7 Temmuz 2023 Cuma

0 Ali Hazelwood - Sıfırın Altında (The STEMinist Novellas #3)


~~~*~~~
Ian'dan muhteşem bir erkek arkadaş olurdu. Tabii onu hak edecek biri için. 
~~~*~~~ 
 

Vee serinin son kitabının yorumuyla geldim. Bir günde bitecek hatta birkaç saatte bitecek kitaplar o yüzden bende günde bir tanesini hatta bir akşamda bir tanesini bitirerek seriyi tamamlamış oldum. 

Seri üç mühendis kız arkadaşının aşk yolculuğunu anlatıyor aslında bağımsız okunabilinir ama bence kurgu bütünlüğü açısından sıralı okunsa daha iyi de olur. Benim tavsiyem sıralı okunması olur. 

Kısaca serinin bilgisini vereyim hemen sizlere: Seri üç kitaptan oluşuyor. Üç çok yakın kız arkadaşın hikayesini anlatıyor. Her kitap başka bir karakter ama kurgu bütünlüğü için sıralı okumanızı tavsiye ederim. Gördüğünüz üzere üç kitapta yayınlanmış bulunmaktadır. 


~~~*~~~
"Hannah, eğer bu değişirse... Eğer birinin seni bu kadar önemseyebileceğine inanabilirsen... ve eğer gerçekten istersen... o kişiyle bir yemeğe çık." Güldü. "Yani... Lütfen beni de seçeneklerden biri olarak düşün."
~~~*~~~ 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, Hannah asla sevileceğine ve yeterli olduğuna inanmayan bir mühendistir.  Kardeşlerinin tıp okumaları bu alanda uzmanlaşmaları ama kendisinin de bu alanı istememesi ve bambaşka konularda uzmanlaşma modunda olması ailesinin kendisini yetersiz, beceriksiz hissettirmesine neden olmuş ve onların istediği kalıba girmediği içinde asla biri tarafından sevileceğini düşünmemektedir. Ancak üniversitede Sadie ve Mara ile arkadaşlık kuran ve onlarla ilişkisini ilerleten Hannah, aldıkları bir ödev için Mara'nın kuzeni ile iletişime geçer. Hatta bunu Mara sağlar ama Ian ile bir şekilde iletişime geçen Hannah, genç adamın Nasa'da çalışması ve yaşına göre büyük başarılar elde edebilecek donanımda olmasından, daha da önemlisi beyinlerinin aynı çalışması, zevklerinin ve tutkularının aynı olmasından da etkilenen Hannah, Ian ile birkaç saat geçirir. Sonrasında ise Ian'ın ona çıkma teklifini reddeder. Aradan geçen zamanın sonucunda Hannah, Nasa'ya işe girer ve kendi projesi ile ilgili çalışmaları yönetirken orada kıdemli ve yetkili olan Ian ile de arkadaşlık kurar. Ancak Hannah'nın projesi ve tehlikeleri ikiliyi bir araya getirir. Bu da ikilinin geçmişten yarım kalan hikayesinin devam edip etmeyeceğini gösterir. 

Öncelikle çok mükemmel seri olmasa da seriyi benim nazarımda bir numara yapan şey bir kadın mühendisin yaşadıklarına değinen detaylardı. Üç kadının da bunu gösteren noktalara değinmesi benim mesleki hayatımda geçmişe bir yolculuk gibiydi. Çok güzeldi. O yüzden bu seri favorim asla aksi düşünülemez. 


~~~*~~~
Ian'dan ilk karşılaştığımız andan beri hoşlanmıştım ama ona karşı hissettiklerim istikrarlı bir şekilde katlanarak artmıştı ve... Bu hislerle ne yapacaktım ben? Elime çalmayı hiç bilmediğim bir enstrüman tutuşturulmuş da bir konser salonunda hiçbir hazırlık yapmadan sahneye çıkmam bekleniyor gibiydi. 
~~~*~~~ 


Ian ve Hannah'ın beyinlerinin aynı çalışması, normal düşünmemeleri çok güzel anlatılmıştı. O satırları okumak bir zevkti çünkü kesinlikle benim beynimde normal çalışmıyor 🙈 

Hannah'ın bütün riskleri alarak projesine tutkuyla bağlı olması, yaptığı işe güvenmesi çok güzel anlatılmıştı. Kadınların böylesine güçlü ve kariyerli olduğu kurgulara bayılıyorum. 😍

Ian ise... mükemmel erkek tanımlamasında bence. Erik'ten sonra favorimdi açıkçası. Tabi bunda adamların mühendis olması da var... meslektaşlarımı kayırıyorum şuanda 🙈

Ian'ın Hannah ile olan duygularını geri plana atmaması, genç kadını anlaması, takdir etmesi çok hoşuma gitti. Özellikle de Ian'ın göremediği noktaları gördüğündeki halleri çok güzeldi. 

Hannah'ın bütün korkularına rağmen kendi hayatını önemsemeden Ian'ın onun yanına gelmesi de çok güzel anlatılmıştı. Çokça sevdim. 

Hannah, Sadie ve Mara'nın arkadaşlığını bu kitapta bir kere daha gördük ve inanılmaz güzeldi. Kendi arkadaşlıklarımı görmek gibiydi. 😍 tabi kızlar arkadaş olunca sevdicekleri de kanka oldu 😂 üç adamın playstation oynadığı sahne muhteşemdi. 

Kitabın sonundaki bonus bölüm ise beklenmedik ve tamda bu seriye yakışan bir sondu. Resmen her kitabı kapattığımda yüzümde bir gülümseme vardı ama o bonus bölüm sırıtma oluşturdu. 

Çok konuştum bu yüzden susuyorum ve seriyi de kitabı da çok sevdiğimi söylüyorum.

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
"Senden hoşlanıyorum," dedi. 
Güldüm. "Fark ettim."
"Bu benim için... Alışkın olduğum bir şey değil. Yani birinden bu kadar hoşlanmam..."
"Ben de senden hoşlandım." Omuz silktim. "Takılalım o zaman, olmaz mı?"
Uzaklara baktı. Sonra gözlerini aşağı, ayakkabılarına dikti. "Seninle daha çok vakit geçirmem, senden gittikçe daha çok hoşlanacağım anlamına gelir."
"Yok ya," diye homurdandım. "Genelde öyle olmaz."
"Olur. Benim için öyle olur." 
~~~*~~~ 


The STEMinist Novellas Serisi
Kitabın adı     : Sıfırın Altında
Orijinal adı     : Below Zero
Yazarı            : Ali Hazelwood
Çevirmen        : Rabia Bayram
Seri Bilgisi       : The STEMinist Novellas #3
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 168


Kitabın tanıtım yazısı: 

Söz konusu aşk ve bilim olduğunda zıtlıklar birbirini çeker, ama âşıklar rakipse birbirini yakar...

Hannah sonunda en büyük hayalini gerçekleştirmiş ve NASA’da çalışmaya başlamıştır. Fakat birkaç ay sonra kendini, dünyanın öteki ucunda, Kuzey Kutbu’ndaki araştırma merkezinde, yaralı ve fırtınada mahsur kalmış halde bulur. Kurtarma görevi oldukça tehlikelidir. Buna rağmen görevi üstlenmeye istekli tek kişi, Hannah’nın NASA’daki en büyük düşmanı Ian Floyd’dan başkası değildir.

Ian, Hannah’nın hayatında pek çok role sahiptir: projesini reddetmeye ve kariyerini mahvetmeye çalışan kötü dâhi, hemen hemen her rüyasında başrol oynayan yakışıklı adam… Hannah, onu asla bir kahraman olarak düşünmemiştir. Artık Ian, genç kadının kalbi için, yaklaşan büyük kar fırtınasından daha tehlikelidir.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın