19 Mart 2022 Cumartesi

0 Jennifer Royce - Asil Serseri (Gypsy Serisi #2)


~~~*~~~
"Seni sevmeyen bir adama bir dakikanı bile harcatma. Sevdiğini söylese bile göstermesi için zaman iste. Yüreğinin ancak o zaman ikna olmasına izin ver. Bir başkasının ne dediği önemli değil, önemli olan yüreğinin sesi... Onu dinle..."
~~~*~~~


 Gypsy Serisi'nin ikinci kitabı Asil Serseri'nin yorumuyla geldim. Aslında kitap çıktığı anda elimde olan ama henüz kendimi okumaya hazır hissetmediğimden ertelediğim bir kitaptı. Sevdiğim yazarların kitaplarını hemen okuyamıyorum çünkü elimde okunmamış kitaplarının olması beni oldukça memnun ediyor. Ama daha fazla ertelemeyedim çünkü Jale ve Trisha'nın hikayesini oldukça merak ediyordum. 

İlk kitap İntikamla Gelen'den tanıdığımız asil bir leydi olan Trisha ve bir çingene olan Jael'in hikayesiydi. İkilinin hep laf sokmalarını, birbirleriyle atışmalarını okuyorduk ama bu kitapla nedenlerini ve sonrasını okuyoruz. 

~~~*~~~
"Kaderleriniz bir, yürekleriniz de aynı gökyüzü altında buluşacak."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Trisha, küçüklüğünde yaşadıklarından sonra kendi başına ayakta kalmayı başarmış, kendine kalan serveti ve her şeyin yönetimini eline almış genç bir kadındır. Hatta bir kere nişanlanmış ancak nişanlısını kaybedince onun hasta kardşeiyle evlenmiş onu kaybedince dul kalmıştır. Bütün bunların yasını tutmuş sonrasında da nefes alabilmek ve kuzenini, amcasını özlediği için Kayla ve ailesinin yanına gitmişti. Ancak orada Jael ile talihsiz bir karşılaşma yaşamış sonrasında da yıldızları barışmamıştır. Aslında yıldızları barışmamaktan çok Trisha'nın bir asil olması ve Jael'in bir çingene olması ikili arasındaki kıvılcımın daha da harlamasına neden olmuştur. Özellikle Jael'in geçmişinden gelen öfkesi ve nefreti, beyaz asillere karşı olan tutumunun sonucunda Trisha'ya karşı tavrını etkilerken içten içe de kıza karşı duyduğu çekimin sadece cinsellik olduğunu düşünerek kendini kandırmaktadır. Ancak hesaba katmadığı şey bütün bunların arasında Trisha'ya olan aşkıdır... Tıpkı Trisha'nın bütün kendini koruma çabalarına rağmen Jael'e aşık olmaktan kendini koruyamadığı gibi. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitapta Kayla ve Falcon'u da okuduk ve onları ne kadar özlediğimi anladım. Cidden bu ikiliyi ayrı bir sevmişim onları okumak, hikayelerini anlam ve onların hikayelerini bir de Trisha ve Jael tarafından görmek çok güzeldi. 
Zaten ilerleyen sayfalarda sonlarına doğru daha doğrusu, Falcon'ın Jael'e yardımları, ilişkileri konusunda Falcon ve Kayla'nın tutumları çok güzeldi. 

Trisha'nın yaşadıklarına rağmen güçlü duruşu, pes etmeden yoluna devam edebilme gücünü çok sevdim. Çünkü kitaplarda güçlü kadınları okumayı severim, bunda da Trisha'nın güçlü duruşu... özellikle de kitabın sonunda balo salonunda Jael'in yaptıklarına verdiği tepki muhteşemdi. Yürü be kızım... sana da bu yakışır zaten dedim. 

Jael ise... zaman zaman kızmış olsam da, bazen beni sinirlendirmiş olsa da kendince haklı sebepleri vardı ama açıklama beklemeden yargısız infaz yapması sonrasında yaşayacaklarını hak etti dedirtti.

~~~*~~~
Görünmez bir fırtına gibiydi kadın, yaşamını yerle bir ediyordu ve yol açtığı zarardan kendisinin zerre kadar haberi yoktu.
~~~*~~~ 


Jael ve Trisha'nın atışmaları, birbirleriyle en masum anlarını ve zayıflıklarını paylaşmanın yanında birbirlerine laf sokmaları falan çok iyiydi.

Jael'e kurulan kumpaslar, oyunlar, onu tehdit eden olaylar çok güzel kurgulanmıştı. Açıkçası hep bir şüphelim vardı ve bu konuda doğru tahmin yaptığımı söylemeliyim. Bu planların arkasındaki olan ismi tahmin etmiştim ve yanılmadım. Ama Jael'in bunları öğrenme ve sonrasında yaptıkları eşek dedirtti. Çok büyük hata yaptı... 

Açıkçası en son Trisha ve Jael'in konuşmasından sonra aha adam oldu dedim ama yine yaptı yapacağını pis mikrop. Orada beni cidden kızdırdı ama Trisha, kadın çok asil karşılık verdi. 

Kitabın sonunda Jael ve Trisha'nın evlilikleri güzel detaydı, Falcon'ın el atması olaya ise bir sürprizdi ama işte aşık adamın halinden de aşık adam anlar :) 

Çok konuştum spoiler vermemek için çok tuttum kendimi ama şunu söylemeliyim ki çok güzeldi. Çok severek okudum. Tabi ki favorim hala Falcon ve Kayla ama bu çift de güzeldi. 

Ahh bu arada kitabın adının Asil Serseri olmasının sebebi de... spoiler olacak belki ama söylemeliyim :) Jael, annesi çingene olmasına rağmen babası bir Kont... dolayısıyla babasından kalan bir ünvana sahip :) detayları kitapta. 

Kitabın sonu... o son bölüm... işte bu seriye yakışan son dedirtti.

Historical romans severlere bu seriyi tavsiye ederim :) 


~~~*~~~
"Sadece kollarımın arasında olmanın bile ne demek olduğunu bilseydin beni asla sensiz bırakmazdın. Bedenimde, yüreğimde, ruhumda ve aklımda yarım kalan her şey seninle tamamlanıyor. Sensiz yarımım, eksiğim. Lütfen beni sensiz bırakma!"
~~~*~~~





Kitabın adı     :  Asil Serseri
Yazarı            : Jennifer Royce
Seri Bilgisi       : Gypsy Serisi #2 
Yayınevi          : Parola Yayınları
Sayfa sayısı     : 528

Kitabın tanıtım yazısı: 

Gelecekle ilgili umutlarını tüketen bir adam, başından geçenlerden sonra geçmişini geride bırakıp geleceğe odaklanan bir kadın…

Kontes Trisha Harrington’un hayatı Jael’in onu suçladığı gibi pek de kusursuz değildi. Evet, cemiyete ait bir leydiydi. Bu onu Çingene bir adamın gözünde suçlu gösterecekse bırak öyle olsun! Yaşadıklarından sonra biraz nefes alabilmek ve kötü günleri geride bırakabilmek için çok sevdiği akrabalarına yapacağı ziyareti hiç kimsenin özellikle sıra dışı, alaycı, duygusuz, ukala, dobra ve arsız bir Çingene’nin zehretmesine izin vermeyecekti.

Çingenelerin dışında kalan insanlara karşı ön yargılı olan Jael’in, genç kadını beyaz bir asil olduğu için suçlaması ne derece doğru? Bu, genç adamın umurunda bile değil! Kontes Harrington’dan hiç hoşlanmamıştı. Güzelliği ve asaleti, zaman zaman sivri dilini, kendini beğenmişliğini ve küçümseyici bakışlarını gölgede bıraksa da kadınlar konusunda uzman olan Jael’i ağına düşüremeyecek, fikrini değiştirmesini sağlayamayacaktı.

Art arda gelen felaketler çevresinde olan insanların hayatını tehlikeye sokmaya başlayınca korumak zorunda olduğu insanların listesine bir kişi daha eklenmişti. Hiç hoşlanmadığı ama cazibesine kapıldığı kadın! Kontes Trisha Harrington! 




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın