16 Şubat 2019 Cumartesi

2 Samantha Young - Jamaica Caddesi (On Dublin Street #3)


~~~*~~~
Ondan etkilendiğim an hislerimi durduruyordum çünkü bunun bir yere varamayacağını biliyordum. Nate'e arkadaşım olarak sahip olmak, ona hiç sahip olamamaktan daha iyiydi.
~~~*~~~

Dublin ve Londra Caddesi'nden sonra Jamaica Caddesi'ni de okumalıydım. Bu yazarın bu serisini seviyorum çünkü tam da yetişkin okurlarına hitap eden bir kurgusu ve olay döngüsü var. Ahh bir de içine karıştırdığı aşk ile yemede yanında yatlık oluyor. 

Samantha Young'ın şimdiye kadar çıkan bütün kitaplarını okudum ve şunu söylemeliyim ki aralarında en sevdiğim seri buydu. Akıcı, sürükleyici, seksi, ateşli, romantik bir seri olduğu değişmez bir gerçek. Ayrıca kesinlikle yetişkin okurlara hitap ediyordu. 

~~~*~~~
"Geçen hafta seni kimseyi sevemediğim kadar sevmiştim. Bana yeniden cesur olmayı öğrettin Nate. Senin gibi bir korkak nasıl birine cesur olmayı öğretebilir?"
~~~*~~~

Serinin 3. kitabıydı. Her kitap farklı bir karakteri anlatsa da karakterlerin birbirleriyle iletişimi olduğu için hepsi kitapta geçiyor bu yüzden ilişkileri anlamak için sırayla gitmek daha mantıklı bence. 

Ayrıca Dex'in bize, serinin okurlarına bir sürprizi vardı bu kitapta. O da kitabın sonunda serinin novellası olan Ellie ve Adam'ın hikayesini de bu kitaba eklemişler. Ellie, ilk kitapta tanıdığımız Braeden'ın kız kardeşiydi ve ilk kitaptan beri onun Adam'a olan aşkını okuyorduk bu kitabın sonunda onun hikayesini de gördük. Kısacık 100-120 sayfalık bir hikayeydi ama okumak kesinlikle çok zevkliydi. 

Aslında ayrı bir kitap olarak çıkmasını tercih ederdim çünkü ince de olsa, kısa da olsa farklı kurgular yanı kitaba sıkıştırmak benim açımdan hoş değildi. Ama DEX böyle yapmış en azından okuyabildik deyip susuyorum. Jamaica Caddesi'nin yorumuna değinmeden önce bu novellanın yani ismi Çeşmeliköprü Caddesi'nden bahsedip sonra asıl kitaba başlayacağım. Adam ve Ellie'nin hikayesi mektuplardan ve çiftin düşüncelerinden oluşuyor. Ellie ile Adam aynı eve taşınıyorlar evlilik kararı alıyorlar ve Adam, Ellie'nin günlüklerini okumaya başlıyor. Ara ara okuduğu bölümleri ve sonrasında Ellie ile Adam'ın düşüncelerini okuduğumuz, birbirlerine olan duygularını öğrendiğimiz bir kitap oldu. Aslında uzun ve detaylı bir kitabı hak eden öyküleri vardı bence. 

Ben şahsen okumayı sevdim, sadece ayrı bir kitap olsaydı daha güzel olurdu benim için :) 

~~~*~~~
"Nate, eğer bu kapıdan çıkıp gidersen... Eeğr gidersen.. Asla geri dönme."
"Bunu içinden gelerek söylemedin."
"Bana az önce beni sevmediğini, asla sevemeyeceğini söyledin. Beni özleyeceğini bile sanmıyorum."
Fısıldarken sesi acı doluydu. "Olivia, yapma."
"Seni seviyorum Nate. Beni seviyor musun?"
"Seni incitmeyi asla istememiştim bebeğim."
"Sanırım bu, elveda anlamına geliyor."
~~~*~~~

Jamaica Caddesi'ne gelecek olursak eğer, kitap Olivia ile Nate'in hikayesini anlatıyor. Olivia yaşadıkları yüzünden çekingen ve erkeklerler  -en azından hoşlandığı erkeklere iletişim kurmakta zorlanan bir kadın. Bu konuyu aşabilmek için en yakın arkadaşı olan Nate'den yardım ister. Nate ona erkeklerle ilişkisinde aktif ve yeterli olabilmeyi ve özgüvenli olmayı öğretirken aralarındaki cinsel çekime yenik düşerek yatak arkadaşı da olmaya başlarlar. Ancak işler çığırından çıkar ve işin içine aşk girince ortalık karışır. 

Kitap Nate ve Olivia'nın birbirlerine olan duygularını kabullenip, aşklarına güvenip bir hayata yelken açmalarının hikayesi. 

Açıkçası Olivia'yı değil de Nate'i çok sevdim çünkü adam hep olduğu gibiydi. Özellikle kitabın sonuna doğru yaptığı itiraflar ve gönderdiği hediyelerle... benim bile kalbimi fethetti. 

Ben sevdim kitabı. Akıcı ve eğlenceliydi. Ki zaten bu seriyi de çok seviyorum. Bu yüzden sizlere de tavsiyem okuyun. Umarım DEX bu serinin kitaplarını çıkarmaya devam eder. Hatta yakın zamanda görürüz de yeni bir kitabı.

~~~*~~~
"Sana inanmadığım için bana kızgın mısın? Gerçekten mi Nate? Sana, bana aşık olup olmadığını sordum ve bana hayır dedin, şimdi haftalar sonra evet diyorsun. Ve benim neden sana inanmadığımı mı merak ediyorsun?"
"O gece, sana yalan söylediğim tek geceydi. Daha fazlası, kendime de yalan söylüyordum. Sana aşık olmak istemedim. Bunu herkesten iyi bilmen gerekir. Ama oldum."
~~~*~~~

On Dublin Street Serisi

Kitabın adı    : Jamaica Caddesi
Orijinal adı   : Before Jamaica Lane
Yazarı           : Samantha Young
Çevirmen      : Özlem Tezer
Seri bilgisi     : On Dublin Street #3
Yayınevi        : DEX
Sayfa sayısı    : 488

Kitabın tanıtım yazısı: 

Dublin Caddesi’nde Joss ve Braden’ın aşkıyla baştan çıkmıştınız... Londra Caddesi’nde Johanna ve Cameron ile ihtirası doruklarda yaşamıştınız... Jamaica Caddesi’ndeyse, Olivia ve Nate ile tutkularınızı nasıl yaşayacağınızı öğreneceksiniz.

Annesinin ölümünden sonra yepyeni bir başlangıç için Edinburgh’a taşınan Olivia, konu erkekler olunca, onlarla konuşmayı bile beceremeyen içine kapanık bir kızdı. Nate ise, yakışıklılığının farkında, istediği her kızı tavlayabileceğinden emin havalı bir İskoç’tu. İkisi çok yakın dost oldular; Joss, Braden, Johanna, Cameron, Adam ve Ellie’yle birlikte çok eğlendikleri bir arkadaş grubu kurdular. Her şey yolunda gidiyordu. Ta ki bir gün Olivia korkularını yenmeye karar verip, Nate’den, istediği erkeği nasıl elde edeceğini ona öğretmesini isteyene kadar. 

Nate gaddar bir öğretmendi... Olivia çok başarılı bir öğrenci.

Jamaica Caddesi’nin içinde Samantha Young’tan okurlarına büyük bir sürprizi var!

2 yorum :

  1. Tanıtım için teşekkürler kitap hakkında yorumlariniz bize ışık oluyor

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın