11 Eylül 2019 Çarşamba

0 Moira Young - Asi Yürek (Toz Diyarı #2)


~~~*~~~
Başınıza gelen her şey sizi değiştirir. 
Öyle ya da böyle, sonsuza kadar değişmişsinizdir. Geri dönüşü yoktur. 
Ne kadar gözyaşı döktüğünüz de önemsizdir. 
Kulağa basit geliyor belki fakat o kadar basit değil.
~~~*~~~

Son hız Toz Diyarı serisine devam ediyor ve serinin ikinci kitabı Asi Yürek yorumu ile karşınızdayım. İlk kitapta kaldığı yerden devam ediyor seri. 

İlk kitabın sonunda Saba, erkek kardeşini Tontonların elinden kurtarıyordu ve Jack, Fırtına Kuşağına giderken Saba, Emmi ve Lugh da kendi yollarını çizerek gidiyorlardı. Ancak olaylar pek de onların istediği gibi gitmiyor ve hayat planlara uymuyor ne yazık ki. 
Jack, Molly'e Ike'nin öldüğünü söyleyeceği zaman Tontonların eline düşüyor, onlarla beraber çalışmaya başlıyor ve onların arasında yer alıyor. Saba öldürdüğü kişilerin ruhlarıyla savaşırken bir yandan da Jack'in yolunu gözlüyor. Lugh'un yaşadıkları ile baş etmeye çalışırken çok iyi tanıdığı kız kardeşi Saba'nın yeni kişiliğiyle çözmeye çabalıyor. Bütün bu olayların arasında yol onları planladıkları yöne değil de bir isyanın ortasında bırakıyor. Üstelik burada DeMalo'yu da çok sık görüyoruz. Özellikle kitabın sonunda oldukça boy gösteriyor.

~~~*~~~
"Bazı insanlar vardır. O insanlar, çok nadir olmakla birlikte; içlerinde bu gidişatı değiştirecek güce ve kendilerinden daha büyük bazı şeylerin hizmetinde görev alacak cesarete sahiptir."
~~~*~~~

Yaşadıkları ve hayatta kalma savaşları ile değişen, olgunlaşan ve amaçları farklı yönlere giden Lugh ve Saba'nın iki kardeş olarak birbirleriyle iletişimleri, birbirlerini çözme çabaları ve geçmişlerinde sırları ikisinin zaman zaman aralarını açıyor. 

Jack'in yaşadıklarını ise... sadece tahmin ediyoruz. Neden Tontonların arasına dahil oldu, amacı neydi, hepsini kitabın sonunda okuyoruz ve Jack ile daha başka sırlarda ortaya dökülüyor. 

Maev, Bram, Cassie, Molly, Creed hepsi bence okunmakta zevk alınacak güçlü karakterlerdi. Özellikle Maev'in yaptıkları... çok iyiydi. 

Emmi her zamanki gibi hiçbir şey kaybetmeyen, kendi inandıklarıyla hareket eden bir karakterdi ve sanırım kitabın en sevilesi karakteri de o.

Tommo, bu kitapta beni çok şüphelendirdi. Nedense içimden bir ses aralarındaki hain o olacak diyor. Saba'ya içten içe aşık olması ve onun Jack ile olma çabası Tommo'yu ihanet etmesine sürüklemesinden şüpheleniyorum.

~~~*~~~
Korkuya teslim olma Saba. Her zamanki gibi güçlü ol. Ve asla vazgeçme.
Asla.
~~~*~~~

Ve kitabın asıl adamına gelelim. DeMalo... bu adam ilk kitapta çok gizemli ve ilgi çekici gelmişti bana ama bu kitapta onu tanımak, okumak muhteşemdi. Özellikle DeMalo'yu Saba'nın yanında okumak... adam resmen bütünüyle sadece bir erkek gibi göründü. Ayrıca amaçları, hedefleri çok güzel ama yöntemleri biraz olmamıştı. Yanlış yolla doğru yöne gidiyor. 

Kitabın en şaşırtıcı noktası Saba ile DeMalo arasında olanlardı. Okuyunca anlayacaksınız şimdi spoiler vermeyeyim ama okurken sürtüksün Saba dedim. 

Kitap yine şimdiki zamanda yazılmıştı bu seri hep bu türde bir anlatıma sahip sanırım. Okurken alışıyorum ve yadırgamıyorum diye düşünüyorum çünkü ilk kitap kadar rahatsız etmedi beni. Ama açıkçası bir kişinin kendi ağzından anlatım bir üçüncü kişi anlatımı arasında gidip gelinmesi de, arkadaş bir karar ver ne anlatıyorsun deme isteği uyandırdı. O bence bir sıkıntıydı o olmasaydı çok iyiydi diyebilirdim.

İlk kitaptan daha iyiydi bence, genelde serilerde ilk kitaplar başlangıç olduğu için bir tık geride kalır diğer kitaplara göre bunda da öyleydi sanırım. 

Distopya türünü severlere tavsiye ederim :) 

~~~*~~~
Artık, seninle birlikte koşuyor. Kurt köpeği ve karga bir savaşçıya eşlik ediyor.
~~~*~~~




Kitabın adı        : Asi Yürek
Orijinal adı       : Rebel Heart 
Yazarı                : Moira Young
Seri Sıralaması : Toz Diyarı (Dust Lands) #2
Çevirmen          :  Eyüp Timur Avarkan
Yayınevi             : Ephesus
Sayfa sayısı        : 416

Kitabın tanıtım yazısı: 

"Okurlar aksiyon dolu bu üçlemenin sonuna gelmek için fazlasıyla sabırsızlanıyor olacak."
-Jennifer M. Brown-

"Yazarın sürükleyici anlatımı, okurları bu güzel ve tehlikeli arazinin daha da derinine çekeceğe benziyor."
-Publishers Weekly-

Saba arkadaşlarının da yardımıyla Tontonları yenişinin ve kaçırılan erkek kardeşi Lugh'un kurtuluşunun ardından dünyasının normale döneceğini düşünmektedir. Fakat zorlu bir düşman yükseliştedir ve Saba'nın başına bir ödül koymuştur. Çünkü genç kız sadece Lugh'u kurtarmakla kalmamış, aynı zamanda acımasız bir tiranı da alt etmiştir. Tabii her zaferin korkunç bir de bedeli vardır…

Bu süreçte Saba en çok Jack'e, onun ay ışığı gözlerine, hoyrat kalbine gereksinim duyar. Ancak Jack uzaklardadır. Üstelik Saba'nın Jack'e bir daha asla güvenmemesi gerektiğine dair haberler de genç kıza ulaşır. İhanete uğradığını düşünen Saba, hayatta kalmak ve gerçeği ortaya çıkarmak için yine var gücüyle mücadele etmek durumundadır. Toz Diyarları Serisi'nde macera Kan Kırmızı Yol'un ardından Asi Yürek'le devam ediyor. Saba ve arkadaşları yine heyecanın bir an olsun eksilmediği bir serüvenle okurların karşısına çıkıyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın