatlı dudakları ile cesur, tutkulu dokunuşlarının teslimiyeti, her ikisini de kavurup yok edecek kadar sıcak bir ateş yakarsa ne yapacaklardır? 
"Tutku ve görkemin, şefkat ve mizah duygusunun mükemmel karışımı. Her sayfası ayrı bir keyifti! Kinley MacGregor artık 'mutlaka okunacaklar' listemin en tepesinde duruyor."
-Teresa Medeiros-

2 yorum :

  1. okumayı istediğim bir kitap benim de :) şu yorumundan sonra elimdekiler bittikten sonra alacağım demek oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. Okuduktan sonra yorumunu bekleriz :D

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın