2 Şubat 2019 Cumartesi

0 Ufuk Acar - Eflin


~~~*~~~
özellikle özür dilerim adına şiirler, öyküler yazıp yayımladığımdan dolayı. Yayınlayıp cümle aleme içinde bulunduğum aslında hayal dünyası olan aşkı tarif ettiğim için.
~~~*~~~

Feniks Kitap'tan çıkan ve kapağına bayıldığım Eflin kitabı şubat ayının ilk okunan kitabı oldu. Tanıtım yazısıyla ilgimi çeken bir kitaptı ve içerik olarak da okuduğum bir çok kitaba göre oldukça farklıydı diyebilirim. 

Ufuk Acar'ın okuduğum ilk kitabıydı ve kitabın çabuk okunan ve zaman zaman tam da kalbe dokunan yazılara ve sözlere ev sahipliği yapan kısacık bir kitap olduğunu söyleyebilirim. 

Kitabın ara ara yer aldığı hikayeler çok güzeldi ve okurken zaman zaman kişisel gelişim kitabı türünde olduğunu hissettirdiğini söylemeliyim.

Aşk, çok güzel hissedilerek yazılmıştı. Duygular bazen öyle bir hal alıyordu ki sanki okur yaşıyormuş gibi hissettirdiğini inkar edemem. 

Aralarda surelerden, ayetlerden alıntılara yer verilmiş, bölümlere uygun kesitler alınmış olması da oldukça güzeldi. 

Bu tür bir kitaba çok fazla şey yazılmaz ama ben beğendiğimi söyleyebilirim. 

Eğer ki kişisel gelişim ve sizlere bir çok duygularla ilgili yön gösterecek bir kitaba ihtiyaç duyuyorsanız bu kitabı tavsiye ederim. 

~~~*~~~
Bir adam bir kadını seviyorsa, sonuna kadar bekler. Bir adam bir kadını seviyorsa, geceleri sessizce ağlar. Bir adam bir kadını seviyorsa, kelepçelemiştir kendi gönlünü onun gönlüne. Bir adam bir kadını sveiyorsa, her zaman dua eder onun için. Bir adam bir kadını seviyorsa, temiz ve güzel sever.
Adam, adamsa sonuna kadar sever!
~~~*~~~


~~~*~~~
Hayaller hiçbir zaman ölmez sanırdım, meğer seninle hayaller de ölürmüş.
~~~*~~~


~~~*~~~
Sana dokunsam, sana sarılsam, seni öpsem bile bu kadar hissetmezdim herhalde! Yanımdayken zaten benimlesin, peki ben yokken ne kadar benimlesin?
~~~*~~~


~~~*~~~
Ne kadar fedakarlık yaparsan yap sevildiğin kadarsın.
~~~*~~~



Kitabın adı        : Eflin
Yazarı                : Ufuk Acar
Yayınevi             : Feniks Kitap
Sayfa sayısı        : 166

Kitabın tanıtım yazısı: 

Kimileri konuşurken insanın sımsıkı tutunası geliyor mıymıntı “Yaşam”a, bütün vücuda kök salmış, iyileşmesi imkânsız gibi görünen yaralara inat! 
Nasıl anlatsam konuşmalarını; mavi gökyüzünü yeniden keşfe çıkmış, Kalamış vapurunun peşinden sevinç çığlığı atarak kanat çırpan martı sürüsü ya da yeni doğmuş bir bebeğin annesinin sütünde bulduğu şifa gibi. 
“Yeryüzünde huzur bulduğu bir sesi kimse yitirmez istemez, sahiplenir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın