28 Mayıs 2019 Salı

0 Chris Carter - Haçlı Katil (Robert Hunter #1)


~~~*~~~
"İyi iş çıkardın, anca beni yendiğini mi düşündün? Beni asla yenemeyeceksin Robert. Senden daha iyiyim. Senden daha akıllıyım. Senden daha hızlıyım ve hata yapmıyorum. Benim dengim değilsin. Planım kusursuzdu. Ben kusursuzum."
~~~*~~~

Yazarın daha önce Kanlı Selfie kitabını okumuş çok sevmiştim ve başka bir kitabı daha olduğunu öğrenince onu da denemeliyim dedim. Şimdi bu kitabı da okudum ve bu adam cidden seri katilli, polisiye kurgu yazmayı biliyor. Kurgunun hakkını veriyor!

Yazarın akıcı, sürükleyici ve merak uyandırıcı bir kurgu yeteneği olduğunu düşünüyorum ve açıkçası bazen kendince de adalet anlayışı olduğunu. Çünkü kurguda öyle detaylar vardı ki okuyan anlayacaktır. 


Kanlı Selfie'de Bay J vardı bunda da Kral vardı. Hadi Bay J'nin ki kişisel olsa da Kral'ın ki hep bizim elimize verseler... dediğimiz kısmı yaptı. Valla bu karakterleri okuyunca insanın içi soğuyormuş gibi oluyor. Hak edene hak ettiği acıyı veriyorlardı.

~~~*~~~
"Katili bizden önce yakalarsan..."
Kral gözlerini Hunter'a kilitledi. 
"Ona acı çektir.
~~~*~~~

Kitapta, kurbanlarının ensesine çiftli haç çizen seri katil bu sefer kurbanlarını çok acı çektirerek öldürüyor. Ve Robert Hunter, bu sefer yeni ortağı ile bu katilin peşinde. 

Birkaç sene önce haçlı katil cinayetlerini işlemeye başlıyor, sonrasında her ne kadar Hunter inanmasa da haçlı katil olduğu ve bütün delilerin onu gösterdiği bir adam yakalanır. Cinayetler durulur ancak Robert Hunter ve yeni ortağı ansızın bir cinayet davasına baktıklarında haçlı katilim geri döndüğünü anlarlar. 

Bir bir vahşi ve acılı bir şekilde ölen kurbanlardan ve olay yerinden hiçbir şekilde ipucu ya da delil bulamayan Hunter ve ortağı tam bir çıkmazın içindeyken olaylar bambaşka yöne gitmeye başlar. Katil Hunter'ın ortağını hedef alır, sonraki hedef ise Hunter'ın ta kendisidir. Peki Hunter, katilin kimliğini bulup amacını anlayacak mıdır?

~~~*~~~
"Bu katil cinayet işini bugüne kadar karşılaştığım herkesten daha iyi biliyor."
~~~*~~~

Cinayetlerin işleyişleri oldukça yaratıcıydı açıkçası. Vahşilik zaten Kanlı Selfie'den de bildiğim bir şey olduğu için yadırgamadım. 

Kitabın sonunda katil ortaya çıkınca ise... yok artık dedim. Bu tür kitaplarda katilin şaşırtıcı kimliği sevdiğim detaydır. Bunda da oldukça şaşırdım. 

Katilin amacı ise şaşırılacak bir detay değildi ama kurbanlar arasındaki bağlantı.. işte o şaşırtıcıydı. Ve Hunter'ın kitabın sonunda katili yakalamak için kurduğu plan ise... kesinlikle çok kusursuzdu!

Daha çok şey anlatmak isterdim ama ne yazık ki spoiler olur diye anlatamıyorum ama şunu demeliyim ki ben kitaba bayıldım. 

Chris Carter, favori yazarlarımdan biri artık! Size de tavsiye ederim. Eğer ki polisiye, seri katil kurgularını seviyorsanız kaçırmayın! 

~~~*~~~
Katilin yeni bir kurbanı öldürmek üzere olduğunu biliyorlardı, fakat ne zaman, nerede ve kim olduğunu bilmiyorlardı. Kaybedilmiş bir oyun oynuyorlardı. 
~~~*~~~


Robert Hunter Serisi 

Kitabın adı        : Haçlı Katil
Orijinal adı       : The Crucifix Killer
Yazarı                : Chris Carter
Seri Sıralaması : Robert Hunter Series #1
Çevirmen          : Bahar Çetiner
Yayınevi             : Pegasus
Sayfa sayısı        : 432

Kitabın tanıtım yazısı: 

Tereddüt Etmeden Ölmek İsteyeceksin

"Alo… buyurun ben Dedektif Hunter."

"Merhaba Robert, senin için bir sürprizim var."

Hunter neredeyse kahve fincanını düşürecekti, donakaldı. Bu metalik sesi çok iyi tanıyordu. Telefondaki bu sesin tek bir şey ifade ettiğini biliyordu.

Los Angeles Ulusal Ormanı içindeki terk edilmiş bir kulübede vahşi bir şekilde öldürülmüş genç bir kadının cesedi bulunur. Çıplak, tahta bir direğe asılmış ve hâlâ hayattayken yüzünün derisi soyulmuş bir cesettir bu… Kurbanın ensesine garip bir çift haç sembolü kazınmıştır, bu lanetli sembol Haçlı Katil olarak bilinen psikopat katilin imzasıdır. Öte yandan bu mümkün değildir. Çünkü Haçlı Katil iki yıl önce yakalanmış ve idam edilmiştir. Peki, bu taklitçi bir katilin işi midir? Mesela daha önceki cinayetlerin basına sızmamış ayrıntılarını bir şekilde öğrenmiş olan bir katilin… Yoksa Dedektif Hunter aklından geçirmek dahi istemediği şüphelerinde haklı mıdır? Asıl Haçlı Katil dışarıda, bir kez daha kanlı bir cinayet furyası başlatmak üzere olabilir mi? Robert Hunter ve çaylak ortağı tahayyül sınırlarını aşan bir kâbusun içine girmek üzereler…

"Sürükleyici. Okuması cesaret gerektiriyor."
-Heat-

Chris carter seri katilleri çok iyi taniyor. Robert hunter da peşlerine düşüyor.Suç psikolojisi uzmanı chris carter yüze yakın seri katil, katil ve tehlikeli suçluların davaları üzerinde çalıştı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın