17 Mart 2022 Perşembe

0 Film Yorumu // Bergen


Bir film yorumuyla karşınızdayım. Film vizyona girdiğinden beri adından bahsettiren, girmeden de hakkında konuşturan, gerek konusu, gerek oyuncuları ile gündemden düşmeyen film Bergen. 

Açıkçası vicyona girdiği gün izledim, bu yorumu yazıp yazmamayı çok düşündüm sonra arada sırada olsa da neler izledim başlığında burada paylaşım yaptığım için bunu da yazmak istedim. 

Bergen Filmi, adından da anlaşıldığı üzere Arabesk Kadın Şarkıcısı Bergen'in küçüklüğünden ölümüne kadar olan hayatını konu alan bir film. Küçüklüğünde anne ve babasıyla yaşadıkları, sonrasında aldığı müzik eğitimleri, sahnelere çıkışı ve bu çıkıştan sonra yaşadıklarını konu alarak ölümüyle son buluyor. 

Filme dair detaylı yorumuma geçeden önce bilgilerinin özetini vereyim. 

Türü                : Dram, Biyografi, Müzik 
Süresi              : 2 saat 25 dakika
Yaş Sınırı        : +10
Yapım tarihi   : 2022
Oyuncular      : Farah Zeynep Abdullah, Nergis Öztürk, Erdal Beşikçioğlu, Şebnem Sönmez...
Puanım           : 7 / 10

Öncelikle yoruma başlamadan önce şunu söylemek istiyorum, filmde ciddi anlamda kadına şiddet ve kadın cinayetleri üzerinde durulmuştu. Hatta filmin sonunda öldürülen kadınların anısına yıllık bilgi de verilmişti, kadın cinayetleri konusunda nasıl da her gün kadınların öldürüldüğünü göstermişti. 

Bu kısımdan ciddi anlamda sublimal mesajları olan bir filmdi. 

 Oyunculuklar çok çok iyiydi. Ciddi anlamda oyuncuların muhteşem bir iş çıkardığını söyleyebilirim. Kadro çok iyiydi ve asla bu oyuncu yerine bu olsa daha iyi olurdu diyemezsiniz izlerken. Resmen rollere cuk diye oturmuştu oyuncular. 

Normalde ben pek bilmem ki zaten arabesk de pek dinlemem ama çevremden duyduğum kadarıyla Bergen'in hayatı oldukça dram ve hüzünlüymüş ama filmde daha çok kadına şiddetin ve cinayetin üzerinde durulduğunda o dram hissedilmediğini ya da benim hissedemediğimi söylemeliyim. Çünkü ben filme resmen ağlayacağım modunda gittim ama ağlamadım. Normalde itiraf etmek gerekirse bazen sulu göz olabiliyorum. Tamam bazen değil, duygusal şeylerde hemen gözlerim dolar ve ağlama moduna girerim. Ancak bu filmde ağlama moduna sokacak durum yoktu. 

Bütün bunların yanında sizi sinir krizine sokacak çok fazla detay vardı çünkü o şiddet ve affedişler... sonrasında gelen olay döngüsü sizi sinirlendirirken insanların hataları, yaptığı yanlış tercihler sonrasında hayatlarının nasıl karardığı ve bir bataklığa battığında çırpınsan da çıkamadığını çok iyi bir şekilde ortaya seriyordu. 

Özellikle günümüzde her gün öldürülen kadınların haberlerinden sonra bu film sizi ciddi anlamda psikolojik olarak sinirlendiriyor ve öfkelendiriyor. 

Filme dair çok detaylı bir yorum yapmayacağım ama şunu söylemeliyim ki o zamandan bu zamana değişmeyen tek şey katillerin ellerini kollarını sallayarak dışarıda gezmesi, kimsenin onları suçlamaması ve onların da sanki çok doğru bir şey yapmışlar gibi hayatlarına devam etmesi... bizlerin de haberlerde okuduğu bir kadın daha öldürüldü manşetleri... 

Dediğim gibi içeriği ve mesajları bakımından oldukça güzeldi ve oyunculuklar da çok iyiydi. 






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın