12 Haziran 2015 Cuma

6 Ecem Altınok - Beyaza Tutsak


~~~*~~~
Masallar mutlu sonla bitmez miydi?
Benim masalım da ise ne mutlu ne de kötü son vardı. Sadece bilinmezlikten ibaretti.
~~~*~~~

Bir Türk yazar daha ve yine ben... Sanırım şu son günlerde Türk yazarları yabancı yazarlardan daha çok okur moddayım değil mi? Ama o kadar çok Türk yazarın kitabı çıkıyor ki insan ister istemez merak ediyor yani ;) bende kendime engel olamıyorum hele de konusu cidden ilgi çekici ise :)

Ecem Altınok, akıcı, ilginç ve okurken sıkılmayacağınız sade bir anlatımla kitabını yazmış. Herkesten farklı bir konuyu ele almış ve bu konu üzerinde ilerlerken belki bir abla veya kardeşin ben de yapar mıydım sorusunu kendisine sormasına neden olacak bir seçim yapmasını yazarak biz okurları kitaba bağladı. 

Evet, ben de kitabı okurken Hazan'ın yaptığı seçimi düşündüm. Hakan için yaptığını göz önüne alıp bir erkek kardeşi olan ben...düşündüm ve kardeşim için evet yaparım dedim... başka seçimim yoksa eğer... iş bu duruma gelince ister istemez kitap benim gözümde daha farklı boyuta geçti ve daha bir keyifle okumama neden oldu!

~~~*~~~
Her insan içinde bir şeytan barındırır Hazan. Meleğin yanında her zaman kötülük vardır. 
Tıpkı senin yanında benim olmam gibi...

~~~*~~~


Kitabın konusuna kısaca değinmek gerekirse; küçük yaşlarda anne ve babasını kaybeden Hazan ve Hakan yeni kurdukları hayatta yapayalnızlardır. Hakan bağımlısı olduğu uyuşturucu için krizlere girerken Hazan bir çare bulmak zorunda kalır, tedavi olmaya ikna edemediği kardeşi için uyuşturucu bulmak... Yeterince parası olmadığı için şeytanla anlaşma yapar... Aral, kendisine uyuşturucu vermeyi tek bir şartla kabul eder... Hazan ile Aral arasındaki anlaşma ikisi içinde hiç beklemedikleri bir şekilde ilerler. Bu ilerleyiş her ikisini de ya mutlu sona götürecek ya da dibe batıracaktır! İşte bu nokta da size sonu öğrenmek için kitabı okumak kalıyor :)

Kitabı beğenmiş olmam demek değil ki eksikleri yok, elbette eksik bulduğum kısımlarda vardı. Mesela daha uzun olup bazı olaylar daha oturaklı ve zemin hazırlanarak yapılabilirdi diye düşünüyorum.Örnek vermek gerekirse Bulut ile yaşanan olay... Bir anda oldu bittiye geldi gibi... Daha detaylı daha uzun anlatılmalıydı bence... 

Başlarda Aral'ın ben kötüyüm havaları, konuşmaları davranışları bana bir yerden esinlenilmiş izlenimi verdi nereden tanıdık geldi çözemedim ama öyle hissettim ancak sonra öyle bir ilerledi ki kurgu yeterince özgünleşti. 

~~~*~~~
Bu şeytanın kalbi meleğe amansızca tutuldu. Yasak olmasına rağmen vazgeçemedi aşkından.
Sende vazgeçme, meleğim. Pes etme!
~~~*~~~


Eleştirilen kısımları bir kenara bırakırsak abla kardeş ilişkisini ve fedakarlığı o kadar beğendim ki... dediğim gibi bende bir ablayım ve kendimi denememe neden oldu bende kardeşim için bunu yapabilir miyim diye... sonuç Hazan ile aynı oldu ama tabi öncesinde tedavi baskılarını yapmama engel olacak hiçbir şey yoktu. 

Bence bu kitabı erkek kardeşi olan bir abla okursa daha farklı boyutta güzel gelecektir diye düşünüyorum. 

Kitabı ben beğendim, evet bazı eksik bulduğum kısımlar vardı yukarı da dedim ama gene de güzeldi, Tavsiye ederim okuyun! 

~~~*~~~
Seni öptüğüm için pişman değilim. Ne derse de! İlk defa hissettim, Hazan. İlk defa tutkuyu hissettim. İlk defa seni veya beni değil, bizi hissettim.
~~~*~~~


Kitabın adı   : Beyaza Tutsak
Yazarı           : Ecem Altınok
Yayınevi        : OlimposYayınları
Sayfa sayısı    : 320
Türü              : Romantik

Kitabın tanıtım yazısı:

Hazan ve Hakan...

Hayatın acımasız pençesine takılmış iki kardeş.... Et ve tırnak gibiydi ikisi. Birbirlerinden bir an olsun ayrılmazlardı. Ancak zamanla, büyüdükçe araya bambaşka bir engel girdi: Uyuşturucu... Bu beyaz illet kardeşinin ruhunu esir alırken hiçbir şey gelmiyordu elinden Hazan'ın. Gün geçtikçe ismi siliniyordu bu yaşamdan. 


Ancak Hakan'ın başına gelenlerden sonra tekrardan yazdı baş harflerini inadına hayata. Fedakârlık kalbinde gün geçtikçe köpürdü, yerini yasak duygulara bıraktı. Araf'tayken Cennet'te, Cennet'teyken Cehennem'de buluverdi kendini. Ve bunun sebebi, kaybolduğu o safir mavisi gözlerin sahibiydi... Hazan kardeşini kurtarmak için girdiği bu yolda hiç beklemediği duygularla karşılaşıp geçmişindeki acıları başkasının karanlığında silebilecek miydi? Bu amansız oyunda beyaz siyaha mı bulana-caktı? Yoksa siyah beyazla mı buluşacaktı? Peki, beyazın yanında siyaha yer var mıydı?

6 yorum :

  1. aa mera ettim şimdi en yakın zamanda okuma isterim sevgiler:) bende bloğuma beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de kısa zamanda okumalısınız, tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Kurgu sayesinde kitabı merak ediyorum ama her seferinde kapağa bakarak almaktan vazgeçiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görünüş yanıltıcı olabilir diyebilirim, içeriğe bakmak lazım ;) ama ilk kapak tasarımından daha iyi olduğu bir gerçek :)

      Sil
  3. Aaa aradığım gibi bir kitap sanki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu da tavsiye ederim bir el atın buna da :D beğenirsiniz bence :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın