6 Ekim 2018 Cumartesi

4 Kimberley Freeman - Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar


~~~*~~~
Yolunu aydınlatan yıldızlar varsa gri okyanusu geçmek o kadar da kötü değildir.
~~~*~~~

Ülkemizde oldukça sevilen yazar olan Kimberley Freeman'ı ben ilk defa Deniz Feneri Koyu kitabıyla tanımıştım. Kitap güzeldi ama zaman zaman yavaş gitmesinden sıkıldığımı hatırlıyorum ama geneline bakıldığında güzeldi ancak bu kitap... ondan birkaç basamak daha  üstteydi kesinlikle. Deniz Feneri Koyu'ndan sonra yazarın başka kitabını okumamıştım ancak şimdi tekrardan Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar kitabıyla karşınızdayım. 

Kimberley Freeman, iki kitabından anladığım kadarıyla günümüzde yaşayan insanların geçmişte yaşamış insanlara dair bulduğu minik mektuplar ya da anılarla geçmişin araştırılmasını ve anlatılmasını sağlayan kurgular yazmayı seviyor. Açıkçası bence oldukça güzel de kurguladığını düşünüyorum çünkü ciddi anlamda ilgi çekici ve merak uyandırıcı olmuştu. 

~~~*~~~
Gerçek şu ki hayat, aşık olmadan önce daha kolaydı. O zamana kadar dünya yansa umurumda değildi.
~~~*~~~

Kitap, akıcı ve sürükleyiciydi. Elinizden bırakamayacağınız, hayretle okuyacağınız, hayran kalacağınız karakterler ve yüzünüzde gülümseme oluşturacak bir aşk ile karşınıza çıkıyor. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Victoria annesinin hastalığı için yaşadığı yerden, kocasından ayrılıp annesinin yanına geliyor. Annesinin araştırdığı ve merak ettiği mektup dizisini bulur ve o mektubu okurken geçmişe yönelik hikaye akmaya başlıyor. Geçmiş hikaye ise, Agnes adındaki 19 yaşındaki kimsesizler yurdundan hayata atılmaya hazırlanan bir kızı anlatıyor. Agnes, annesini bulmak için elindeki küçücük bilgilerle izini takip etmeye çalışırken annesinin kız kardeşinin evine giriyor. Orada teyzesine eşlik ederken öğrendiği bilgilerle annesinin peşinden ülke ülke, şehir şehir dolanırken yaşadıklarını anlatıyor. Bu sırada teyzesinin aynında kalan ve annesinin arkadaşının oğlu olan Julius'a karşı içinde filizlenen aşkla beraber annesinin peşinden giderken hiçbir şeye sahip değilken sadece bir kimlik arayışında ya da bir aidiyet arayışında macerasına atılıyor. Agnes'in yolculuğunu ve aşkını okurken aynı zamanda günümüzde Victoria'nın eline geçen mektubu okuyoruz. 

Mektup da tahmin edeceğiniz gibi Agnes'in annesi ile babasının tanışmasını anlatan bir mektup. Birçok gizemli nokta o mektupla aydınlanırken yaşanan aşka hayran oluyor insan... Yüzünüzde gülümseme oluştururken son satırlar gözlerinizi dolduruyor. 

~~~*~~~
Ona sadece birkaç metre uzağındaki kalbim, milyonlarca kilometre uzaktaymış gibi hissediyordu. Emile arkasını dönmediği için...
~~~*~~~

Açıkçası böyle bir hikaye beklemiyordum ve yazarın başka kitabını okur muyum? Ülkemizde yayınlanmış 7 tane kitabından sadece 2'sini okudum ve diğer 5'ine de şans vermeyi planlıyorum. Özellikle tavsiye edilenlerle başlayacağım sanırım. 

Kitabı beğendiğimi söylemeliyim. Cidden muhteşem bir kurgusu vardı. Pes etmeden, inandığ şey uğruna bir çok şeyden ve aşkından vazgeçerek düşülen bu yolculuk... bir yanda insanın önüne birçok farklı yaşam seriyordu. 

Ama en çok hoşuma giden yer ise... Agnes'in babasını bulması... sonrasında Julius'a dönmesi... bütün bunların yanında Emile'nin sevdiği kadının yanına dönebilmesi... 

Agnes birçok acıyı tattı, kimsesiz kaldı, tek başına kaldı, aç kalmamak adına ya da bir yerlerde kalabilmek adına çok çırpındı... bir yerde hayatta kalma savaşı verdi evet ama sonunda ulaştığı mutluluk tam da hayal ettiğiydi. 

~~~*~~~
Bizim tamamen duygulardan oluşan yaratıklar olduğumu söylerler. Sanki duygular göz ardı edilebilecek kadar önemsiz şeylermiş gibi... Ama yüreğim ve bedenim, Tanrı'nın emirlerini bile çiğneyecek kadar muazzam duyguların esiri. Erkekler, kadınları aciz hayal etmekle hata yapıyorlar. Bizim içimizde çalkalanan okyanuslar var.
~~~*~~~

Şu kitabı kapattığımda... içimde oluşan o huzurlu tatmin hissi geçen her zaman değdi açıkçası! 

Tavsiye ediyorum. Bu tür kitapları seviyorsanız mutlaka deneyin. Yazarı seviyorsanız henüz okumamış olmanız hata der susarım! :) 



Kitabın adı    : Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar
Orijinal adı   : Stars Across The Ocean
Yazarı           : Kimberley Freeman
Çevirmen      : Duygu Parsadan
Yayınevi        : Arkadya
Sayfa sayısı    : 528

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hayallerine ulaşmak için ne kadar uzağa gitmeyi göze alabilirsin?

Agnes Resolute en sonunda büyüdüğü kimsesizler yurdundan kurtulacağı için kendini şanslı hissediyordur. Artık amacını gerçekleştirmeye hazırdır. Kuzey İngiltere’nin bu kırsal bölgesinden gidecek ve ailesinden ona kaldığına inandığı tek şeyi yanına alıp annesini bulacaktır. Ona kalan tek şey ise üzerinde tek boynuzlu at motifi olan bir düğmedir…

Tek bir düğmeyle çıkacağı bu yolculuk onun Londra’ya, sonra Paris’e, ardından hiç bilmediği şehirlere gitmesini sağlayacaktır. Peki kalbinin sesini dinleyerek attığı bu adım onu gerçekten ait olduğu yere götürecek midir? 

Kimberley Freeman’ın güçlü kaleminden çıkan Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar, unutulmaz bir aşk hikâyesini, özgür ruhlara sahip olan kadınları, anneliği ve aitlik duygusunu ele alan bir başyapıt.

“Kitapta her dönemin kendi değer yargıları en iyi şekilde işlenmiş. Karakterler sizi alıp götürürken romanın nasıl bittiğini anlayamayacaksınız."-Historical Novels Review

“Bu hikâyeyi okurken bir sonraki sayfaya nasıl geçtiğinizi anlayamayacaksınız.”-Australian Bookseller&Publisher-

4 yorum :

  1. siz en kotu kitabindan baslamissiniz kor adasi ve kir cicegi tepesini tavsiye ederim.bu yazarda sarah jio tadi aliyorum ikisinden biri digerini taklit ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes öyle diyor, kötü başlangıç yapmışım. Kor Adası çok tavsiye ediliyor ona da bir ara bakacağım :)

      Sil
  2. Bütün kitaplarını okumuş biri olarak hepsini beğeneceğinizi düşünüyorum.Bende yazarın ‘Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar’ kitabını daha yeni okuyup bitirdim.Hepsi birbirinden güzel ve etkileyici.Keyifli okumalar.Bol okumalı güzel günlere.Saygı ve sevgiyle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kor Adası elimde onu da okuyacağım ve beklentim çok yüksek bütün kitaplarını okumayı planladığım yazarlardan :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın