12 Haziran 2024 Çarşamba

0 Victoria Alexander - Adın Bende Saklı (Last Man Standing #3)


~~~*~~~
"Kader belirsiz ve anlaması zor bir şeydir."
~~~*~~~


İş yoğunluğumu düzene oturtunca rahatlıkla okuma yapabiliyorum, bu durumdan da aşırı mutluyum çünkü fazlasıyla okumak istediğim kitap var ve onları okumaya vakit bulamamak beni aşırı üzüyordu şimdi yavaş yavaş sahalara dönüyorum. Gerçi sıcak havalarda ne kadar okuyabilirim bilmiyorum ama hiç yoktan iyidir bence. 

Bu ayın ikinci kitabı historical romans türünde ve benim de okumaya başladığım Last Man Standing serisinin 3. kitabı Daniel Sinclair'in hikayesiydi. Seri karakter serisi ama kurgusal bütünlük açısından sıralı okunması gerekiyor bu yüzden de size tavsiyem sıralı okuyun ama kitapları bulamıyoruz diyorsanız da okuyabilirsiniz. 


~~~*~~~
"Aşk gökyüzündeki bulutlara benzer, yakalanması çok zordur. Onlar da katı ve gerçek gibi görünürler, sanki onlara ulaşılabilirmiş gibidir ama gerçekte onları tutmak imkansızdır. Çoğumuz için aşk esası olmayan bir hayalden ibarettir."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, iddiaya giren dört arkadaştan geriye sadece iki kişi kalmıştır ve bu iki kişi de  iddiayı kazanmak için evlenmemeye kararlıdır ancak kaderin Daniel için başka planları vardır. Daniel'in babası ve Cordelia'nın babası olaya el atmışlardır. Her iki babanın da mali sıkıntıları ve işleriyle alakalı problemleri vardır bunun için de bir iş anlaşması yapmayı planlamaktadırlar. Bunu daha da garantiye alabilmek için çocuklarını da evlendirmeye sözleşirler. Bu durumdan haberi olan Cordelia ve Daniel evlilikten kaçmak için planlar yaparlar. Cordelia'nın planı Daniel'in sağ kolu, iş ortağı aynı zamanda da yaveri olan Bay Lewis ile tanışıp Daniel hakkında bilgi almayı planlamaktadır. Ancak tam planını uygulamaya koyulduğunda Bay Lewis diye tanıştığı kişi Daniel'in ta kendisidir. Kendisini de kendi refakatçisi Bayan Sarah Palmer olarak tanıdır. Her ikisi de kendilerini başka kimlikle tanıştırıyor ve böylece arkadaşlıkları başlıyor. Ancak hesaplamadıkları şey bu oyunun sonucunda aşk kalplerini sarmaya başladığında iş işten geçmeye başlamıştır ve gerçek kimliklerini açıklamak her geçen an daha da problem olmaktadır çünkü her ikisi de birbirlerinin yardımcılarına aşık olduklarını düşünmektedir. Ancak bir de olayın gerçekler ortaya çıktığında karşılaşacakları problemler vardır. Bütün bu sorunların, sırların ardından aşkın nasıl kazanacağını okuyoruz. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki aşırı eğlendim, romantik sahnelerle çok tatlı dedim, birbirlerini tanıma kısmındaki sohbetlerini de çok sevdim. 

Her ikisi de birbirlerini kandırdıklarını düşünürken ama aslında ikisinin de el altından gerçeği öğrenmiş olmaları da çok güzeldi. Tam Daniel, aşık olduğunu fark edip gerçeği söylemeye geliyor ve nasıl kandırıldığını öğreniyor. Benzerini de Cordelia yaşıyor. Tam gelip gerçeği anlatmaya ve aşkını dile getirmeye geliyor ama gerçeği öğreniyor. Her ikisi de gerçeği bilirken bunu saklamaları çok eğlenceliydi. Ama en eğlenceli olan da Cordelia, Daniel'in gerçeği bildiğini bilerek yaptığı hamlelerdi. Adamım baya şaşkına uğradı o hamleler karşısında. 😂

Daniel'in şapşal halleri, kararsız ve korkak hamleleri çok eğlenceliydi. Normalde hep atılım yapan ve girişken erkekleri okuduktan sonra burada Daniel'in ortaya çıkan sırlar karşısındaki tavırları cidden arkadaşlarının dediği gibi aptal aşık moduydu. O sahneler de çok eğlendim. 

Hele Cordelia'nın abisinden aldığı tavsiyeler sonrasında arkadaşından aldığı hamleler ama buna rağmen ürkek olması çok iyiydi. Hatta öyle ki düşünün Daniel'i baştan çıkaran da Cordelia'ydı düşünün Daniel'in Cordelia söz konusu olduğundaki hallerini. Aptal aşığım benim.  😂

Bütün bunların yanında her ikisinin de birbirleriyle olan arkadaşlığı, sohbetleri ve iletişimi çok güzeldi. Bunların yanında ikilinin birbirleri arasındaki o kimyayı da okurken hissettiriyordu. Çok tatlıydılar. 



~~~*~~~
İnsan aşkı bulduğunda görmezlikten gelmemelidir."
~~~*~~~



Cordelia'nın yeğenleriyle olan sahneler çok güzeldi. Tam bir canavarlar ama Cordelia'da haklarından geliyormuş gibi görünüyordu ama o çocuklar için de baya faka bastı çünkü iki ablasına da ele verdi onlar. 

Maskeli balodaki halleri çok tatlıydı. Daniel'in Cordelia ile konuşma çabası, Cordelia'nın da Daniel'i bir şeyleri itiraf ettirme çabası süperdi.

Ama asıl bomba ailelerin beraber akşam yemeği daveti yapmalarıydı. Güya Daniel ve Cordelia ilk kez karşılaşacaklar ama her ikisi de buna ayak uydurup rol yapacaklarıydı. Çok iyiydi o sahne. 😍
Ancak oradaki bir diğer iyi sahne de her ikisinin yemek masasında ailelerinin yanında yüzleşmeleriydi. Cordelia'ın bilmediği ve Daniel'in de daha sonradan öğrendiği miras işlerinin ortaya dökülmesiydi. 

Daniel'in Amerika'ya gitmek için limanda beklerken ki halleri ise... azıcık hüzünlendirdi seven bir adam ve sevdiğini geri de bırakmak zorunda kalıyor. Ama tabi Cordelia'nın da duyguları ve cesaretini birazcık küçümsemiş olabilir. Hatta orada bile arkadaşı Warren'ın verdiği aklı kullanma çabası tam bir şapşal aşık modu oldu ve beni çok eğlendirdi. Çünkü iş konusunda zehir gibi zeki olan adamın aşk söz konusu olduğunda şapşala dönmesine çok güldüm. 

Serinin her kitabı bir öncekinden daha çok sevdiğimi söylemeliyim. Bu kitabı diğer iki kitaptan daha çok sevdim. 
Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Sana her şeyi anlatmam gerekirdi ama her şeyin devam etmesine izin verdikçe hatalarımın bedelini en çok istediğim şeyle ödemekten korktum. Seninle. Yanı başımda, karım olarak ve hayatımın geri kalanında, seninle...
~~~*~~~



Last Man Standing
  1. Sonunu Bile Bile
  2. Kaderimde Sen Varsın
  3. Adın Bende Saklı
  4. Sonunda Bende Sevdim





Kitabın adı     : Adın Bende Saklı
Orijinal adı     : Secrets of a Proper Lady
Yazarı            : Victoria Alexander
Çevirmen        : Eda Özgener
Seri Bilgisi      : Last Man Standing #3
Yayınevi         : Epsilon
Sayfa sayısı    : 359

Kitabın tanıtım yazısı: 

Leydi Cordelia Bannister, babasının baskısına rağmen kendi seçtiği erkekle evlenmek istemektedir. Bu yüzden refakatçisi Sarah gibi davranarak evleneceği adamın kâtibinden bilgi almaya karar verir. Fakat genç kadın gerçeği bilmemektedir: Cazibesinden etkilendiği erkek aslında babasının evlenmesini istediği kişi Daniel Sinclair’in ta kendisidir.

Daniel, Londra’nın gözde bekârlarından üçüyle girdiği bahsi kazanmak üzeredir. Arkadaşlarından ikisi evlenmişken, Daniel istediği kadını ayartma özgürlüğüne hâlâ sahip olduğu için halinden hoşnuttur. Leydi Cordelia ile evlenmeye zorlandığında ise onurunu korumak adına bu evlilikten kaçış yolları aramaya koyulur ve kendini başka biri gibi gösterir.
Zaman geçtikçe birbirlerine karşı koyamayan Daniel ve Cordelia, gerçek kimliklerini gizlemeleri yüzünden bir seçim yapmak zorunda kalacaklardır.

“Şaşırtıcı ve tam anlamıyla mükemmel.” - Stephanie Laurens 




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın