31 Mart 2019 Pazar

6 Chris Carter - Kanlı Selfie (Robert Hunter #8)


~~~*~~~
"Sevdiklerinin vahşice katledilmesini izlemek zorunda bırakılan insanlar. Hunter şundan emindi ki gördükleri o sahneler hayatlarının son anına kadar onları her an takip edecekti.
~~~*~~~

Ayın son kitabını Arkadya'nın polisiye kitabı Kanlı Selfie ile yapıyorum. Kitap konusuyla ilgimi çekmişti açıkçası ama bu kadar muhteşem bir kurgu da beklemiyordum. 

Beklentilerimin çok ötesinde çıktı ve şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki ilk defa bir polisiye kitabın kendimi sorgulamama neden oldu. 

Chris Carter'ın daha önceden Pegasus Yayınları'ndan Haçlı Katil diye bir kitabı çıkmış - bende bu kitapla beraber öğrendim - şimdi yazarın ikinci kitabı Arkadya logosuyla çıktı. 
Kanlı Selfie, "Robert Hunter Serisi"nin sekizinci kitabı ve ilk kitap Haçlı Katil. Muhtemelen birbirinden bağımsız okunabiliyordur çünkü her biri bir seri katili anlatıyor. 

Akıcı, merak uyandırıcı, biraz bilimsel bilgiler verici ve ciddi anlamda kendinizi sorgulamanıza neden olacak detaylarla yüklü bir kurguya sahip kitap. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; katilimiz kurbanlarını önceden notlar göndererek şüpheye düşürüyor sonra ansızın onların evlerine girip onları yakalıyor. Sonra kurbanın telefonundan kurbanın en sevdiği ya da hayatından büyük yeri olan kişileri görüntülü arıyor ve onlara iki soru soracağını bilemezlerse öldüreceklerini söylüyor. Her soruyu yanıtlamak için 5 saniyen var ve ölümü izlemek zorunda kalıyor kişiler. 
Kurbanlar isse oldukça vahşi şekilde ölüyor. 

~~~*~~~
Sınırların ötesinde düşün Carlos dedi içinden. Sınırların ötesinde, çünkü bu katil tam da bunu yapıyor.
~~~*~~~

Kurgu muhteşemdi. O ölüm şekiller, o sorular ve soruların cevaplarını bilinmeyecek olduğundan emin olunması, araştırmaları... her şey oldukça tatmin edici olarak kurgulanmış ve yazılmıştı. Yazar cidden dersine iyi çalışıp kurgulamış. 

Özellikle sormak istiyorum, bunlar aynı zamanda katilin sorduğu ve cevap alamadığı sorulardan... en yakın arkadaşının telefon numarası ne? Ben şahsen ezbere bilmiyorum. Peki evlilik yıl dönümünüz ne? Bunu babama sordum ve doğru yanıt aldım :) annenizin ölüm yıl dönümü? Bu konuda da ailemden doğru yanıtlar aldım. Ancak öyle ki katilin seçtiği soruların basitliği ve kurbanlarının bu cevapları bilemiyor olması... ve hissedilen suçluluk! 

İşte tam psikolojik baskı ve suçluluk... kitap klasik bir polisiye olmanın yanında hayatımızdaki basit tarihleri, detayları ne kadar önemsiz sanırken karşımızdakiler için ne kadar önemli olduğu... 

Kitaba dair çok fazla detaylı bilgi vermeyeceğim ama birkaç noktaya değinmeden de bitirmek istemiyorum yorumumu. 

Öncelikle, katilin amacı, kendince haklı olmasının yanında hedeflediği şeyler bir yanda okura haklı ama dedirtiyor. En azından bana dedirtti. Kitabı kapattıktan sonra bir daha asla yapmayacağım dedim. Bu konunun ne olduğunu okuduğunuzda sizlerde anlayacaksınız.

İkinci şey ise... bu biraz spoiler niteliğinde olabilir belki. Bay J... ikinci kurbanın kocası ve kendisi evlilik tarihini hatırlamadığı için hayatından çok sevdiği karısının ölümünü izlemek zorunda kaldı. Bay J, katille görüşmesi sırasında katile seni bulur, derini yüzer kalbini yerinden sökerim demişti. Kitabın sonunu okuduğunuzda... Bay J'nin bunu yaptığını göreceksiniz. Yemin ediyorum, adamım sen harikasın dedim. Katilin yakalanmasındansa Bay J'nin yaptığı bu hareket beni daha çok tatmin etti. 

~~~*~~~
Bay J öne doğru eğilerek telefonuna daha da yaklaştı. "Bundan sonra nereye gidersen git, nerede saklanırsan saklan, kim olursan ol. Snei bulacağım... ve kalbini göğsünden sökeceğim." 
~~~*~~~

Ben kitabı çok beğendim. Dediğim gibi beklentimin çok ötesinde çıktı ve bayıldım. Sizlere de tavsiye ederim. Polisiye severler bu yazarı, bu kitabı kaçırmamalı.

Sevgili Arkadya, yazarın hatta bu serinin diğer kitaplarını da bizlerle buluşturun :)

Robert Hunter Serisi 

Kitabın adı        : Kanlı Selfie
Orijinal adı       : The Caller
Yazarı                : Chris Carter
Seri Sıralaması : Robert Hunter Series #8
Çevirmen          : Ali Kemal Yakar
Yayınevi             : Arkadya
Sayfa sayısı        : 480

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir sonraki aramayı cevaplamadan önce dikkatli ol. Belki de en kötü kâbusunun başlangıcı olacak.

Zor bir haftadan sonra Tanya Kaitlin dört gözle sakin bir gece geçirmeyi beklemektedir, ancak duştan çıkarken telefonun çaldığını duyar. En yakın arkadaşı Karen Ward’dır arayan ama pek alışılmadık bir şekilde görüntülü aramıştır. Tanya’nın telefona cevap vermesiyle hayatı boyunca hiç unutamayacağı kâbusu başlar.

Tanya ekranda Karen’ı ağzı kapalı bir şekilde kendi oturma odasındaki bir sandalyeye bağlanmış halde görünce deliye döner. Ardından hattın diğer ucundan tüylerini diken diken eden mekanik bir ses gelir. Arayan kişi basit bir oyun oynayacaklarını, iki sorusu olduğunu ve Karen’ın hayatının tamamen vereceği cevaplara bağlı olduğunu söyler. Bu esnada Tanya eğer ekrandan gözünü ayırırsa ya da telefonu kapatırsa Karen’ı cezalandıracaktır. Ve oyun başlar!

Kanlı Selfie’yi okuduktan sonra sosyal medyaya olan bakışınız değişecek.     

Carter'ın suçlu psikolojisiyle ilgili bir geçmişi var ve romanlarının merkezindeki katiller bu nedenden dolayı çok daha korkutucu oluyor. -Mail on Sunday -

6 yorum :

  1. Merhaba!Ben de kitaplar hakkında bloglar yazıyorum(Amatör olarak).Ve bu nedenle bloğuma kitap okumayı seven özel kişilerin gelmesini istiyorum.Bu işe emek vereceğim, emeklerimin karşılığını almak istiyorum.Umarım bi' göz atarsınız: https://aysuarici.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müsait bir zamanımda inceleyeceğim blogunuzu :)

      Sil
  2. O zaman listeme aldım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Yorumundaki her bir detaya katılıyorum ablaa. Efsane bir kitaptı ve Bay J, tam bir kral 😎

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bay J... en favori karakterim oldu. Adam harbiden kingdi 😎

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın