5 Temmuz 2023 Çarşamba

0 Ali Hazelwood - Aşk Çıkmazı (The STEMinist Novellas #2)



~~~*~~~
Ben yanında olduğum sürece dünya umurunda değilmiş gibi gözlerimin içine bakmaya devam etmişti. 
~~~*~~~ 

 

The STEMinist Novellas Serisi'ne devam edip, serinin 2. kitabı Aşk Çıkmazı ile karşınızdayım. Öncelikle bu kitabı diğer kitaptan daha çok sevdim sebebi ise kadın karakterin mühendis olmasının yanında erkek karakterin de mühendis olması açıkçası benim için double sevme sebebi oldu. Çünkü bir erkek mühendisin bir kadın mühendisi takdir ettiği bir kurgu okuyorsam o kitabı baş tacı ederim 😎

İlk kitapta tanıdığımız Sadie'nin hikayesiydi. Onun aşka olan yolculuğuydu kitap. Zaten kısacık bir kitap ve hemencecik bitti. Birkaç saat önce başladım ve hemen okudum bitirdim. Yorumu yazdıktan sonra serinin son kitabına başlayacağım hemen 😇

Kısaca serinin bilgisini vereyim hemen sizlere: Seri üç kitaptan oluşuyor. Üç çok yakın kız arkadaşın hikayesini anlatıyor. Her kitap başka bir karakter ama kurgu bütünlüğü için sıralı okumanızı tavsiye ederim. Bu arada üç kitapta ülkemizde yayınlandı.


~~~*~~~
"Korktum, Sadie. Daha önce hiç korkmadığım kadar korktum. Seni incittiğimi düşündüm." Elini uzatıp yanağıma koydu. "Bir şekilde acı çektiğini düşündüm. Hatamı telafi edemeyeceğim için içim içimi yedi. Birine aşık olmak üzere olduğunu hissettiğinde bu tür duygularla boğuşmak hiç de eğlenceli olmuyor inan." Gözlerini kapattı. "Ya da o kişiye çoktan aşık olduğunu anladığında."
~~~*~~~ 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Sadie, kruvasan almaya gittiği bir kafede Erik ile tanışır. İkili arasındaki kimya kendisi gösterir ve ikili birbirinden hoşlanırlar. Erik ve Sadie, güzel sohbetle geçirdikleri sabahın ardından akşam da buluşma kararı ile işlerine geri dönerler. Buluştukları akşam da geçirdikleri zaman sonrasında birbirleriyle ilgili çok fazla ortak noktaları olması, paylaşımları ikiliyi birbirine daha da bağlar. Aralarındaki cinsel çekimin yanı sıra karakter ve uyum olarak birbirlerine uymaları sonucunda geceyi de beraber geçirirler. Sonrasında da rakip firmalarda çalışmalarının sonucunda Sadie'nin müşterisini Erik'in firmasına kaptırması aralarındaki ilişkiyi bozar. Üstelik Erik, Sadie'ye ulaşamama sebebinin bu müşteri olduğunu düşünmezken bambaşka şeyler kurar kafasında... Sadie ise kendisini Erik'in ihanetine uğradığını düşünür. Şimdi ikilinin yüzleşmek için bir fırsatları vardır çünkü ofislerinin olduğu binada asansörde kalmışlardır. Kurtarılmayı beklerken ikili yüzleşmek zorunda kalırlar... Ya aralarındaki buzları eritip ilişkilerini devam ettireceklerdir ya da buzlar erimeyecek ilişkileri tamamen bitecektir. 

Öncelikçe yorumun başında da dediğim gibi karakterlerin ikisinin de mühendis olması, Erik'in bir mühendis olarak ve bir erkek olarak karşısındaki kadın mühendisi takdir eder tavırları ciddi anlamda hoşuma gitti. Kendi Erik'imi istiyorum moduna girdim resmen. Çünkü bu sektörlerde kadın mühendisler ne dikkate alınıyor ne de önemseniyor... kıymet bilenlere saygımız sonsuz ama diğerlerine de had bildirmek de sabrımız sonsuz! 😎 Bu yüzden kitabın bu detayına bayıldım. 

Karakterler arasındaki iletişim, sohbet çok güzel anlatılmıştı. Zaten film tadında bir hikayesi vardı bunun yanında da bunu okumak çok güzeldi. Hemen bitmesi de çabası resmen tadı damağımızda kaldı.


~~~*~~~
Erik kulağıma, sığınağımı buldum, diye fısıldamıştı, mutlu olduğum yeri. Terli saçlarımı alnımdan çektiğinde ona bakmış ve gözlerinin güneşli bir günün gökyüzünün büründüğü renkte olduğunu düşünmüştüm. 
Gökyüzüne bakmayı oldum olasılı severdim. 
~~~*~~~ 


İlk kitaba nazaran bu kitapta tutku çok iyiydi. Tam yetişkin kurguya çevirmiş yazar ve bu durum kitabı ilkine nazaran daha çok sevmeme neden oldu. İlkinde onun eksikliğini hissettiriyordu çünkü. 

Keşke azıcık daha uzun olsaydı dedim çünkü olsa okunurdu. İlk kitapta okunurdu bu da okunurdu. 

Yine üç arkadaşın birbirleriyle iletişimi çok güzeldi ve birbirlerini tanımaları çok güzeldi. Hatta birbirlerini kendilerinden daha iyi tanıyor oluşları şahaneydi. 

Kitapta hataları kabul eder, onları düzeltme çabası olması da çok iyiydi. Çünkü Erik'in pes etmemesi ve kendini Sadie'ye kabul ettirme, inandırma ve bir şans daha kazanabilme çabasını çok takdir ettim. Severim ne istediğini bilen adamları 😎

Çok fazla bir şey anlatmayacağım zaten kısacık bir kitap anlatırsam okumazsınız ama çokça sevdim. Bu türü sevenler mutlaka denesinler çünkü kaçırılmayacak bir seri bence. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Yüzümü göğsüne bastırıp derin bir iç çektim. 
"Tek gecelik ilişkilerde berbatım," dedim boğuk bir sesle.
"Bizimki tek gecelik bir ilişki değildi, Sadie."
"Belki. Yani bilmiyorum. Daha önce hiç..."
"Ben ikimize de yetecek kadarını, hatta daha fazlasını yaşadım." Yüzünü görmek içi hafifçe geri çekildi. "Seninle tek gecelik bir ilişki yaşamadık."
~~~*~~~ 




Kitabın adı     : Aşk Çıkmazı
Orijinal adı     : Stuck With You
Yazarı            : Ali Hazelwood
Çevirmen        : Beril Tüccarcıbaşıoğlu Uğur
Seri Bilgisi       : The STEMinist Novellas #2
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 136


Kitabın tanıtım yazısı: 

Sadie ile yakışıklı düşmanı,
asansörde mahsur kaldıklarında rekabetlerini
ve aşklarını bir sonraki seviyeye taşıyacaklardı.

Mühendis olmak, özellikle de tüm zorluklarına rağmen kadın bir mühendis olmak, Sadie için bitmek bilmeyen mücadele anlamına geliyordu. Bununla birlikte, kalbini paramparça eden adamla küçücük bir asansörde –hem de saatlerce– mahsur kaldığında, bu savaştan sağ çıkabileceğinden emin değildi. Erik büyük hatası yüzünden istediği kadar özür dileyebilirdi; fakat genç kadın onu affetmemeye kararlıydı.

Sadie’nin en karmaşık batıl inançları bile böylesine garip bir kavuşmayı öngöremezdi. Erik, üşüdüğü için ceketini çıkarıp ona uzatırken ve bakışları yumuşarken bile tam bir çelişkiydi. Böylece genç kadının aklında önemli bir soru şekillendi:
Taş kalpli düşmanı göründüğünden daha fazlası olabilir miydi?




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın