25 Kasım 2018 Pazar

0 Amanda Scott - Yalan da Olsa (İskoç Şövalyeleri #2)


~~~*~~~
"ne hakkında konuşuyorsunuz?" diye sordu Marsi.
"Evet, bunu ben de bilmek istiyorum," dedi James, önce Ivor'a sonra daHetty'e dönerek.
Ivor Marsi'ye bakarak konuştu. "Evlilik açıklamanla ilgili konuşuyorduk. Fark etmemiş olabilirsin ama İskoçya'da tek tarafın yaptığı böyle bir açıklamayı diğer taraf hemen reddetmiyorsa bu o iki kişinin yasal olarak evli olduğu anlamına gelir."
~~~*~~~

İskoç Şövalyeleri serisinin ikinci kitabı Yalan da Olsa'yı okudum. Açıkçası ilk kitabı pek beğenmedikten sonra bu kitaba dair beklentim çok düşüktü. Ama şunu gördüm ki ilk kitap Aşkta İntikam Olmaz'dan bir tık daha iyiydi. En azından ondaki gibi aşk damdan düşer gibi olmamıştı ve daha belirgin bir amaç vardı. 

İlk kitabı beğenmediysen bunu neden okudun ki? diye düşünenler olabilir ama seriyi zaten almıştım. İskoç olunca hep beğenecekmişim gibi düşünüp kitapları alıyorum ve sonuç ortada... almışken de okumamak olmazdı bence. Ben de okudum ve gördüm ki ilk kitaptan daha iyiydi ama yine de mükemmel değildi. 

~~~*~~~
"Gerçekten kocam olmaya istekli misiniz, efendim?"
"Her geçen gün biraz daha fazla," dedi Ivor.
"Beni ya da davranışlarımı her zaman onaylamıyorsunuz."
"Doğru, ama başka birisi hareketlerine karışırsa araya girerim," dedi Ivor. "Güzel boynunu sıkmak istediğim zamanlarda bile kendimi sıradışı bir şekilde sana karşı koruyucu hissederken buluyorum."
~~~*~~~

Yazarın kalemi gereği sanırım kurguları çok bir durgun, bir hareketlilik yok ve savaş sahnesi yazmayı pek sevmiyor. Bu kitabın sonunda olması gereken savaş sahnesi yazılmamış, geçiştirilmişti mesela. Çok çabuk oldu bittiye gelmişti ve ne yazık ki bu biz İskoç severlerin pek alışık olmadığı bir durum. 

Ivor ile Marsi arasındaki aşk bu sefer Fin ile Catriona arasındaki gibi damdan düşer gibi değildi. Direk yavaşça temelleri atılarak, ilk önce cinsel çekimle başlayıp sonrasında yavaşça filizlenerek başlayan bir aşktı. En azından o kısım da ilk kitaba göre baya bir gelişme var diyebilirim.

Kitap genel olarak Ivor'un Marsi ve küçük prens James'i korumak için Piskopos Traill'in yanına götürme yolculuğunu anlatıyordu. Zaman zaman hareketlenen ve bir aksiyon çıkması olası olan yerlerde ne yazık ki beklediğim gibi aksiyon olmadı ama kitabın sonunda bir savaş sahnesi söz konusuydu ve hatta ilk kitaptan tanıdığımız Fin'de boy gösterdi ama yorumumun başında da dediğim gibi biraz oldu bittiye gelerek geçiştirilmişti. Daha detaylandırılabilinirdi bence o kısım. 

~~~*~~~
Marsi'nin gözlerindeki, ona daha önce baktığında gördüğü neşeli, hatta muzip ifade kaybolmuştu ve Ivor bunu görmeyi özlemişti.
~~~*~~~

Bir de ilk kitapla bu kitabın çevirmenleri farklıydı. Bu yüzden ilk kitapta karakterlerin Piskopos Traill'in taktığı lakapları hep orijinal dilinde okuduk. Fin için Lion, Ivor için Hawk'ı okuduk. Ancak bu kitapta direk Ivor için atmaca ve Fin için de aslan olarak yazılmıştı. Sadece ben mi takıntılıyım bu konuda bilemiyorum ama bence uyumsuzluk olmuştu. Ya ilk kitaba sadık kalıp o şekilde lakapları kalacaktı ya da ilk kitapta da Türkçe yazacaktı. Bu uyumsuzluklar pek hoş olmuyor ne yazık ki :(

Bunların haricinde kitaba dair söyleyebileceğim bir şey yok. Genel olarak ilk kitap kadar kötü değildi ama çok da iyi değildi benim nazarımda 5 üzerinden 3 lüktü. Her kitabın bir öncekine göre daha iyi olduğu söz konusu gibi görünüyor ve dolayısıyla son kitabın daha iyi olduğunu düşünmeden edemiyorum. 
Bakalım nasıl çıkacak serinin son kitabı Sakın Bitti Deme...

~~~*~~~
"Kimseye cilve yapmayın. Bahse girerim Atmaca'nın seninle limoni olmasının nedeni de budur."
"Kimseye cilve yapmıyorum."
"Tarnrım, tatlım, nefes alır gibi cilve yapabiliyorsunuz. Gülümsemekte fazla tezsiniz."
~~~*~~~

İskoç Şövalyeleri (Scottish Knights Trilogy) Serisi

Kitabın adı    : Yalan da Olsa
Orijinal adı   : Highland Hero
Yazarı           : Amanda Scott
Seri Adı        : İskoç Şövalyeleri #2 (Scottish Knights Trilogy)
Çevirmen      : Zeynep Okan
Yayınevi        : Epsilon
Sayfa sayısı    : 384

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir yalanın iki yarısı, büyük bir tutkunun kıvılcım noktası… Leydi Marsi Cargill aşkından çok, topraklarının peşinden olan bir adamla evlenmeyi reddeder. Bu evlilikten kaçabilmek için asil geçmişini saklayıp Kuzey İskoçya'da yapacağı gizli yolculukta İskoçların gelecekte Kralı olacak genç kuzenine katılır. Ancak bu güzel kızla, oğlunu koruması için Kral tarafından çağrılan Sör Ivor "Atmaca" Mackintosh arasında bir tutku yeşerir ve Marsi'nin gizli kimliği ortaya çıktığında sevgi yerini öfkeye bırakır…

Atmaca'nın elinde koruması gereken iki asil vardır artık. Bu cesur, iradeli kadın onun bütün düşüncelerine sızmış, kalbini ele geçirmiştir. Tabii aralarındaki tutku arttıkça, çevrelerindeki tehlike de büyümektedir. Atmaca ve Marsi, hem İskoçya'nın gelecek kralı için hem de kendi aşkları için savaşmak zorundadır.

"Renkli karakterleri ve aralarındaki ilişkiler okuyucuları içine çekecektir. Kurgusu, diyaloğu ve anlatımı harika. Amanda Scott, İskoç tarihi aşk romanlarının gerçek bir ustası.
-Romance Reviews Today-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın