22 Ekim 2013 Salı

22 FMArsal'a Soru Sormak ve İmzalı Kitap Kazanmak İster misiniz?


Fatih Murat Arsal
 okurlarına sevinecekleri haberlerimiz var. Yazarımızla hem keyifli bir sohbet gerçekleştirebilecek hem de iki şanslı okura, kendisinin son romanı Beni Bırakma' adına imzalı olarak hediye edebileceğiz.

Kendisi ile daha önce güzel bir sohbet daha gerçekleştirmiştik, o röportaja buradan ulaşabilirsiniz. Ancak bu sefer yalnızca kendi sorularımızı sormayacağız. Sizin sorularınızı da kendisine ileteceğiz. Eğer siz de bu röportajda bir sorunuzu bulunmasını istiyorsanız, lütfen bu konumuzun yorum kısmından sorunuzu bize ulaştırın.

Bir google ya da blogger hesabınız yoksa sorunuzu illekitap@hotmail.com'a mail olarak gönderebilir ya da Facebook sayfamızdan da bize mesaj atabilirsiniz.

Sorularınızı 27 Ekim Pazar günü 16.00'a kadar bize ulaştırabilirsiniz. Röportajın yayınlanmasının hemen ardından da çekilişimizi gerçekleştireceğiz.

Ne diyelim, bu çekiliş ve röportaj uzun zamandır aklımızda olan bir şeydi. Yazarımıza teklifimizi nezaketle kabul ettiği için çok teşekkür ederiz.

Sorularınızı bekliyoruz :)

Sizlere bir de notumuz var. "Ben diğer kitaplarımı da imzalatmak istiyorum," diyorsanız, Fatih Bey'in 2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Tüyap kitap fuarında Ephesus Yayınları standında olacağını sizlere bildirelim. Tarih ve saatler şu şekilde:

  • 09.11.2013 saat 15:00
  • 10.11.2013 saat 14:00
Ayrıca yazarımızın diğer kitaplarının yorumlarını da blogumuzda bulabilirsiniz.

22 yorum :

  1. gülsen atik23 Ekim 2013 08:32

    Öncelikle güzel bir çalışma olmuş teşekkür ederim :) Benim sorumu da iletirseni sevinirim.
    Kitaptaki karakterleri için yapılan yorumlar onu ne kadar etkiliyor buna göre düzenleme yaptığı ya da diğer karakterlerini değiştirdiği oluyor mu?

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşlar, facebook yerine burayı daha çok tercih ederseniz daha iyi olacak sanırım :) ilginiz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ben de yazmaya çalışan birisi olarak... birden fazla sorum var. Umarım iletebilirsiniz.
    1) Kendisi daha önce e - kitap yayınlıyordu. İlk kitabını bastırmaya kendisi mi karar verdi yoksa yayınevinden mi teklif geldi.
    2) Eğer kendisi yayınevine başvurdu ise geri dönüş alması ve kitabın basım süreci ne kadar sürdü.
    3) Çalıştığı yayınevleri kendisinden kitabında herhangi bir değişiklik yapsını istedi mi ya da adına vs. karıştı mı?
    4) Yazım ve yayın sürecindeki tecrübelerinden bize bahsedebilir mi?
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi düşünülmüş emekleri geçen herkese çok teşekkürler.Ben de bu yazara hayranım ve son kitabı kazanmayı çok isterim.Yazarımıza sormak isteğim sorum ise; Bildiğimiz gibi aşkın gözü kördür derler.Sizce aşk her şeyi affeder mi ve siz affedermisiniz?

    YanıtlaSil
  5. öncelikle teşekkür ederim .sormak istediğim ne tür kitapları okuduğu ve okurken bunlardan ilham aldığı oldumu

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle bu çok hoş bir çalışma olmuş bunun için teşekkür ederim. :) Benim 2 tane sorum var.
    1. sorum: Fatih hocamızın yeni yazmaya başlayanlara tavsiyeleri nelerdir? Yaklaşık 1 yıl önce arkadaşlarımın ısrarıyla yazmaya başladım. İlk önce arkadaşlarımın isteğini yerine getirmek için başlamıştım ama sonra yazdıkça mutlu olduğumu hissettim ve yazmaya devam ediyorum. Hoş dersler, sınavlar, o, bu, şu derken çok fazla vakit ayıramıyorum ama kısıtlı zamanlarda bile olsa yazmak iyi geliyor. Ortaokuldan beri bu işi hep profesyonel olarak yapmak istemişimdir ama bir türlü cesaret edemedim. Arkadaşlarım gaza getirmemiş olsaydı hâlâ da edemezdim biliyorum. :) Yazdıklarımı nette yayınlamak çok fazla istemiyorum çünkü özellikle wattpad ve facebook amatör yazarlarla dolu. Çok düşündüm ama istediğimin henüz bu olup olmadığına karar veremedim. İlk yazdığım hikayeyi tepkileri çok merak ettiğim için kısa bir süre önce wattpade koydum ama hâlâ çekiniyorum. Bir yayın evine de göndermek gibi cesaretli işlerim yok. (Belki de henüz tamamlanmış bir projem olmadığından bilmiyorum. Ama yazmaya devam ettiğim öykülerim var. Tamamlayınca özellikle bir tanesi var çok içime siniyor onu yazmayı çok seviyorum ve kitaplaştırmak istiyorum ama istemekle kalıyorum.) Yani bir türlü adım atamıyorum. Benim merak ettiğim Fatih hoca yazdıklarını insanlarla paylaşmaya nasıl karar verdi. Yazmaya ilk başta kendisi için başladığını hepimiz biliyoruz. Peki paylaşma kararını nasıl aldı? Bu kararı alırken zorlandı mı? :)
    2. sorum ise: Fatih hocamızın yazdığı ve hepimizin ölüp bittiği erkek karakterle ilgili. :) Karakterleri hem nasıl bu kadar hayatın içinden biri gibi hem de nasıl bu kadar ulaşılmaz? Mesela Doğan... Bizim oturma odasından fırlayıp her an bana gülümseyip espri yapacak kadar doğal aynı zamanda tehlikeli ve pervasız. :) Gerçek hayatta onun yaptığını başka bir erkek yapsa el birliğiyle toplayıp adamı parçalamaya kalkarız ama Doğan'a neden kızamadık biz? :) Şeytan tüyü var adamda. :) Tamer, Doğan, Akın, Tahir hepsinin ayrı ayrı özellikleri var ve hiçbiri arasında seçim yapamıyor insan. Tamer'in tehlike mıknatısı oluşunu, Doğan'ın alaycılığını pervasızlığını, Akın'ın bu üçü arasında en sempatik en güler yüzlü oluşunu ve tatlılığını, Tahir'in ise sert ve tehlikeli görünümüyle perdelenmiş yumuşacık kalbini seviyoruz. :) Tabii diğer FMA erkekleri için de geçerli bu söylediklerim hepsinin ayrı ayrı özellikleri var hepsini seviyoruz. Ama biri var ki o gerçekten çok baskın geliyor ve onu diğerlerinden çok daha fazla seviyorum. :) YAVUZ tabii ki de :) <3 Bir de küçük bir itirafta bulunayım. Belki çoğu okur ilk başta benimle aynı şeyi düşünmüştür. Ne yalan söyleyeyim ilk başta Osman ve Turgut'tan nefret etmiştim. :) Aslında Turgut'u ilk başta sevmiş sonra nefret etmiş sonra yine sevmiştim. :) FMA kızları da alınmasın onları da seviyoruz tabii. :P :) Neyse çok uzatmayayım. (Daha ne kadar uzatacaksam artık. :) ) Son olarak bu bir soru değil bir teşekkürdür. Fatih hocam iyi ki yazmaya başlamışsınız ve yazdıklarınızı bizden esirgememişsiniz. :) Son bir şey daha. :) Kitaplarınızda böyle erkek karakterler yazıp bizim gerçek hayattaki çıtamızı yükselttiğiniz için size biraz kızmıyor da değilim hani. :P :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve 2 kısımda yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum cidden yazarımız çıtamızı yükseltiyor bu gidişte evde kalma oranı artacak ;) ayrıca demeden geçemeyeceğim ben ne Turgut'a ne de Osman'a kızdım ki özellikle Osman benim ilk göz ağrım ve birinci dereceden hasta olduğum FMARsal boys'um da Doğan ve Turgut :D

      Sil
    2. Sorma ya resmen çıtamız yükseldi kimseleri beğenmiyoruz. :) Osman benim de ilk göz ağrım ama kaba saba hareketleri sürekli Gülay'ı suçlaması beni ilk başlarda kızdırıyordu ne yalan söyleyeyim. :) Turgut ise ilk başta onu gerçekten çok sevmiştim. Hele kafede numaradan sahte sevgili rolü yapmasına kopmuştum. Ama sonrası malum.. :) Şöylede bir gerçek var ki kızgınlığımız bile çok uzun süremiyor maalesef. :) FMA erkeklerinin hepsini seviyorum ama Yavuz benim için çok farklı. :) Yavuz'un Merve'si var belki bir gün benim de bir Yavuz'um olur kim bilir. :P :) Hayali bile güzel ki. :)

      Sil
  7. Fatih Murat Arsal ahhh ahhh
    türk yazarlarına karşı belli bir ön yargım vardı benim
    çok kitap okurum her çeşit okurum ve gerçekten sabırlıyımdır okurken fakat aşk romanlarında ıhhh olmuyordu beceremiyorlardı bir türlü oturmuyordu kafamda ama FMA öyle bir yazmışki tek diyebileceğim helal olsun.
    yazarın kitaplarını daha bir ay önce netten okumaya başladım ve sonrada hemen aldım diğerlerini
    yazım diline olayları bağlayışına kişisel diyaloglardaki ustalığına hayranım.Ben bursalıyım yazarın buraya ilk ziyaretinde eline yapışacağım tebrik için Aşk ı bu kadar güzel anlatan yazar hakikaten az. karakterlerimiz osman favorim kim ne derse desin ilk okuduğum içim belkide ama onun yeri ayrı bende

    Eee soruma gelirsek

    Son zamanlarda çok yayğın bir durum olan film ve dizi konusu artık dizi ve filmler daha çok uyarlama oluyor
    Sizede yapılmış teklifler varmı?
    Bu konuya sıcak bakarmısınız?
    ben kendi şahsıma sizi bu kulvardada görmek isterim

    Yazım hayatınızda başarılar dilerim.

    Hayat Tetik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hocamın eğer yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl tayini Bursa'ya çıkmıştı. :) Yani zaten Bursa'da kendisi. :)

      Sil
    2. kes-ndisi daha yeni ilgimi çekti o yüzden fazlaca bilgim yok ama buradaysa bulurum onu :)))))

      Sil
  8. Öncelikle şunu söylemeliyim bende FMA kitaplarına bayılıyorum. Bende aklımda çok kurgu yaparım ve geçen sene bunu yazıya dökme kararı aldım. Ama isimlerdi kurguda yapılan değişikliklerdi derken pek yazamadım. Ve gerçekten kitap yazmak zor daha doğrusu emek isteyen ve zaman alan bir şey ama çok güzel. Soruma gelirsek FMa kitapları çok özel ve çok etkileyici ve böyle kitaplar çok yok. Okuyucu etkelemenin sırrı ne ?

    Birde kitaplarınızda belli kriterleriniz var.Mesela yaş farkı kitapların çoğunda var. Kızlarla erkekler arasında çok yaş farkı var. Yakınımda bu yaş farkından şikayetçi olan var. Bu benim hoşuma gidiyor ama yinede merak ediyorum neden çiftlerin arasında ki yaş farkı fazla ?

    YanıtlaSil
  9. Hazır vaktim varken ve fırsatını bulmuşken bende bir iki soru sormak istiyorum :))

    ---> Biliyoruz ki "Nefretten Sonra" kitabının Ephesus'tan çıkan basımında yeni eklenmiş bölümler var. Peki diğer kitaplarda da var mı? Mesela ben "Seni sevmek istemedim" kitabının Önce Kitap'tan çıkan basımını okumuştum Ephesus'tan çıkan basımı farklı mı? Yeni eklenmiş bölümler, değiştirilmiş kısımlar var mı?

    ---> Kitaplarınızı okurken sanki bir bayan yazar tarafından yazılmış gibi hissederek okuduğumu itiraf etmeliyim. Bunu hissetmemin nedeninin de kitaplarınızda kadın karakterlerin duygularına daha ağırlık veriyor olmanız. Belki de bana öyle geliyor bilemiyorum. Hiç bir erkeğin bakışından yazmayı denediniz mi ya da düşündünüz mü? Bir erkek yazar olarak erkek karakterlerin duygularını aktarmak daha kolay olsa gerek diye düşünüyorum? Yoksa yanılıyor muyum? :))

    YanıtlaSil
  10. Ben yazarımızı açıkçası sizler sayesinde tanıdım.Daha önce kitapları çıkmış fakat nedense hiç duymamışız.Bu kadar güzel kitapları bulunmasına rağmen neden bu kadar geç tanıdık açıkçası ben çok üzüldüm.Yazarımıza sormak istediğim sorum ise:O kadar duygulu kitaplar yazıyorsunuz ki bu duygu yoğunluğunuzun sebebi ne olabilir?2.nci sorum:Unutamadığınız ve sizlerde derin duygular uyandırdığı biri var mı? 3....Kendinizi yazmak için şartlandırır mısınız yoksa fikirleriniz geliştikçe mi yazarsınız?

    YanıtlaSil
  11. ben fatih hocamızı yaklasık 2 yıldır tanıyor ve takip ediyorum türk yazar olarak takip ettığim tek isim olduğunu söyleyebılırım çünkü kitaplarını okuyupta uzun süreli takip edip begendıgım tek kişi kendisi inşallah hep yazmaya devam ederde okuma şansım her zaman olur ilham perileriniz hiç eksik olmasın hocam :) böyşe bir çalışma içinde teşekkürler

    açıkcası ablama sizden bahsederken hocam ablam birçok edebiyat hocası kitap çıkarmayı ister ama başarabilen sayısı azdır demişti hocam siz yazmaya nasıl karar verdiniz gercekten bir edebiyatcı olduğunuz için mi yoksa küçüklük veya uzun bir süredir istediğiniz bir şeymiydi bu hani insanın hayallerı olur ya öyle?

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar Fatih Hocam.Kitaplarınızın okuyucu yorumlarına bakarsak çok beğenilerek okunduğunu anladım.Türkiye de şöyle bir etrafımıza baktığımız da Türk yazarklara maalesef ön yargılı yaklaşılıyor.Sizce önyargılı yaklaşımın nedeni ne olabilir?Genç yazarlara tavsiyeleriz nelerdir? Hangi yazarlarla tanışıp sohbet etmek isterdiniz ve hem dünya da hem de Türkiye de çok beğendiğiniz ve kendinize örnek almak istediğiniz yazarlarınız kim?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler hocam ve Allah(c.c.)yolunuzu açık etsin:)))

    YanıtlaSil
  13. Fatih hocam nasılsınız? İlk önce bizlere bu fırsatı verdiğiniz çok teşekkürler:)) Hocam kitap yazmaya nasıl karar verdiniz ve kitaplarınızın bu kadar çok beğenilerek okuyacağınızı tahmin etmişmiydiniz? Kitaptaki karakterleri siz mi oluşturdunuz yoksa romanınızda ki karakterlere benzer insanlar tanıdınız mı? İlk ne zaman kaç yaşında aşık oldunuz? Başınızdan geçen unutamadığınız anınızı bizlerle paylaşabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar verdiğimiz süreyi biraz geri çekmek durumundayız. Şu andan itibaren soru kabul edemiyoruz. İlginiz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  15. Öncelikle başarılarının devamını dilerim sorum da şudur.
    Yazılarında aşkı bu kadar mükemmel kaleme alan kişi olarak yaşamış mı merak ettim?
    Yeni seri yada roman yazma projesi var mı?
    Teşekkürler.. katılanlara bol şans umarım imzalı kitabını okuma şansım olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://illekitap.blogspot.com/2013/10/6-cekilisimiz-imzal-fatih-murat-arsal.html

      Sil
  16. Merhaba
    Soru kabul etmeyeceğinizi bildirmişsiniz.Peki çekilişe katılabilir miyiz?Bu kitabı çok istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekilişe bu konu üzerinden katılabilirsiniz: http://illekitap.blogspot.com/2013/10/6-cekilisimiz-imzal-fatih-murat-arsal.html

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın