17 Nisan 2019 Çarşamba

2 Julia Quinn - Yaşanacaksa Yaşanacak (Bevelstoke #2)


~~~*~~~
"Koyu renkler size yakıştığı için müteşekkir olmalısınız. Herkes siyahı bu kadar iyi taşıyamaz."
"Bakın şu işe Leydi Olivia, bu bir iltifat mı?"
"Aslında size iltifattan ziyade diğer insanlara hakaretti."
~~~*~~~

Bu kadının kitaplarına bayılıyorum ve nasıl da özlemişim Quinn kitaplarını... o mizahi anlatımını, aşkı işleyişini ve kadın karakterlerin güçlü kişiliklerini... 

Şimdiye kadar çıkan her Julia Quinn kitabını okumuş biri olarak bu kitabı da okumadan geçemezdim zaten. Yine yazar beklentimi karşılayan bir kitapla karşımdaydı. Hiç hayal kırıklığı yaşamıyorum bu yazardan. Hep beklentimi karşılıyor resmen. Bir de o kadar ortalama historical romans okuduktan sonra insan daha iyi şeylere aç oluyor ve şuan bu açlığımı doyurdum bu kitapla.

Kitabın konusuna dair bilgi vermeyeceğim arka kapak yazısı yeterince konuyu anlatıyor bence. Ayrıca aşağıda yorumun sonunda sizinle kitabın arka kapak yazısını da paylaşacağım. 

~~~*~~~
Olivia, Harry'e öyle göz kamaştıracak kadar parlak bir gülümsemeyle döndü ki, Harry sürekli duyduğu şu kırık kalplerin sebebini en sonunda anladı.
~~~*~~~

Kitapta en sevdiğim şey Harry ile Olivia arasındaki arkadaşlık, eğlenceli sohbetlerdi. Bazen kahkaha attım da bazen 32 diş sırıttım... eğlenerek okuduğum çoğu diyalogu.

Sebastian karakterine bayıldım çok eğlenceliydi. Harry'nin kardeşi Edward'ı daha fazla okumak isterdim. 

Olivia'nın kardeşiyle diyalogları da çok eğlenceliydi. 

Olivia, Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğü kitabından tanıdığımız Miranda'nın eşinin kız kardeşi, dolayısıyla Miranda'nın ismi zaman zaman geçiyor ama keşke onları da görebilseydik. 

Prens Alexie'yi sevip sevmemek arasında kaldım ancak Olivia'nın misafir odasında Harry, Prens, Sebastian ile olan sahneden sonra sevmeye karar verdiğimi itiraf etmeliyim. 

Kitabın sonunda, hatta son iki bölümde... kitap biraz atraksiyonlu hale geldi keşke daha fazla olsaydı diye düşünmedim değil, ama o kısımların tadı damağımda kaldığını söylemeliyim. Oradaki detaylarda gizli olan kısımlar çok şaşırtan detaylarla doluydu açıkçası. O kısımlar beklediğimden iyiydi ama keşke daha uzun olsaydı. 

~~~*~~~
İnsanların yalnız olmaması gerekiyordu. Korkmamaları gerekiyordu. Ya da ufak hissetmemeleri gerekiyordu. Kötü bir şeyin kaç defa olduğunu saymak zorunda olmamaları ve bir daha olacağından endişelenmemeleri gerekiyordu. 
~~~*~~~

Kitabı genel olarak sevdim, keşke atraksiyon kısmı daha fazla olsaydı demekten daha fazla bir şey diyemem eleştirel anlamda. Özlediğim bir yazardı ve onu okuyabilmiş olduğum için çok mutluyum. Umarım Epsilon çok fazla bekletmez yazarın diğer kitaplarını da çıkarırlar da doyasıya okuruz bu yazarı da bu türü de. 

Bevelstoke Serisi 


Kitabın adı        : Yaşanacaksa Yaşanacak
Orijinal adı       : What Happens in London
Yazarı                : Julia Quinn
Seri Sıralaması : Bevelstoke Serisi #2
Çevirmen          : Tuba Özkat
Yayınevi             : Epsilon
Sayfa sayısı        : 312

Kitabın tanıtım yazısı: 

“Julia Quinn çok katmanlı, çok boyutlu karakterleri canlı bir şekilde yansıtıyor.”- Publishers Weekly - 

Söylentiler ve dedikodular Londra’nın yaşam kaynağıdır.

Olivia Bevelstoke, yeni komşusunun nişanlısını öldürdüğünü duyunca buna gülüp geçer. Yine de merakına yenik düşerek casusluk yapmaya karar verir. Böylece yatak odasının penceresinde, perdelerin arkasına gizlenip karşı evi izlemeye başlar... ve sonunda kesinlikle bir şeylerin peşinde olan ilgi çekici adamı görür.

Sör Harry Valentine, Savaş Bakanlığı’nın sıkıcı bir bölümünde çalışmakta, ulusal güvenlik adına önem arz eden belgelerin çevirisini yapmaktadır ama aldığı tüm eğitime rağmen yaptığı işten memnun değildir. Bir anda muhteşem bir sarışın onu karşı penceresinden gözetlemeye başladığında tedirgin olur. Önce bu genç hanımın sadece herkesin işine burnunu sokan meraklı biri olduğuna karar verir ancak daha sonra, İngiltere için tehlikeli yabancı bir prensin ona ilgi duyduğunu keşfeder.

Olivia’yı yakından izlemeye başlayan Harry başına neler geleceğinden habersizdir...

“Enfes.”- Nora Roberts -

“Günümüzün Jane Austen’ı.”- Jill Barnett - 

“Akıllıca ve çok eğlenceli.”- TIME - 

Julia Quinn ilk kitabını yazmaya üniversiteyi bitirdikten bir ay sonra başladı ve yazarlığa o zamandan beri de devam ediyor. Onlarca dile çevrilmiş otuz altı romanı olan Quinn, ailesiyle beraber ABD’nin Kuzeybatı Kıyısı’nda yaşıyor.

2 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın