19 Ağustos 2014 Salı

0 R. K. Lilley - Uçuşta [ Up in the Air #1 ]


Ülkemizde gün geçtikçe sayısı artan bir tür olan erotik aşk romanlarından birini daha okumuş bulunuyorum. Evet bu tür ile Fifty Shades of Grey Serisi ile tanıştık ama bir anda patladı bu tür ve birçok yayınevi logosu altında bir çok kitap çıkmaya başladı. Bunlardan biri de R. K. Lilley'in Uçuşta kitabı.

Öncelikle şunu demek istiyorum ki, her gördüğünüz CEO'yu Christian Grey her gördüğünüz masum, bakire kızı da Anastasia Steele zannetmeyin. Eğer böyle bir kıyaslama ile okursanız bu tür kitapları hem verdiğiniz paraya hem harcadığınız zamana yazık olduğunu düşünürsünüz. Eğer tarafsız bir şekilde okursanız da keyif alır, aşkı hisseder, fedakarlık ve ilişkilerin samimiyetinin ne kadar tatlı olduğunu düşünürsünüz.

Uçuşta kitabımız, Erotik Aşk Romanı ve BDSM türleri arasında yer alan bir CEO olan James Cavandish ile hostes ya da başka bir değişle uçuş görevlisi Bianca Karlsson'ın tanışmasını, ilişkilerine başlamasını ve aralarındaki ilişkinin şekillenmesini konu alıyor. Evet, başta cinsellik kokan bir birliktelik ama tarafların tavırları daha fazlasının olduğunu gösteriyor.

Bianca'nın hasta ruhlu babası ve geçmişi... Stephen ile olan arkadaşlığı... James ile tanışması... cinselliği öğrenmesi... James'in hayatında bir yer edinmesi... kurgu güzel, akıcıydı. Seriyi takip edeceğimi söyleyebilirim.

Kapak zararsız olsa da eğer yanınızda ne okuduğuna merakla bakan kişiler olma olasılığına karşılık toplu taşımalarda okumayın. İlk elden tecrübe edildi utanç verici olabiliyor ;)

Kapak tasarımını çok beğendim, dilerim serinin diğer kitaplarını da bu şekilde kapaklarla tamamlar yayınevi.

Çeviri güzeldi, bir iki yerde ufak imla hataları vardı ama onları da önemsemiyorum olur o kadar diyerek geçiştiriyorum.

Kitap içeriğine girmeden bir yorum yapacağım çünkü içeriği girersem kitabın okunacak bir tarafı kalmaz o yüzden eğer erotizm okumakta bir sorun yaşamıyorsanız bir el atın bence seveceksiniz diyerek yorumumu sonlandırıyorum.

Ahh bir de demeden geçemeyeceğim. Melissa'nın James'in Bianca'ya aldığı Rolex marka saate karşı yaptığı yorum sonucunda merakıma yenik düşerek saate baktım.. .fiyatına da... anammm amma zenginmiş dedim. Cidden booool basamaklı bir rakam tabi yanında bir $ işareti olduğu da düşünürsek. Çok bool basamak demek oluyor :)

Son bir şey daha... Bianca James'in hastanedeki konuşmaları çok fenaydı... Bir kitap için çok fena bitti diyebilirim.

Neyse susuyorum ve kitabı sizlere tavsiye ediyorum eğer +18 iseniz tabi ki :) Ahh neredeyse unutuyordum. Yayınevini de tebrik etmek istiyorum kitabın arkasına +18 ibaresini koymuşlar...

"Up in the Air" (Uçuşta) Serisinin kitapları:

Kitabın tanıtım yazısı:
Ketum kabin memuru Bianca, milyarder otel sahibi James Cavendish'i gördüğünde zor kazanmış olduğu bütün soğukkanlılığını kaybeder. İlk karşılaşmalarından sonra 7 cm topuklu ayakkabıyla on bin metre yükseklikte bir tepsi şampanyayı rahatça taşıyabilen bir kız için şaşırtıcı bir şekilde dizlerinin bağının çözülmüş olduğunu fark eder. Genelde sakin olan Bianca, onun turkuaz gözlerine bakmaktan kendini alamaz. O gözlerde direnmenin imkânsız olduğu bir meydan okuma, bir vaat var. Oysa o, "hayır" demeye ve bunu gerçekten kastetmeye alışık bir kız. 
Bianca, birinci sınıfta görevli bir kabin memuru olarak süper modeller ve film yıldızlarıyla ilgilenmeye alışık ama James Cavendish yakışıklılığıyla hepsini gölgede bırakıyor. Bu dehşet verici adam hakkında karşı konulamaz bulduğu tek şey görünüşü olsaydı, Bianca onu görmezden gelebilirdi. Ama onun hiç olmadığı kadar aklını başından alan şey, tanıştıkları andan itibaren Bianca'nın üzerinde kurduğu hâkimiyet ve onun gözlerinden okuduğu zevk ile acı vaadi. 

Kitabı satın almak için: Kitap Sihirbazı 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın