23 Şubat 2019 Cumartesi

1 Mehmet Arslan - M'ars


~~~*~~~
Unutma!
Her kötü olay bir gün seni güldürebilir.
Şimdi uğruna gözyaşı döktüğün o insanlar, zaman geçtikçe palyaço kılıklı görünürler.
Olaylar ise sanki komik bir filmin fragmanı...
Sadece bakıp gülersin.
Acılarını, geçeceğine inanarak yaşa.
~~~*~~~

Kapak tasarımıyla oldukça ilgimi çeken bir kitaptı M'ars ve hazır iki kitabı da elimdeyken okuyayım dedim. 

Öncelikle hiç beklediğim gibi çıkmadı ben daha farklı bir kurgu düşünmüştüm bu kitap için ve bambaşka bir kurgu buldum. Detaylara girmeden önce yazarından bahsetmek istiyorum. Mehmet Arslan, eğlenceli, zaman zaman güldüren konunun veya kitabın sonunun nereye gittiğini merak ettiren ve daha çok genç kesime hitap edecek bir kitap yazmış. 

Kitabın ana olarak kurgusu dershaneye giden bir çocuğun hem sınava hazırlanma hem de o yaşın verdiği haylazlıkları anlatırken çevresindeki insanlara da yardım eli uzatan bir karakteri anlatıyor. ancak bununla da kalmıyor anlatılanın ardında alttan da çok güzel mesajlar veriyor. 
Aile ilişkileri çok güzeldi ancak ve arkadaşlığı da anlatması çok güzeldi. 

Biraz daha günlük tarzı bir kitaptı. Bir gencin sınav hazırlığında yaşadıkları, gençliğinin verdiği çılgınlıklar ve muzırlıklarla dolu olduğu eğlenceli bir kitaptı.

~~~*~~~
İnsanlar kendilerini mükemmel sanan ve kendi eksikliklerini başkalarına yıkmaktan başka meziyetleri olmayan aciz yaratıklardır. 
~~~*~~~

Ancak M'ars'ın bu kadar öz güvenli olup da kendini mükemmel ve kusursuz sayması da... nasıl bir egodur demeden geçemedim. :D Ancak bir insanın kendine güvenmesi de güzel bir şey tabi aşırıya kaçmadan ;)

Genel olarak bakıldığında benim için ki ben 30 yaşında olduğumu itiraf etmem gerekirse, fazla genç işi geldi bana ama okurken eğlenmediğimi de söyleyemem :) Zaman zaman benim üniversite sınavına hazırlık anlarımda hissettiklerimi okuduğumu söylemeliyim. 

Çok aşırı büyük beklenti olmadan okuduğunda güzel vakit geçirip eğlenebileceğiniz bir kitap olduğunu söyleyebilirim. 

Kitabın kapak tasarımına bayıldım ve cidden çok hoşuma gitti. İç tasarımı da çok güzeldi. Aralarda yer alan sözler de çok güzeldi. 

~~~*~~~
Unutma!
Yaptığın iyilikler bir gün karşılığını bulacaktır. Belki de en zor anında yanında olan insanlar, zor günlerinde yanında olduğun insanlar olabilir.
~~~*~~~

Yorumumu en eğlendiğim alıntılardan biriyle paylaşarak bitirmek istiyorum. Anne terliği ile ilişkisi olanlara gelsin bu alıntı :D

~~~*~~~
Annem kapıyı açtığında iki ihtimal vardı. Ya bütün odanın dağınıklığını görecek ve ayağındaki terliği Jackie Chan ustalığıyla bana fırlatacaktı ya da dershaneye geç kaldığımı görüp çıldıracak ve bu sefer double terlik fırlatma gücünü devreye sokacaktı. 
~~~*~~~


Kitabın adı    : M'ars - Onun Tek Suçu Kusursuz Olmaktı
Yazarı           : Mehmet Arslan
Yayınevi        : Feniks Kitap
Sayfa sayısı    : 320

Kitabın tanıtım yazısı: 

ONUN TEK SUÇU KUSURSUZ OLMAKTI

Ben, farklı değilim onlar sıradan. Ben, ezik değilim onlar kendilerini güçlü sanıyorlar.

Biz, kilolu değiliz, onlar bizi öyle nitelendiriyor. Biz inanılmaz derecede zayıf da değiliz, onlar bizi öyle görüyor. Sen onların gördüğü gibi değil, olduğun gibisin.

Unutma! Mükemmelsin.

Tüm sıradanlıkların içerisindeki sıra dışı hayatıma hoş geldiniz.

1 yorum :

  1. Kapağı ile farkını ortya koyan kitabın konusuda Güzelmiş
    Tanıtan editöre teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın