1 Ağustos 2014 Cuma

0 Laura Landon - Sessiz İntikam


Historical romance yani tarihi aşk romanı nerede ben orada modundayım! :)) Seviyorum bu türü hatta bayılıyorum :) 

Sessiz İntikam, Laura Landon'ın ilk okuduğum kitabıydı ve kadının kurgu yeteneğini ve anlatımını, üslubunu çok beğendim. Bundan sonra kitaplarını takip edeceğim bir yazar daha edindim kendime :) 

Kitabın alışılagelmişin dışında bir kadın karakteri vardı. Kadın karakteri mesela... herkesten sakladığı sırrı... daha önce böyle bir karakter okumamıştım ve hayran olmamak elde değil! Cesareti, yaptığı teklifler ev hayatta kalma savaşı muhteşemdi! Erkek karakteri ise... tipik kont işte! Aşık olunası, kadınına sahip çıkan ve koruyan bir Kont... daha ne olsun ;) 

Konusunu cidden çok beğendim. Kitap benden her şekilde geçer not aldı! 

Kitap içeriğine giren bir yorum yapmayacağım, her historical romance sever bence alıp okumalı bu kitabı deyip alıntılarımı sizinle paylaşacağım :)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Alıntılar **~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Cehennemde soğuk bir gün yaşandığı zaman, lordum, işte o zaman sizinle evlenirim."

"O halde en iyisi bir battaniye daha getirilmesini rica edin, leydim. Çünkü şu an biz konuşurken bile sıcaklık düşüyor.


***

"Bu yaptığınız hiç doğru bir şey değil lordum. İnsanlar bizi görürlerse ne düşünecekler?"

"Yeni evlendiğimizi ve ayrı durmaya dayanamadığımızı düşünecekler. Evliliğimizin bir aşk evliliği olduğunu, birbirimiz için mükemmel eşi bulduğumuzu düşünecekler. Ve birbirimize dünyanın geri kalanının varlığını unutacak kadar bağlı olduğumuzu düşünecekler."


***

"Bence bazen görev, zorunluluk ve sorumluluklar aşk için hiçbir şey bırakmıyor. Kalbimizin yapmamızı istediği şeyleri yok sayıp, hareketlerimizi aklımızın yönlendirmesine izin vermekten başka bir şansımızın kalmadığı zamanlar olabiliyor."

"Benimle evlenirken yaptığın bu muydu?"

"Hayır, ben seninle evlenirken başka birisini sevmiyordum.Kusura bakma ama kalbim kimseye ait değil Jessica. Asla öyle olmayacağını sana en baştan söylemiştim. Seninle evlenme sebeplerim hiçbir zaman bir sır olmadı ve ihtiyacım olanı almak için hiçbir aşkı feda etmedim. Seninle neden evlendiğime dair bir sebep arıyorsan sana üç sebep söyleyebilirim. Görev,zorunluluk ve sorumluluk. Daha fazlası değil."


***

"Kime bu kadar kızgınsın Simon? Bana mı yoksa metresine mi?"

Jessica geri adım atmayacaktı. "Yanında sessizce oturup beni metresinin bu gece baloya gelmesinin tamamen bir kaza olduğuna inandırmak için uydurduğun yalanları itaatkar bir şekilde dinlemediğim için mi bana kızgınsın? Yoksa karınla aynı baloda bulunacak kadar yüzsüz davranarak seni utandırdığı için metresine mi kızgınsın?"


***

"Ben sadece seni istiyorum. Sen beni bu hale getirdiğin için ben böyleyim. Benim tüm nefretim ve intikam hırsımın ötesine baktın ve onu korumam için bana kalbini verdin. Hayatımın geri kalanını seni severek geçirmekten başka bir şey istemiyorum."
Jessica'yı omuzlarından tuttu ve gözlerinin içine baktı. "Senden başka hiç kimseyi istemiyorum."


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** **~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Dilerim yazarın diğer kitaplarını da okuyabiliriz. Şahsen ben çok sevdim kitabı ve diğer kitapları tatmak isterim. 

Sizlere de tavsiye ederim okuyun seveceksiniz.

Kitabın konusu:
Leydi Jessica Stanton altı gün içinde yirmi beş yaşına girip kendisini, İngiltere'nin en zengin kadınlarından biri hâline getirecek kadar yüklü bir mirasın sahibi olacaktı. Bu gerçekleştiğinde de üvey kardeşi Colin, özgürlüğüyle birlikte tüm her şeyine el koymak için Jessica'ya saldıracaktı. Tek bir çözüm vardı: kendisine Colin'in karşısında durabilecek kadar güçlü bir eş bulmak. Fakat onu koruyabilecek birisini bulabilse bile, hangi adam sırrını öğrendikten sonra onunla evlenirdi ki? 
Northcote Kontu Simon Warland'ın iflasın eşiğine gelmiş olmasının yanı sıra, tüm Londra'da, müsrif babasının zamansız ölümünde bir parmağı olduğuna dair dedikodular da devam ediyordu. Artık onu her şeyini kaybetmekten koruyacak bir kadın bulmaya mecburdu. Fakat hangi kadın bir cinayet zanlısıyla evlenmek isterdi ki? 
Tamamen mecburiyetten bir araya gelen Jessica ve Simon evliliklerinin anlaşmalı bir evlilik olduğu konusunda uzlaşırlar. Fakat Simon'un kendisiyle evlenmesinin ardında yatan gerçeği öğrendiğinde, Jessica'nın kalbini hiçbir yasal evrak koruyamayacaktır, çünkü Jessica tüm çabalarına rağmen kocasına âşık olmuştur. Oysa aşk, belki de ikisinin de en çok ihtiyaç duyduğu şey olmasına rağmen, ikisinin de istediği en son şeydir.

Kitabı alabileceğiniz bir link:  Kitap Sihirbazı 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın