4 Temmuz 2023 Salı

0 Ali Hazelwood - Aynı Çatı Altında (The STEMinist Novellas #1)


~~~*~~~
Bu adama tamamıyla ve fena halde tutulmuştum. 
Bu haftalardır büyüyen bir şeydi. Aylardır. Kulağıma fısıldıyor, yanımdan ayrılmıyor ve demir raylardaki bir tren gibi şiddetli bir şekilde çarpıyordu. Görmezden gelemeyeceğim kadar ürkütücü ve görkemli bir hal almıştı ama sorun değildi. 
Görmezden gelmek istemiyordum. 
~~~*~~~ 


Sonunda Ali Hazelwood kitaplarını okumaya başlıyorum. Aslında okuma etkinlikleri kitaba hatta bu seriye başlama sebebim oldu ama iyi ki oldu diyorum şuanda çünkü beklediğimden daha iyi çıktı.

Öncelikle yazara dair çok fazla yorum okudum internette, kimisi çok sevmişti kimisi de kurgunun yavaş aktığından şikayet etmişti. Ama ben seven kesime girdiğimi itiraf etmeliyim. 😍

Açıkçası kitabı okurken kendimi romantik bir film izliyormuş gibi hissettim. Öyle bir zevk aldım kitaptan... zaten kısacıktı da hemen bitti. 

Bu arada kitabın sonuna kadar oldukça masumaneydi bir tek kitabın sonunda erotizm vardı ve ondan sonrada kitap birkaç sayfa sonra bitti. O yüzden bence okuyabilirsiniz 😇

Üç kitaplık bir seri olan "The Steminist Novellas" serisinin ilk kitabıydı. Seri üç kitaptan oluşuyor. Üç çok yakın kız arkadaşın hikayesini anlatıyor. Her kitap başka bir karakter ama kurgu bütünlüğü için sıralı okumanızı tavsiye ederim. 

Üç kitapta ülkemizde yayınlandı diye de not düşeyim hemen.


~~~*~~~
Ben iyi olacaktım. Her şey yoluna girecekti. "Sanırım zamanla unutulur. Aşk yani."
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Mara, üniversitedeki hocası ve aslında kendisinin ailesi olarak gördüğü Helena öldüğünde kendisine miras olarak bıraktığı eve taşınır. Ancak bu konuda bilmediği bir şey vardır evin yarısı sadece Helena'ya aittir çünkü diğer yarısı da avukat olan yeğeni Liam'a aittir. Mara, yeni iş hayatında düzenini kurana kadar ve hayatını rayına oturtana kadar bu evde kalmayı planlıyordur. Hem de ilk defa kendisini önemseyen ve kendisine ait bir şey olmasını sağlayan Helena'ya da olan bağlılığı için bu evde yaşamak istemektedir. Ancak Liam, en başından beri ev arkadaşı istemeyip, genç kadının hakkını satın almayı amaçlarken ikili arasında bir çatışma başlar. Çünkü Liam'da kendi düzeni bozulsun istememektedir. Aynı zamanda da kendi evinde bir yabancı istememektedir. Aynı evi paylaşmak zorunda kalan Liam ve Mara çekişmelerle dolu bir altı ay geçirmek zorunda kalırken son zamanlarda ikili çekişmelerine ara verip anlaşma yaparlar çünkü hep bir çekişme ve sataşmalarla bu hayat çekilmez geldiğini fark etmişlerdir. Ama anlaşma sonucunda da birbirlerini tanıdıkça birbirlerine karşı duygular da işin içine girer... işte bu noktada ikilinin iletişimi sonucunda ya bir ilişkiye başlayacaklar ya da yollarını ayıracaklardır. 

Devamı kitapta gizli... zaten azıcık daha anlatırsam kitabı okumanıza gerek kalmayacak. Zaten kısacık bir kitap geriye bir şey kalmayacak. 

Öncelikle Mara'nın mühendis olması ve iş hayatındaki zorlukları anlatışını o kadar iyi anlıyorum ki... kesinlikle iş hayatında kadın mühendis olmak kolay değil. Bende bir mühendisim ve bunun zorluğunu yaşadım hatta zaman zaman da yaşıyorum da... bunu kitapta okumak ve birilerinin bunun farkında olup kitabına konu alması çok hoşuma gitti. 😊

Liam'ın avukat kişiliği, işi söz konusu olduğunda yaptığı toleransları da bir o kadar iyi anladım. Minnet zor be adamım... bu konuda da seni çok iyi anlıyorum. 😊



~~~*~~~
"Sen etraftayken hiçbir şey düşünemiyorum. Sen etrafta değilken de hiçbir şey düşünemiyorum. Bu büyük bir sorun olmaya başladı. Aylardır tek bir düzgün düşünce geliştiremediğimi hissediyorum. Seni kafamdan bir türlü çıkaramayacakmışım gibi geliyor." 
~~~*~~~



Mara ve Liam arasındaki dinamik, kimya çok güzel anlatılmıştı, zaman zaman eğlenceli zaman zaman da yarıda kalmış haz  misali tutkuluydu... sohbetleri ve diyalogları çok şekerdi hatta.

İkilinin birbirini anlama çabası, birbirini mutlu olacaklarını düşündükleri şeyler konusunda desteklemeleri de çok güzeldi. Tabi arta kalan zamanlarda çekişmeleri de... 😅

Mara ve arkadaşlarına bayıldım. Hepsinin iletişimi çok güzeldi. Hatta birbirleriyle yaptıkları sohbetler çok eğlenceliydi. Kitaplarda böyle detayları çok seviyorum cidden. Hem arkadaşlığın değerini gösteriyor hem de bir insanın kardeşi olması için kan bağına gerek olmadığını gösteriyor. 

Bu kitap daha uzun ve içerikli de yazılabilirdi bence ama yazar böyle tadımlık bir hikaye tadında bırakmış dolayısıyla kararına da saygı duyuyorum. Gereksiz uzatma, kıskançlık tepkileri, entrikalar falan da yoktu  kitapta ve bunu oldukça çok sevdim de.

Kitabı genel anlamda sevdim, okumaktan da keyif aldım. Keşke daha uzun olsa diye de düşümdüm. 🙈

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 4 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
"Senden çok hoşlanıyorum, Mara. Seninle konuşmayı seviyorum. Seni yoga yaparken izlemeyi de seviyorum. Her zaman güneş kremi gibi kokmanı seviyorum. İnanılmaz derecede kibar kalarak istediğin neredeyse her şeyi söyleyebilmene bayılıyorum. Seninle bu evde olmayı, bu evde yaptığımız her şeyi seviyorum."
~~~*~~~ 







Kitabın adı     : Aynı Çatı Altında
Orijinal adı     : Under One Roof
Yazarı            : Ali Hazelwood
Çevirmen        : Burcu Karatepe
Seri Bilgisi       : The STEMinist Novellas #1
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 160


Kitabın tanıtım yazısı: 

Çevre mühendisi olan Mara’ya, hiç beklemediği bir anda kocaman bir ev miras kalır. Çok sevdiği akıl hocası Helena, vasiyetinde Mara’ya da bir yer ayırmış ve evini ona bırakmıştır. Ancak asıl sürpriz daha sonra ortaya çıkar: Evin sadece yarısı Mara’ya kalmıştır. Diğer yarısı ise Helena’nın huysuz yeğeni
Liam Harding’e aittir.

Yeni ev arkadaşından ilk gördüğü anda etkilenen Mara, acı gerçeği kısa zamanda keşfeder: Liam, bir petrol firmasının avukatıdır ve Mara’nın çevre sevgisi ne kadar büyükse, Liam’ın çalıştığı şirketin çevreye duyarsızlığı da o kadar fazladır.
İlk tanışmalarının büyüsü bu gerçek altında ezilirken ne Mara ne de Liam evden vazgeçmeye isteklidir. Böylece aynı çatı altında büyük bir çatışma başlar.

Sorun şudur ki biriyle aynı evde yaşamak, zamanla onu tanımak anlamına da gelir. Ve Mara, Liam hakkında ne kadar çok şey öğrenirse, ondan nefret etmek o kadar zorlaşır.
Âşık olmaksa çok daha kolaydır.






 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın