13 Kasım 2018 Salı

0 Maya Banks - Asla Bir İskoçyalı Sevme (McCabe Trilogy #3)


~~~*~~~
"Bana Elsepeth'ten bahset."
Caelen kaskatı kesildi ve yüzü karardı. "Konuşmaya değmez."
"Aynı fikirde değilim. Seni katlaştırmış. Kesinlikle benim olması gereken bir şeyi almış."
"Neden bahsediyorsun?"
Rionna onun yanağına dokundu. "Kalbin. Hiçbir zaman tamamen onu bana veremeyeceksin çünkü hala Elsepeth'in."
~~~*~~~

Veee McCabe Kardeşlerin küçüğü Caelen McCabe'in kitabını da bitirerek  McCabe Trilogy serisini bitirmiş bulunuyorum. Üç tane peş peşe İskoç hikayesi okumak beni inanılmaz tatmin etti ve özlemimin birazını giderdi. Bundan sonra bu kadar ara vermeyip, elimdeki historicalları olmadı İskoç'ları okuyarak arada kendime ziyafet çekmeyi planlıyorum :)

Maya Banks'in okuduğum üçüncü kitabıydı ve şunu söylemeliyim ki her kitabı bir öncekinden daha iyiydi. Alaric'in hikayesinin hala en iyisi olduğunu düşünüyorum ama sıralama yapmam gerekirse kesinlikle önce Alaric sonra Caelen ve en sonunda da Ewan derim ki Ewan ilk kitaptı ama benim nazarımda kardeşlerinin aşklarının yanında gölgede kaldı. 

~~~*~~~
Kardeşlerinin sevdikleri kadınla cehenneme girişlerini izlemişti ve kardeşlerini ele geçiren bu korkuyu aynı şekilde hissedebileceğini hayal bile etmemişti.
~~~*~~~

Yine akıcı ve sürükleyici bir konusu vardı. Diğer iki kitaba göre daha savaşlı ve eğitimli olmanın yanında zaman zaman daha duygusal zaman zaman da savaşlıydı. Savaşlı demem şundan dolayı hiç savaşmayı bilmeyen bir klana yani McDonald'lara Caelen hem savaşmayı hem de güçlü savaşçılar olmayı öğretiyordu bunun için daha savaşlıydı. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Alaric sevdiği kadın Keeley ile evlendiği için Rionna ile evlenmek durumunda kalan Caelen, artık McDonald'ların lordu ve klanın yeni sahibi olarak McDonald topraklarına gider. Onun bu ani lordluğunu kabullenemeyen bir halk ile karşı karşıya kalırken Rionna'nın savaşçı kişiliğini törpüleyip daha kadınsı olmasını ve bir leydi gibi davranmasını talep eden Caelen'e de bu tutumlarından dolayı bilenmiş olan halkın daha da tepkisini almıştır. 
Geçmişte sevdiği kadın tarafından ihanete uğrayan Caelen bir daha bir kadına güvenmemeyi düşünürken usulca kalbine yer edinmeye başlayan Rionna için ve McCabe'ler için savaş hazırlığındayken olaylar iyice çığırından çıkarken hem Rionna'yı hem halkını hem de kardeşlerini korumak zorunda olmasının verdiği sorumlulukla çalışır. Ancak ne kadar çabalarsa çabalasın başta istemediği bir klanın lordu olacak ve usulca kalbine yerleşen Rionna'ya aşık olacaktır. Ama en büyük düşmanları Cameron hala olduğu yerde dururken savaş kapıda pusuda beklemektedir. 

~~~*~~~
"Sen izlenecek bir şölensin."
"Bana güzel sözler söylediğin tek yer neden yatak odası?"
"Bana itaat ettiğin tek yer burası."
~~~*~~~

Caelen'in klanın güvenini kazanıp da sadakat yemini etmelerini sağlamasını okumak çok güzeldi. Bir halkı en baştan yaratıyordu resmen. Rionna ile aralarındaki ilişki de oldukça hoştu. Rionna'nın düşünmediği ve alıştığı tavırları törpülemeye çalışırken farkına varmadan genç kadını daha fazla yaraladığını görmesi ve onu olduğu gibi kabullenmesi çok güzeldi. 

Caelen'in Rionna'nın saldırıya uğradığı zaman ki tavırları, hamile olduğunu öğrendiği tavırlarına kadar her adımında adamı sevdiğimi söylemeliyim.

Rionna'yı ise, en başından sevmiştim zaten. Tam bir savaşçı prenses! Hatta kocasının Cameron'un tuzağına düştüğünü öğrendiği davranışları süperdi. Kesinlikle Caelen gibi bir savaşçıya da en az onun kadar iyi bir savaşçı kadın eşlik etmeliydi. 

~~~*~~~
"Neden yaptın o zaman Caelen? Gerçekten neden yaptın? Sessiz kalabilirdin. Eğer bu kadar tatsız bir görevse neden benimle evlenmek için adım attın?"
"Çünkü kardeşimin bir başkasını severken seninle evlenmesine katlanamadım."
Acı Rionna'nın göğsünü sıkıştırdı.
"Umarım bir gün cevabın değişir."
~~~*~~~

Ben bu seriyi çok beğendim. İskoçları severler mutlaka okusun! Historical romans severler de okusun. Her iki türü de bilmeyenler için doğru bir zaman mutlaka el atsınlar seriye.

Her ne kadar artık ülkemizde tutulmadığı, satmadığı söylenerek yayınlanmayan bu türün en kısa zamanda yeniden yayınlanmasını umuyorum. Her ne kadar satmadığını söyleseler de bu türün inanılmaz çok okuru var ve bunu bir gün fark ederler. 

Maya Banks'in diğer kitapları nasıl bilmiyorum ama McCabe Trilogy'nin her bir kitabı birbirinden güzeldi. Tavsiye ederim :)

~~~*~~~
"Rionna McCabe, üstünden birçok insanın geçtiği bir fahişe olsaydı da fark etmezdi. Bu sbepelerden ötürü onunla yine evlenir ve asla pişman olmazdım."
"Ne kadar şanslısın ki ne üstümden çok kişi geçti ne de bir fahişeyim."
~~~*~~~

~~~*~~~
Bu kadın onun ölümü olacaktı ve evleneli daha iki gün bile olmamıştı.
~~~*~~~

~~~*~~~
Rionna'nın içinde ateşli bir özlem uyandırmıştı. Hiç düşünmediği duygular... Ona ait olmak istiyordu. Onun tarafından sevilmek istiyordu.
Onun aşkını istiyordu.
~~~*~~~

~~~*~~~
Tek düşünebildiği, görebildiği, duyabildiği oydu! O geleceklerini taşıdığını söylemişti ama onun geleceği Caelen'di. Tüm istediği oydu! Tüm ihtiyacı olan...
~~~*~~~

McCabe Trilogy 


Kitabın adı    : Asla Bir İskoçyalı Sevme
Orijinal adı   : Never Love a Highlander
Yazarı           : Maya Banks
Seri Adı        : McCabe Trilogy #3
Çevirmen      : Özlem Menengiç Boğahan
Yayınevi        : Koridor Yayınları
Sayfa sayısı    : 336

Kitabın tanıtım yazısı: 

Caelen Mc Cabe'in saf kalbi öyle büyük bir ihanete uğramıştı ki klanı geri dönüşü olmayan bir yola sürüklenmişti. Artık aileye olan sadakatini her şeyden üstün tutuyordu. Ağabeyinin son anda evlenmekten vazgeçtiği geliniyle hayatını birleştirme sorumluluğu ona verilmişti. İki klan arasındaki ilişkilerin düzelmesi buna bağlıydı. Güzel Rionna McDonald ideal bir eş olsa da Caelen hiçbir kadına güvenmiyordu, özellikle de adeta eziyet edercesine onu baştan çıkaran bu kadına. 

Babasının güç oyununda bir günah keçisi olan Rionna görevini yerine getirecektir, ancak bunu yaparken kalbini ve onurunu korumaya yemin etmiştir. Her şeye rağmen Caelen'in şehvetli dokunuşları gardını indirmesine sebep olur, fakat klanı kadar duygularını da şiddetle koruyan kocasına duyduğu hisleri bastırmaya devam eder. Ne zamanki McCabe efsanesi için savaş kapıya dayanır, Rionna'nın gerçek savaşçı duyguları da gün yüzüne çıkar. Babasının gazabına uğramaktan korkmayarak, düşmanlarının hiddetini hiçe sayarak Rionna, Caelen'i kurtarmak pahasına hayatını riske atacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın