17 Eylül 2022 Cumartesi

0 DİZİ YORUMU // Nevertheless

Kitap yorumuyla gelmemi bekliyor olabilirsiniz ama ben bir dizi yorumuyla geldim. Geçen hafta canım bir şeyler izlemek isterken kendimi diziye başlamış buldum ve beni artık öğrenmişsinizdir bir dizi izliyorsam asla kitap okuyamıyorum ve yine öyle oldu. Diziye başlayınca onu bitirmeden rahat edemedim dolayısıyla da elimdeki kitap okunmadan durdu sırasını bekledi. Şimdi yorumu yazdıktan sonra kitabıma geri döneceğim. Bir sonraki yorum o olacaktır diye umuyorum 😇 Bu arada yazılarıma artık emoji ekleyebiliyorum ve bu durumu sonuna kadar kullanırım çünkü normalde mesajlarımda bile emoji kullanan biriyimdir burada çok zorlanıyordum şimdi rahatlıkla eklerim 😀 

Neyse yoruma başlıyorum. Bir webtoondan uyarlanan Nevertheless romantik bir K-Dramaydı. Detaylarını yorumun devamında anlatacağım ama diğer izlediklerime kıyasla oldukça farklı bulduğum detaylar vardı. 

Sezon sayısı      : 1 sezon
Bölüm sayısı     : 10 bölüm
Türü                 : Romantik, Dram
Yaş Sınırı          : +16
Yapım tarihi     : 2021
Oyuncular       : Han So-hee, Song Kang, Lee Ho-jung, Yang Hye-Ji, Jeong Jaekwang, Lee Seung-Hyub, Yoon Seo-Ah, Kim Min-Gwi, Seo Hye-won, Seo Jae-hee...

Puanım             : 6 / 10


Öncelikle dediğim gibi webtoon uyarlaması dolayısıyla da kısacık ve bence tadında kaldı. Gereksiz uzamadı ama bence bir iki bölümlük uzamayı da kaldırabilirdi sanki. Çünkü sonu biraz fazla hızlı oldu gibi geldi... son bölümü izlerken ki hissim bu yöndeydi.

Dizinin kısaca konusunu anlatmak gerekirse; heykelcilik bölümünün son sınıf öğrencisi olan Na-bi, erkek arkadaşından ayrılmış sadece eğitimine ve hayallerine odaklanmış, arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi bırakmış bir genç kızdır. Erkek arkadaşından yediği vurgundan sonra sadece işine odaklanmıştır. Yıl sonu sergisine eserini yetiştirmesi gerekmektedir. Ancak sevgilisinden ayrıldığı akşam başka biriyle tanışan ve ardından onu arkasında bırakan Na-bi bu adamın kendisiyle aynı okulda olan ve onunla tanışmak isteyen öğrencilerden biri olan Park Jae Eon olduğu ortaya çıkar. İkisinin de arasındaki hem duygusal hem fiziksel çekim sonrasında birbirlerinden daha fazla uzak kalamayan ikili bir ilişkiye başlarlar. Ama ilişkileri arkadaşlık - sınırlar çizilmiş bir arkadaşlık - ve cinsellikten başka bir şey barındırmamaktadır. Park Jae Eon'un sınırları, kendiyle ilgili hiçbir şey anlatmaması Na-bi'yi oldukça zorlar çünkü onun istediği bundan daha fazlasıdır. Ama ne yazık ki Park Jae Eon ona istediğini vermemektedir. Bunu daha fazla devam ettiremeyip de ayrılmaya karar verdiğinde ise işler daha da karışır çünkü her ikisi de kabul etmese de kalplerine bir aşk filizlenmiştir. Canlarını yaksa da  mutsuzluğa sürüklese de bu aşk onları birbirlerine bağlamaktadır. Na-bi'nin çocukluk arkadaşıyla olan ilişkisi ise Park Jae Eon oldukça tetiklemektedir. Na-bi'yi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu anladığında ona göre davranacaktır. Ancak bir şansı daha yakalayıp yakalayamayacağı ise Na-bi'nin duygularına ve kararlarına kalmıştır. 

Dizi aslında tamamen güzel vakit geçirilecek bir dizi ama fazla durgun. Öyle 'ayy ne olacak merak ediyorum' moduna falan sokmuyor. Beklentiniz öyle olmasın açıkçası benim nedense beklentim çok yüksekti ve beklentimi karşılamadı. Durgunluk, kadın karakterin donukluğu aşırı sinir bozucuydu. Sanırım diziyi bitirme sebebim de erkek karakterin yani Park Jae Eon rolunu oynayan Song Kang'ın şekerliğiydi. Cidden bence diziyi sürükleyen Park Jae Eon karakteriydi ve bir de  arkadaş çevresi... o arkadaşlar inanılmaz eğlenceliydi.

Bir de dizide diğerlerinden farklı olarak ki çok fazla K-Drama izlemiyorum aslında genelde pek dizi izlemediğimden dolayı sanırım ama izlediklerim arasında Kore kültüründe bizim kültürümüze benzer olarak en azından eskiden... neyse konudan uzaklaştım demek istediğim şuydu izlediğim birkaç K-Drama'dan sonra ve filmlerden sonra öpüşme ve seks sahnesi pek çekmiyorlar. Sanırım kültürlerine göre ayıp karşılanıyor ki zaten öpüşme sahneleri de genelde dudak dokundurmadan ibaret... yani demek istediğim Hollywood yapımları gibi olmadığıydı. Ancak bu dizi de oldukça cüretkarlardı. Yani evet yine asla batı yapımı dizilerle kıyaslanamaz o bakımdan ama yine de diğerlerine kıyasla sevişme sahnesi vardı ve öpüşme sahneleri bir tık daha ileriydi. Bu konuda beni şaşırttılar genelde pek olmayan bir şey olduğu için... ama tabi bu durumlar bile kadın karakterin donukluğuna çözüm değildi. O kadar takıldım ki normalde yarım bırakabileceğim bir diziydi şahsen ama çok sevgili Park Jae Eon için izledim 😍 Aslında kadın karakter çok güzeldi, arada bazı sahnelerde o kadar sevimli ve şekerdi ki ama genelinde ise... olmadı... rol için mi böyleydi yoksa genel olarak mı bilemiyorum ama donukluğunu ve soğukluğunu sevemedim. 

Neyse işte öyle diziye dair yorumum. Tavsiye eder miyim benim nazarım da ortalama biziydi bence buna sıra gelene kadar daha kaliteli yapımlar olduğunu düşünüyorum. Ama yine de sizin tercihiniz 🙈







 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın