8 Haziran 2015 Pazartesi

6 Güneş Demirel - Şimdi Benimsin



Çook öncelerden okuduğum Şimdi Benimsin'in yeni basımını okudum tekrardan. Önemli nokta burada şu ki kitabı 2. kere okumam :)

Kitabı ilk okumam biraz sallantıda başlamıştı, emin olamamıştım başlamak için ve başlarken tereddütlerle başlamıştım ama ikinci kere okumam sonucunda ön yargılardan arınıp beni nasıl bir kurgu beklediğinin bilinciyle okumanın verdiği hazla okuyunca kitabın çok güzel bir kurguya sahip olduğunu bir kez daha fark ettim.

Kitabın konusu, doğu illerimizde oldukça sık karşılaşılan bir durum olduğundan kitabı biraz daha gerçekçi kılıyordu. Konusunu aslında ben sevdim, normalde sevmezdim ya da bu konu yabancı bir yazardan olsa benimsemez, yarım dahi bırakabilirdim ama bunlar bizim ülkemizde ne yazık ki yaşanan şeyler bu yüzden konusu hoşuma gitti.  Yarım bırakmadan okumama neden oldu. Yazarımızı tebrik ediyorum ki bu konuyu bir yerde bir aşk hikayesine çevirebilmiş.

Elif'in naif tavırları, sessizliği, sakinliğine Fırat'ın esip gürleyen tavırları beni bir yerde eğlendirdi. Hani bildiğiniz zıt kutuplar birbirini çeker misali. :)

Neyse kitabın konusunu kısaca özet geçmek istiyorum. Fırat'ın sözlüsü Elif'in ağabeyiyle evleniyor ve Fırat'ın aşireti de buna karşılık onlar bizden kız aldı, ya Fırat da onlardan  kız alacak ya da kızla oğlanı öldürecek tavırlarına girince Fırat Elif'e zorla sahip oluyor ve bir süre sonra da Elif Fırat'la evlenmek zorunda kalıyor. Elif'in ailesi kızlarının lekelenmiş olmasını kaldıramıyor kızlarını siliyorlar ve Elif tamamen bilmediği bir yerde bir aşirete gelin oluyor. Bundan sonra da olaylar ilerliyor. Fırat, Elif'in büyüsüne kapılıyor ve Elif Fırat'tan nefret ediyor derken işler sarpa sarıyor...

Tek sorun o son olmamalıydı, içimde bir burukluk oldu o sonu okurken :( ahhh Güneş Hanım ah... yazarımızı her gördüğümde diyorum onların sonunu bu şekilde getirmemeliydiniz diye... neyse susuyorum yoksa spoiler vereceğim :)

Genel olarak kitaba dair yorum yapmam gerekirse tavsiye edebileceğim bir kitaptı, beğenerek okuduğum ve ara ara sayfalarını çevireceğim bir kitap oldu.



Kitabın adı    : Şimdi Benimsin
Yazarı           : Güneş Demirel
Yayınevi        : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı    : 564
Türü              : Romantik / Dram

Kitabın tanıtım yazısı:

Kötü bir başlangıçtı onlarınki. Ne Elif hak etmişti başına gelenleri, ne de Fırat istemişti böyle olmasını. Bir gecede hayatlar değişmiş, hayaller yıkılmıştı... Zaman unutturabilir miydi kötü anıları? Affedebilir miydi günahı? Haksızlıkların en büyüğünü yaşayan Elif, ailesi tarafından dışlanırken, felaketi olan insanlar tarafından sarıp sarmalanır. Her geçen gün nefret ateşiyle bilense de, hayata tutunmaya çalışır.


Fırat ise pişmanlıkları ve vicdanı ile savaşırken, Elif'in masumiyetine ve güzelliğine yenilir. Gün geçtikçe ilmek ilmek her hücresine işler Elif. Artık Fırat için hayatın amacı, affedilmek ve kara sevdasına karşılık bulabilmektir. İki töre mahkûmunun hayat yolculuğuna eşlik ederken, hem yüreğiniz acıyacak, hem de dev bir aşka tanık olacaksınız.



6 yorum :

  1. sellamm..
    bu kitabı okumayı düşünüyordum ben de amaa kitabın gereğinden fazla uzatıldığı falan söyleniyor.
    neredeyse hiç olumlu bir eleştiri okumadım..
    çok kararsız kaldım yani okusam mı yoksa okumamak hiç bir şey kaybettirmeyecek mi ://

    YanıtlaSil
  2. Aleyküm selam :) şahsen ben de bu kitabı okumadım ama eğer ilginizi çeken bir yanı var ise okuyun derim ben :) Yorumlar elbetteki fikir sahibi yapar ama zevkeler renkler meselesini de göz ardı etmemeli derim :)

    YanıtlaSil
  3. .Selam Aslıhan, şahsen ben okunmazsa bir şey kaybettirmez diye düşünüyorum elinizin altında varsa kitap okuyabilirsiniz ama bence alıp okumasanız da olur :)) dediğim gibi ayılıp bayılmadım kitaba ben :)

    YanıtlaSil
  4. yorumlarınız için teşekkürler ^^
    elimin altında yok bakınıyorum ama netten falan da stoklarda yok..
    neyse zahmetime değmez yanii =)

    YanıtlaSil
  5. zahmete degmez demeyelim ne de olsa harcanmış bir zaman ve emek var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabı bulmak için çok uğraştım yani o anlamda söylemiştim..
      haklısınnn ayıp olmasın emeğe saygı :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın