12 Kasım 2017 Pazar

4 Tüyap 2017


4-12 Kasım tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açan 36. İstanbul Kitap Fuar - Tüyap sonlandı. Ve bendeniz yine fuardaydım... bu sefer iki hafta da cumartesi günleri gittim daha boş olur daha rahat gezeriz diye ama ne yazık ki son hafta istediğim gibi olmadı. 

Kapılarını açar açmaz gitti yani 4 Kasım cumartesi günü gittim ve fuarın boşluğunda doyasıya gezdim alışverişimi yaptım. Beklediğim ve henüz standa gelmemiş kitapları alamamış olsam da doyası kitabımı aldım. Sonra 11 Kasım cumartesi bir kez daha gitti ve hevesle beklediğim kitapları aldım, sevdiğim yazarları gördüm.  

Fuarda fiyat politikası konusunda şaşırtıcı davranan bir tek sanırım Pegasus'tu çünkü ilk defa aralarında yeni kitaplarının da olduğu bazı kitaplarını %50 gibi bir indirimle verdi. Diğer yayın evlerinin indirimleri %20-30 arasında değişim gösteriyordu. Bazı yayınevleri 10 TL bazıları üç kitap 40 TL bazıları 15 TL gibi indirimleri vardı. Bazıları da geçtiğimiz fuarlardaki fiyat politikalarını değiştirmemişlerdi.


Biliyorsunuz ki Meral Kır'ın Sancaktarlar Serisi'nin son kitabı Sana Aşk Getirdim ilk kez fuarda satışa sunuldu. Ben de gidip alanlardan hatta imzalatanlardandım. 

Meral ablayı ne kadar sevdiğimi bilirsiniz. Hem kişilik olarak hem de bir yazar olarak kendisine bayılıyorum. Eee kitabı çıktığında ve imzası olduğunda yanında olmamak imkansızdı. 

Mehmet Sancaktar'ın kitabını elime aldım ama beni en çok heyecanlandıran ve ellerimi titreten Aşkı Seçtim'in yeni baskısını da elime alabilmekti. Stantta gördüğümde cidden ellerim titredi. Aşk yaşadım... Doruk Akman'a olan aşkımı bilirsiniz, yeni basım kitabı çıktığında ise... duygularımı siz düşünün. 

Mehmet Sancaktar'ın kitabı Aşkı Sana Getirdim'i imzaya yetiştirebilmek için Aspendos cidden çok uğraştı ve stantta görebilmek bizler için paha biçilemez oldu. 

Aşkı Seçtim'i imzalattım imzalatmasına da yazarların imzalarında neler yazdıklarını orada okumak yerine daha sonra eve gelince bakmayı sevenlerdenim. Meral ablanın Aşkı Seçtim'i imzalama biçimini sizlerle özellikle paylaşıyorum... İşte böyle seviyorum Doruk'u ve Meral abla da bana daha başka bir dilekte bulunamazdı. 

Seviyorum kadın seni... :) 

Bu arada demezsem içimde kalır Meral abla hamile ve mart ayında kısmet olursa oğluşunu kucağına alacak. Belki diğer şehirlerdeki fuarlara gelemeyebilir belki gelebilir bilemem ama  ikinizde sağlıklı olun ve birçok fuarda imzalarına katılabilelim :) 



İmzasına katıldığım diyemeyeceğim çünkü İlknur Birdal'ın son kitabı Tadımlık Aşk kitabım imzalı ama kitaptaki bir karakterin isim annesi olmayı bırakın oradaki karakter direk ben olunca - öyle demek işime geliyor - imzasında boy göstermezsem olmazdı. Biliyorsunuz ki kitaptaki Burçak'ın kız kardeşi İnci ben oluyorum ve onun sevgilisi Erdem'de benim ;) 

Neyse, İlknur'u imzasında yalnız bırakmak olmazdı ve orada olmalıydım selam verip sarılmalıydım. Bunu da yaptım zaten :) 

Bu arada Mine... blogun bana kazandırdığı arkadaşlarımdan biri olan Mine'yle de fuarda görüştük. Bu blog bana çok güzel insanlarla tanıştırdı ve onlardan biri Mine, seviliyorsun tatlım :) 



Yeni kitabı fuarda satışa çıkan Fatma Erdek'in imzasında da bulundum. Fatma Erdek kalemine bayıldım Türk yazarlarından biri. Kadın cidden şahane eserler yaratıyor ve yeni kitabı Emanet'i konusunu bile okumadan aldım ve imzalattım düşünün ne kadar beğeniyorum. 




Sensiz Asla kitabı çıkmış olsa da ben almamış o kitabı imzasız okumamaya karar vermiştim. Kitabı deli gibi merak ettiğim Gaye'nin hikayesi gözüyle bakıyordum ve kitap ne olursa olsun benim olmalıydı. Fuardan aldım... imzalatmayı kafaya koymuştum... Ama Güneş Demirel, ne yazık ki aşırı yoğun trafik ve Tüyap girişindeki insan yoğunluğundan imzasına geç kalmak zorunda kalınca umudumu kesmiştim. Bu durum cidden içime oturmuştu ne yalan söyleyeyim ama sonra bir gördüm ki gelmiş... tam gitmeye hazırlandığım anda... :) 

Benden mutlusu olamazdı o an :D

Kitabımı imzalattım ve öncelik vereceğim fuar kitaplarımdan biri olacak Sensiz Asla... 

Ben Güneş Demirel kitaplarını seviyorum. Artık beni tanımışsınızdır pek fazla Türk yazar okumam ama okuduklarımın kalemini de cidden severim. Güneş Demirel'de kalemini sevdiğim yazarlardan. Ki bir de kendisi benden açıkça bir yorum beklediğini söyledikten sonra ona kitap kadar uzun yorum yazmazsam olmaz diye o kitap kısa zamanda okunacak =) 




Fatih Murat Arsal kitaplarını da sevdiğimi bilirsiniz. Fatih Hoca'nın yeni kitabı çıkmamıştı ama imza gününde onu da görünce selam vermeden gidemezdim. 

Aslında imzasız kitabım vardı ama artık fuarlarda yanımda kitap taşımaya üşenir hale geldiğimden dolayı yanımda götüremedim ve imzalatamadım. Ama bu demek değil ki o kitaplar imzalanmayacak... elbette imzalanacak bir başka fuarlarda... :D 





Şimdi gelelim fuardan neler neler aldığıma... Yabancı - İthaki - Aspendos - Ephesus - Pegasus - Koridor - Kanes - Martı - Nemesis - İş Bankası Kültür Yayınlarından kitaplar aldım. Sırayla aldıklarımı sizlere gösteriyorum ve bu demek oluyor ki yakında bu kitapların yorumları gelecek sizlere :) 

İlk önce Modern Klasikler Dizisinden aldıklarımı söylemek istiyorum. Normalde pek okumadığım bir tür biliyorum ama bu türde okuyanlar o kadar çok ki çevremde sanırım azıcık heveslendim. 

Bu türde en iyi çevirileri Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıktığı söylendiği için ve onun kitapları tavsiye edildiği için bu yayınevinden aldım.

Ben tavsiyelerimi instagramda bir bookstagram olan lilith_okuyor dan alıyorum. Gülcan'ın bu türdeki tavsiyesine güvenmemek olmaz çünkü kız bu türün ustası olmuş artık. :) Eğer bu türden bir kitap hakkında tavsiye istiyorsanız kendisine sorun derim ben size :)

Bu arada neler aldığıma gelirsek sırayla yazıyorum. 
  • Jack London - Beyaz Diş 
  • Jack London - Vahşetin Çağrısı
  • Stephen Zwieg - Korku
  • Stephen Zweig - Bir Çöküşün Öyküsü
  • Franz Kafka - Babaya Mektup
  • Robert Louis Stevenson - Dr. Jekyll ile Bay Hyde

Vahşetin Çağırısını çocukken okumuştum hikayesini biliyorum... Beyaz Diş'i de öyle... bu türden kitap alırken onları görünce almamazlık yapamazdım... çocukluğumun hatırasına en azından. Dr. Jekyll ile Bay Hyde ise birçok filmde ve kitapta adı geçen karakterler ve ben bilmiyorum... hikayesi konusu veya kimdir bunlar... cehalet kötü şey öğrenmemek ise ayıp diyerek aldım... kitaplar söz konusu olduğunda merak en iyi şey sanırım :D

Zweig ve Kafka ise zaten tavsiye edilenlerden.. :) 



Veee Aspendos'tan aldıklarım. Aspendos'un çoğu kitabı elimde olduğundan dolayı yeni çıkanlarını aldım. Ve size haberlerim var gençler :D 

Önce haberler diyerek söylüyorum :D Cadı Avı, Günahkarlar ve Evlilik Oyunu kitaplarının devamları geliyor. Yakında haberlerini alırız :D Ayrıca J. L. Drake'in Blackstone serisinin de telif haklarını almışlar =) Fuarın en iyi haberlerindendi :) Hazır Cadı Avı'nın 3. kitabı gelecekken seriye başlamalısınız. Bu üç seriyi de tavsiye ederim. 

Şimdi aldıklarıma gelirsek;
  • Jessica Koch - Ufka Çok Yakın
  • Meral Kır - Aşkı Seçtim
  • Meral Kır - Sana Aşk Getirdim
Ufka Çok Yakın, editörü tarafından çok beğenilen bir kitapmış ve cidden kaliteli bir hikayesi varmış. Açıkçası beklentim tavan olarak sanırım bu kitabı okuyacağım hatta söz verdim, Katiller Çetesi'ni bitirdikten sonra buna başlıyorum :)

Meral abla'nın kitapları zaten olmazsa olmazımdı. Bu arada resimde görünen A ve S harfleri Aşkı Seçtim için özel yapılmış ve fuarda verilmişti, eee Doruk olunca bende olmak zorundaydı :D



Sanırım en çok kitabı yine ve yine Yabancı Yayınları standından aldım. Zaten son çıkan kitapları alacaktım fuarda topladım hepsini :D 

Ahh bu arada biliyorsunuz ki Yabancı - İthaki - Müptela ortaklar dolayısıyla Yabancı Yayınları dediğime bakmayın iki tane de İthaki kitabım var :D 


Şimdi neler aldığıma gelirse; 
  • Josh Malerman - Kafes
  • Josh Malerman - Kırmızı Piyano
  • Marie Lu - Warcross
  • Bram Stoker - Dracula
  • Virginia Boecker - Av - Şifacı
  • Vi Keelan - Egomanyak
  • J. M. Darhower - Sırtımdaki Hedef
  • Amy Engel - Roanoke Kızları
  • Cordelia jensen - Gökyüzüne Tutunurken
  • Wendy Walker - Her Şey Unutulmadı
  • Sara Blaedel - Unutulmuş Kızlar
  • Claire Contreras - Kağıttan Kalpler
  • Kadın Savaşçılar
Herkese söz veriyorum ilk onu okuyacağım diye ama şu listede beni çağıran Vitale varken ne yapacağımı bilmiyorum. Görünce bir heyecan bir nefes kesilme durumu yaşamış olabilirim ama karşımızdaki Vitale kimi heyecanlandırmamış da nefesini kesmemiş değil mi :)

Bu arada itiraf ediyorum henüz Josh Malerman Kafes'i okumadım. Bu yüzden onu da aldım hatta alırken Kırmızı Piyano'nun Kafes gibi iddialı olmadığını onunla kıyaslanmaması gerektiğinin de tavsiyesini aldım. Dolayısıyla önce Kırmızı Piyano sonra Kafes'i okumayı planlıyorum ;) Size de aynısını tavsiye ederim :)


Bir sonraki aldıklarımsa Pegasus - Nemesi - Kanes standındandı. 

Pegasus'tan genelde almadığımı biliyorsunuz çünkü internetten daha uyguna alabiliyoruz ama Bronz Atlı'nın 2. kitabı Tatyana ve Alexander fuarda satışa çıkında kafaya koymuş onu alacaktım. Bir de ne göreyim orada İlluminae de stantta. Onu da kaptım. Açıkçası İlluminae'yi kurgusal bir roman gibi bir kitap olduğunu düşünmüştüm ama tam olarak soruşturma dosyası gibi içeriği. Nasıl bir şey merak ediyorum. 

Nemesis'ten ise Monica McCarty'nin yeni kitabı çıkmıştı illaki alacaktım ve fuardan aldım. Bu kadının da kitaplarına bayılıyorum bence mutlaka denemelisiniz. Karanlık Sırlar ise merak ettiklerimdendi ve onu da aldım. Hala Sarah MacLean okumadım elimde de bir milyon kitabı var okumak için neyi bekliyorum bilmiyorum ya da okumadan neden ısrarla kitaplarını alıyorum onu da bilmiyorum ama çok tavsiye edilen yazarlardan oda. 

Kanes'ten ise Avuntu ve Hüküm kitaplarını aldım. Bu kitaplar uzun zamandır radarımdaydı ve illaki alacaktım fuara nasip oldu :)

Toplu olarak yazmak gerekirse; 
  • Jay Kristoff - Amie Kaufmann - İlluminae
  • Paullina Simons - Tatyana ve Alexander
  • Monica McCarty - İskoç Sürgünü
  • Sarah MacLean - Karanlık Sırlar
  • Corinne Michaels - Avuntu
  • Corinne Michaels - Hüküm
Son aldıklarımsa Koridor - Martı - Ephesus stantlarındandı. 

Koridor Yayınları'nda 3 kitap 40 TL kampanyası vardı bu yüzden üçledim aldıklarımı. Normalde Körebe ve Oda kitaplarını almıştı ama satış yapan arkadaş kampanyayı söyledi ve Öldüm Çık kitabını da tavsiye edince alayım dedim bende. 

Martı'dan Atlantis'in Vampirleri kitabını aldım. bu serinin kitaplarını topluyorum bir gün okumayı umuyorum. :) Merak edip aldıklarımdan 7 kitabı oldu yanılmıyorsam bir ara başlamam lazım ona da bence :)

Ve Ephesus'tan da yukarıda söylediğim gibi Fatma Erdek ve Güneş Demirel kitaplarını aldım.

Yine toplu olarak sıralıyorum aldıklarımı;
  • Lee Child - Körebe
  • Ali Land - Oda
  • Perihan Gün - Öldüm Çık
  • Alyssa Day - Atlantis'in Vampirleri
  • Fatma Erdek - Emanet
  • Güneş Demirel - Sensiz Asla



Veee fuarın en sevdiğim kısmı olan koleksiyonuma dahil olan parçalara geldik :D İmzaların en sevdiğim kısmı küçük hatıralar ve fuarların en sevdiğim kısmı yeni ayraçlar :)

Marie Lu'nun imzalı ayracına ve anahtarlığına gözüm kalmıştı ve onları kitabı alırken almak süper oldu ve koleksiyon kutumda yerlerini aldılar. 

Meral abla'nın Aşkı Seçtim ve Aylardan Aşk magnetli ayraçları kalp ben o moddayım. Bayıldım onlara :) 

Kadın Savaşçılar kitabının özel kartları ve stikerları'da kutumda yerini aldılar. Çok güzeller resimlerine bayıldım. 

İlknur Birdal imza gününde küçük düğün süsü dağıtmıştı Burçak ve Dinçer'in düğününe özel :) Ondan da bir tane almak ve kutuma koymak paha biçilemezdi :) Artık kitabı okurken bir kez daha dokunurum ona :)

Vee aldığım kitaplarla beraber verilen ayraçlar... yine ayraç koleksiyonuma dahil oldular.


Fuarlar güzel anılar biriktiriyorlar sizler de bu anılara dahil olmak ve o eşsiz atmosferi tatmak adına mutlaka hayatınızda bir kere de olsa katılmalısınız. Ve birini gördüğünüzde mutlaka selam vermelisiniz. 

Sırada CNR Kitap Fuarı var... Mart'ta onda görüşmek üzere diyorum. :)

4 yorum :

  1. Ben Kafesi okudum. Vadedilen gerilim baştan sona kesintisiz var. hep bir 'ne oluyor' sorusu aklınızın köşesinde beliriyor. Ancak beni hayal kırıklığına uğratan şey, sonunun muallak kalması oldu. Okuduğunuzda yorumunuzu bekliyorum.
    Ayrıca benim en çok sevdiğim kitaplar Pegasusta olduğu için, ilk olarak onun standına gittim. Ama hayır, daha önceden kitapyurdundan liste yapıp çıktı aldığım için karşılaştırma fırsatım oldu, mesela çok istediğm bir kitap, internet sitesinde stanttakinden 4 lira daha ucuzdu. o yüzden kesinlikle internetten alacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de gelende pegasus internetten alıyorum ki bir de ekstra indirimli olduğu aylar olursa o zaman ilk tercihim oluyor :) Kafes'i kısa zamanda okumayı planlıyorum detaylı bir yorum mutlaka gireceğim :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın