9 Mart 2015 Pazartesi

6 2015 CNR Kitap Fuarı Maceram


Eveeettt :) size CNR Kitap Fuarı'yla ilgili bir yazı yazacağımı söylemiştim ve şimdi bu akşamı size hem fuar yazımı hem de okuduğum kitapların yorumlarına ayırarak bloguma yazı yazmakla geçireceğim :) Öncelikle Fuar diyerekten yorumu gelecek olan üç kitabı bir köşe bırakıyorum :)

Ama... içim rahat etmeyecek yakında okuyacağınız yorumlarının hangi kitaplara ait olduklarını söyleyeceğim :)) Gözlerimdeki Canavar, Savaş Benimle, Deniz Feneri Koyu ve Kıyıya Vuran Deniz Kabukları kitaplarının yorumları gelecek :)

Şimdi gelelim fuara... 


Öncelikle CNR'a katılan yayınevleri kadar katılmayan da oldukça yayınevi vardı. Bunların başında Pegasus ve Pena geliyor. Pena geçen sene katılmıştı ama bu sene nedense katılmaktan vazgeçtiler. Tabi bazı yayınevlerinin katılmamasındaki en büyük etken de henüz Tüyap kadar popüler olmaması ve onun kadar kalabalık olmaması. Aslında kalabalık bir fuar alışverişi yapmak istemeyenler için CNR birebir. Tabi her geçen sene katılım sayısı artıyor gibi görünüyor çünkü geçen sene CNR bu kadar kalabalık değildi. Bu sene fuara gelen kitap sever sayısı atmış.

Fuar macerama geçmeden önce aklımda kalan yayınevlerinin indirimlerinden sizlere bahsetmek istiyorum.

Nemesis, Aspendos, Optimum Kitap, Angel Yayınları, Fenomen Kitap 10 TL'den sattı kitaplarını ki Aspendos'un son çıkan kitapları bile 10 TL'ydi, yalnız bu fiyat içerisine ciltli kitaplar dahil değildi. Martı, hep yaptığı indirime  sadık kalarak 5-10-15 TL'den sattı kitaplarını, Artemis %30 indirimi vardı.Yanlış hatırlamıyorsam Müptela ve Yabancı Yayınları'nda %25 indirim vardı. Epsilon'un genel olarak %20 indirim vardı ama bazı kitaplarında da özel kampanyalı fiyatlar vardı. Aynısını Tüyap'ta da yapmıştı Epsilon, aynı çizgisinde devam etti CNR'da da :) Ephesus'un da bazı kitapları 10 TL'den satılmasının yanında genel olarak %30 indirim vardı ve yeni kitabı Kötü Çocuk içinde %10 indirim yapıldı.

İndirim dedikodusunu bitirdikten sonra gelelim fuarda bir adet İnci'ye :)

Tüyap'ta tanıştığım bir çok kişiye tekrardan görüşmemin yanında daha önceden tanıdıklarımla da görüştüm ve yine Ephesus standında bol bol kitap satıp yazarlarımızdan imzalar aldım :)

Bu sefer sizlere bir olaydan bahsetmek istiyorum :) İlk defa başıma geldi hem çok şaşırdım hem de aşırı mutlu oldum :)

Fuarın ilk pazar gününde gittim, kimler var kimler yok bir bakayım dedim derken kendimi Ephesus standında sevgili Nilüfer ve Leyla ile sohbet ederken satış yapar halde buldum derken bir grup genç geldi standa. Genç diyorum benden oldukça küçük bu kızlar yanlarında büyükleri falan vardı. Neyse... "Bu İnci abla değil mi?" diyerek stantta yanıma gelip sorduklarında küçük çaplı bir şaşkınlık geçirdim derken İnci ablalarının ben olduğumu öğrendim, beni instagramdan takip ediyorlarmış ve görünce tanışmak istemişler derken tanıştık resim çekildik falan. Resmi sizinle paylaşmak isterdim ama kızlar kabul eder mi bilemediğim için paylaşmıyorum :) Kısacası bu kızlar sanki çok ünlü biriymişim gibi muamele yaptılar bana ve aşırı mutlu oldum. Kendimi dünyayı yaratmışım gibi hissettim :)

Bundan sadece bahsetmek istedim, kızlar hayatımda unutulmaz bir anı olarak kalacaksınız :))



CNR'ın son haftası Ephesus standındaydım. Büşra Küçük'ün kitabı yeni çıkıp standa gelmiş insanlar kapış kapış kitabı alıyor, bir balya açılıyor ve hemen bitip diğeri açılıyordu derken bu fırsatı bilen biz henüz açılmamış sıcak kitap kokusu olan birkaç balya kitapla resim çekildik :) Kötü Çocuk fanlarına o kitapları biz sattık! Açıkçası büyük bir sevap işledik, resmen yeni yetme okurları baya sevindirdik ;)


Bir tarafta Kötü Çocuk fanlarının kitap alma hengamesi devam ederken diğer tarafta diğer Türk yazarlarımızın imza günleri vardı. Bendeniz, hazır Ephesus standındaydım ve yazarlarımız imza vermeye gelmişler boş dururmuyum? Tabi ki, hayır! Her ne kadar 3 kitabını da okumuş olsam da imzasız kitap bırakmam arkadaş diyerekten Fatma Erdek'in Kara Kış Beyaz Düş ve Erken Rüya Zamanlar kitaplarını imzalattım :)

Fatma Hanım'la da resim çekildim ve 2015 CNR'dan bir hatıramızı da aldık. Tabi bunun yanında öğrendim ki Fatma Hanım'ın yeni kitabı Gece ve Şafak edisyonu tamamlanmış ve kapak tasarımına başlanacakmış. Demek ki yakında yeni kitabı raflarda göreceğiz :)


Biliyorsunuz ki ben koyu bir FMArsal hayranıyım ve yazarı görmüşken de kitaplarını imzalatmadan ve resim çekilmeden olmaz diyenlerdenim ;) Henüz imzalanmamış bir sürü FMArsal kitabım var ve hepsini sırayla imzalatacağım bir yerden başlamak gerek diyerekten Anlaşma ve Ismarlama Bebek kitaplarımı imzalattım. Gerçi Fatih Hoca, İki Renk Aşk yorumumdan sonra sana imza yok dedi ama hehe ben aldım imzamı :) İşte kitabını beğenmeseniz bile eleştirilerinize darılmayıp size yine samimi olarak gülümseyen bir yazar kendisi :)) Tabi ki İki Renk Aşk'ı bir kere daha okuyacağım,sanki hak ettiği değeri vererek okuyamadım kitabı.

Tabi ben sadece imza almam azıcık kitap haberleri de alırım ama değil mi ;) Fatih Hoca'nın sırada Ebru ve Selim hikayesi olan Kusursuz Plan çıkacak ve öğrendiğime göre yeni bir şeyler de gelebilirmiş. Okunmamış, dokunulmamış, yepyeni, fırından yeni çıkmışçasına yeni bir kitap... İki Renk Aşk gibi...ilk kez kitap olarak basılacak bir kitap :) Tabi bunun yanında Salih ve Aydan'ın da hikayesini facebook sayfalarında gördük ama bunu da kitap olarak görebilirmişiz :)

Birçok okurun fotoğraflarda yüzünü göstermediğinden dolayı bin tane şey söyledikleri yazar Jennifer Royce ile tanıştım. Hiç de tahmin ettiğim gibi biri çıkmadı. O kadar içten, samimi ve yanakları sıkılası ki anlatamam... Güler yüzlü ve her an sevgi saçar moddaydı.

Tabi sadece tanışmadım, kitabımı da imzalattım hele ki mühür yaptıkları küçük esir ve kılıç simgesine bayıldım :D süperdi hep dediğim gibi Jenny'ye de dedim Rodolfo candır adam King bir kere diye :)

Kısacası Jennifer Royce'un kitabı Gözlerinin Esareti'ni okuyun ve imkanınız varsa yazarla da tanışın emin olun size kollarını açmayı bekleyen bir yazarınız var :)

Ephesus yazarlarına ara verelim, imza gününe yetişemediğim ve kitabını yanıma almış olmama rağmen imzalatamamış olmanın verdiği hüzünle cumartesi günü fuardan çıkarken henüz gitmemiş olduğunu öğrendiğim Masum Koza'nın yazarı Özge Erkin'e kitabımı imzalattım.

Yazarlarımıza nazar değmesin, hepsi birbirinden cana yakındı ve Özge Hanım'da onlardan biriydi. Standın içinde olmasına rağmen yanıma geldi ve resim çekildik. Sıcacık,  pozitif enerji dolu bir yazar.

Veee asıl bomba şimdi geliyor :) öğrendiğime göre Özge Hanım yeni kitabı üzerinde çalışıyormuş ve kitapta Devran'ın kitabı olacakmış :) Allah'ım Devran'ın hikayesini okumayı çok isterim Masum Koza kitabının bence en gizemli karakteriydi o :) Kendisi kitapları basılmasa bile yazmaya devam edeceğini söylemişti, inanıyorum ki kitapları basılacak ve ben beklemedeyim :)


Ünlü Aşk'ın ünlü yazarı Burcu Bahtiyar :) Tamam, kabul... Burcu Hanım'da hiç tahmin etmediğim biri çıktı. Neden bilmiyorum ama çoğunlukla yazarlarımızı burnu havada birileri bekliyorum ama o kadar cana yakınlar ki anlatamam :) Cumartesi kendisi ile tanışmıştık ben kitabımı yanıma almadığımdan imzalatamamıştım ama pazar günü imzalattım :) henüz okumamıştım kitabını ama Burcu Hanım sıcacık kişiliği ile kitabın ayrı bir tatta olacağı değişmez bir gerçek :)

Dilerim daha çok kitabınız çıkar ve hepsinin bitmek tükenmek bilmeyen bir okur kitlesi olur :)


Her yeni kitabıyla kendini daha çok geliştiren yazarımız Güneş Demirel'le karşılaşmamak ne mümkün. Yazarı görmüşken de hele de oldukça güzel görünürken resim çekilelim dedik. Ben Aşk Kanatları'nı Tüyap'ta imzalatmıştım dolayısıyla imzalatacak kitabım yoktu ama resim çekildik :D

Şimdi Benimsin kitabının basımını bulamayanlar sizlere müthiş haberlerim var, kitap Ephesus logosuyla çıkacak ve editöre gitmiş kitap, yakında yeni basımını okursunuz. Azıcık daha sabredin! :) Şahsen ben okudum ama tekrardan okumak için sabırsızlanıyorum, ilk basımında imla hataları vardı ve kendimi vererek okumak imkansızdı neredeyse ama yeni basımında öyle bir sorun olmayacaktır :)

Şimdi Benimsin'i bekliyoruz :))

Veee veee veee İlknur Birdal!! Kendisi Satılık kitabının yazarıdır arkadaşlar :) Facebook'da kendisi ile o kadar konuştuk ki iki yakın arkadaşmışız gibiydik, cumartesi fuara geldi, Ephesus standına yanıma uğradı selamlaştık öpüştük falan derken pazar günü imza gününe gittim :) imzamı aldım, resmimi çektim güzel çıkan resmimizi paylaştık :)) sanki asırlardır arkadaşmışız gibi hissettirdi, öyle bir enerjisi vardı İlknur'umun :) öpüyorum seni çokça :) Tabi yeni kitabı ufukta görünüyor, bir aşk hikayesi olduğunu da araya sıkıştırayım mı? :) Ufak ufak tüyolarla doldum bu fuarda :)



Meral Kır... Doruk'uma can veren parmakların sahibi :) Meral ablanın imza günü olur da ben boy göstermez miyim hiç :) Aşkı Seçtim kitabını Tüyap'ta imzalatmış Aylardan Aşk'ı imzalatmamıştım. Elime imzalatma fırsatı geçince kitap hemen çantaya girip CNR yolculuğunda bana eşlik etti :) Tabi sıraya girdim mi? Hayır, sıra vardı bir dolandım geldim ki sıra bitmiş tabi ben ne yaptım, Meral ablanın eşini imza için sıra bekliyor zannettim derken eşiyle tanıştım :) Meral abla gibi bir kadına sahip olduğu için kendisini çok şanslı buluyorum. Tabi bu kısım aramızda kalsın ;)

 Neyse, asıl bomba haberlere gelelim. Ahmet'in kitabı Yoluma Aşk Düştü'yü yaza yetiştirmeye çalışıyormuş ve önümüzdeki sene bu zamanlara da benim yoğun ısrarım üzerine Mehmet'in kitabının arasına Doruk'u Asya'dan ayırıp bana yar edeceğini söyledi :D hehe hep dediğim gibi "Doruk is mine!" sonunda benim olacak :))

Allah bana Doruk gibi birini nasip etsin de Meral abla benim Doruk baskılarımdan kurtulsun! Amiiin! :))


Kötü Çocuk fanlarını kıskandıran bir poz olsun bu :) Haddi hesabı olmayan bir kitleye sattık iki gündür bu kitabı ve sırf merakımdan bir tane aldım okumak için derken artık fuardan ayrılmayı düşünürken Büşra Küçük geldi standa ve hazır gelmişken Kötü Çocuk fanlarını, Vini Uehara fanlarını kıskandıran bir pozla fuarı bitirelim dedik :) 5-6 saat süren imza kuyruğuna girmedik, imzasız kitabı okumaya razıydık ama şans bizden yanaydı ve kitabı imzalattık :)

Duyduğuma göre bazı okurlar sadece iki kelime yazıldı diye bozulmuşlar, eee onlarda kendilerince haklılar saatlerce beklediler imza için ama yine de iyi tarafından bakmak lazım imza alabildiler :)

Kötü Çocuk, daha önceden wattpadde yayılanan bir hikayeydi ve kitabı alanların çoğunluğu zaten okumuşlardı. Hatta bazı anne babalardan okumuşsun ne gerek var tarzında yorumlar duymamıza rağmen çocuklar aldılar kitabı. Yoldan ayracı koymamışsınız diye geri dönenler, afiş satın alıp imzalatmak isteyenler, %10 gibi az bir indirimi bile önemsemeyip kitabı alanlar...

Çılgın bir fan kitlesi vardı yazarın. Nasıl bir imza sırası olduğunu facabook sayfamızda paylaşmıştım :)


İki gün boyunca artık okurların standa gelişinden Kötü Çocuk fanı olduklarını çözdükten sonra onlara ayak uydurmak farz oldu ve bizimde bir Vini ile Kötü Çocuk ile resmimi olmalı dedik :) Fanı olmayabiliriz ama ortama ayak uydurduk :) Çılgın kızım Leyla ile Vini diye çığırmadık belki ama biraz daha Kötü Çocuk satsaydık muhtemelen çığırmaya başlardık :))

CNR'ın unutulmaz olayı Vini ve Kötü Çocuk oldu. Bizleri de kendilerine uydurdular :) eeee ortamı kendimize uyduramayacağımız için biz onlara uyalım dedik :))



Her fuar sonrasında bir Ephesus selfiesi görüyordum bu sefer bu selfiye ben de dahil oldum :) Fuarın son saatlerine doğru kameraya bakın dedik ve anımızı ölümsüzleştirdik :)

Bu kareye dahil olduğum için çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum :)

Eveet artık CNR maceramın sonuna gelmişken bu fuardan neler aldım onu da söyleyerek kapatıyorum bu yazıyı :)


Türk Yazarların kitaplarından aldıklarım;

Annemin Gelini olur musun? (Müptela)
Deli Divane (Müptela)
Senden Bebek İstiyorum (Postiga)
Rehine (Optimum Kitap) 
Kötü Çocuk (Ephesus)

Rehine hariç hepiciği imzalı ;)


Yabancı Yazarların kitaplarından aldıklarım ise;

Haftasonu Kaçamağı (Nemesis)
Rule (Aspendos)
Yerde (Aspendos)
En Sevdiğim Hatam (Aspendos)
Çifte Vuruş (Ephesus)
Şeytan Sevgili (Optimum Kitap)
Medcezir (Novella)






Bir sonraki fuarda görüşmek üzere :)

6 yorum :

  1. Ama nasıl yaaa.. İlknur ablanın orda çerçeveyi tutanlardan biri benim. Takip ettiğim blog yazarlarından biri oradaymış :/ İsyanlardayım şuan :D Elif abla dışında hiçbir bloggerla yüzyüze tanışma fırsatım olmadı, olmuş ama kaçırmışım işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bir dahaki fuara diyelim mi Ebrar yine ben fuarda olurum :)) o zaman tanışırız :)

      Sil
  2. Ne güzel vakti geçirmişsin hatun, okuması da aynen keyifliydi yani :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook yoruldum, ertesi gün pestilim çıkmış bir halde işe geldim ama yine de çook keyifliydi :) her anında ayrı bir zevk aldım diyebilirim :))

      Sil
  3. Kıskananlar çatlasın ablam. (Çatladı) :D Ahahahha :D Yine eğlenmiş, gezmiş tozmuş, fuarın da tozunu attırmışsın valla. Güle güle oku yeni cicilerini. :') Yeni fuar maceralarını merakla bekliyorum. :))

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın