22 Kasım 2018 Perşembe

0 Amanda Scott - Aşkta İntikam Olmaz (İskoç Şövalyeleri #1)


~~~*~~~
Hayat her zaman ölümden daha önemlidir, efendim. Herhalde, onurlu bir adam sadece kendini ya da başkalarını savunmak durumunda olduğunda bir başkasını öldürür, kin ya da öfke yüzünden değil. Onurlu bir adam sırf şerefini korumak için bir başkasını öldürmez.
~~~*~~~

İskoç Şövalyeleri Serisinin ilk kitabı Aşkta İntikam Olmaz kitabının yorumuyla karşınızdayım. Normalde İskoç hikayelerini seven benim için bu kitap elimde çok uzadı. Hasta olduğum için mi yoksa okurken çok sıkıldığım için mi çözemedim açıkçası ama ne yazık ki ne alırken ki hevesim ne de okurken ki beklentimi karşıladı. 

Sanırım kitap için beklentimi çok yükseltmiştim. 

Amanda Scott'ın kitabın sonunda okurları için yazdığı yazıya göre şunu söylemeliyim ki evet kitap araştırılarak yazılmış ve tarihi bilgilere dayanıyor ama gerçek bilgilerden kurgulanarak yazılan bir çok bu türde kitap okudum ve hiçbirinde bundaki gibi sıkılmadım ya da kitap elimde bitmek bilmedi. 

Böyle düşünmemin sebebi belki de griple boğuşuyor olmam bilemiyorum ama serinin diğer kitapları da elimde olduğundan dolayı kesinlikle diğer iki kitabı da okuyacağım onlar da böyleyse sorun ben de değildir derim :) 

~~~*~~~
"Gerçekten de savaşmaktan nefret eden bir erkeğin korkak olabileceğini mi düşünüyorsunuz?"
"Nefret ettiği için değil," dedi genç kadın. "Tüm insanlar savaştan nefret eder, umarım siz de böyle söyleyecektiniz. Ancak sevdiği şeyi korumayı reddeden bir erkek korkak olmalı. Sevdiği şeyi en azından korumaya çalışmayan her kadın için de aynı şeyi düşünürüm."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse ile başlayan paragraflarda kitabın kısaca konusuna değinirdim ama bunda değinmeyeceğim çünkü arka kapak konusu yeterince bilgi veriyor dahası spoiler olur. 

Kitapta sevdiğim yerler vardı. Mesela başlaması... ya da kitabın sonundaki Comyn'ler ile olan set, savaş muhabbeti... daha güzel yazılabilir miydi? Evet orada harbi savaş sahnesi okumayı isterdim. Ya da ilk bölümde Fin'in ailesinin savaştığı kısımda daha detay okumayı çok isterdim ama ne yazık ki her en kadar güzel olsa da biraz fazla geçiştirilmiş hissi verdi. 

Fin ile Catriona arasındaki arkadaşlık güzel başlamıştı ama aşka biraz fazla hızlı döndü. Sanki yazar hadi ben bunların arasını yapayım demiş de birden akıllarına bu fikir gelmiş gibi oldu. Biraz duygu bakımından havada kalmış gibiydi. 

Aslında kitapta tatmin etmeyen çok fazla şey vardı ne yazık ki ve beklediğim İskoç kitabı değildi. Umarım serinin diğer kitapları da bunun gibi değildir yoksa cidden bu seri bende büyük bir hala kırıklığı olacak. 

~~~*~~~
Güzel gözleri, istediğinde düşüncelerini görmesine izin veriyor ve Catriona'ya ruhunun derinliklerinde hissedebileceği şekilde bakıyordu.
~~~*~~~

İskoç Şövalyeleri (Scottish Knights Trilogy) Serisi


Kitabın adı    : Aşkta İntikam Olmaz
Orijinal adı   : Highland Masters
Yazarı           : Amanda Scott
Seri Adı        : İskoç Şövalyeleri #1 (Scottish Knights Trilogy)
Çevirmen      : Kübra Tekneci
Yayınevi        : Epsilon
Sayfa sayısı    : 392

Kitabın tanıtım yazısı: 

İskoç Tutkusu
Mackintosh "Vahşi Kedisi" diye anılan Leydi Catriona, klanını savunmak için her şeyi yapacak bir kızdır. Ancak ailesinin arazisinde yaralı bir savaşçı bulduğunda, Catriona'nın bağlılığı büyük bir sınavdan geçer. En yumuşak dokunuşuyla tüm Tutkularını alevlendirebilen bu güçlü yabancı, Catriona'yı en mahrem şekilde baştan çıkarabildiği gibi, bir de tehlikeli bir sır taşımaktadır…

İskoç İntikamı
Savaşın ortasında Sör Finlagh Cameron, Mackintosh'ların savaş liderini öldüreceğine dair intikam yemini etmiştir. Ama şimdi düşmanının kızıyla yüz yüze gelen Savaşçı Fin tereddütler içindedir. Genç kadının vahşi güzelliği ve ruhu, savaş yorgunu şövalyenin bastıramadığı bir açlık doğurur ve onu dehşet verici bir tercihle karşı karşıya bırakır. Tutkusuna teslim olmak, yemininden dönmek anlamına gelecektir. İntikam ise Catriona'nın hayatını tehdit edecektir. Aşklarının galip çıkması için, ikili en zor olanı yapmalıdır: İskoç şövalyeleri ve klanlarını yöneten keskin bağlılıklara meydan okumak.

"Günümüzde yazan en iyi İskoç tarihi aşk romanı yazarlarından biri."



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın