16 Temmuz 2019 Salı

0 Larissa Ione - Limos (Mahşerin Dört Atlısı #2)


~~~*~~~
"Size Limos'un Satan'ın gelini olacağını söylemiştik. Ama mührü kırılmadan ya da Satan'ı kıskandırmadan önce cehenneme giremez."
"Pekala, o zaman büyük patron kıskanç biri. Ama neden Limos duruyor da Arik gitti?"
"Çünkü bu o kadar kolay değil. Kıskançlığın oluşmasına neden olan adam acı çekerken Limos'un adını söylemediği sürece Karanlık Lord onu yanına alamaz."
"Yani hala hayatta mı? Nerede?"
Limos nefes almakta zorlanıyordu. "Cehennem," dedi. "Arik cehennemde."
~~~*~~~

Mahşerin Dört Atlısı serisinin ikinci kitabı Limos'u da okudum. Mitolojiyi, paranormal romans kitaplarını seviyorsanız mutlaka denemelisiniz. Ayrıca aşkı da savaşı da romantizmi de muhteşem şekilde işlenmişti. 

Ares'i çok sevmiştim ama Limos daha güzeldi. 

Kitapları sırayla okumalısınız, çünkü hikaye her ne kadar dört atlıyı anlatsa da devam niteliğinde. 

Bu kitapta da, Reseph'in mührü kırıldıktan sonra şeytani özellikleri ağır basmış mahşeri getirmek için kardeşlerinin de mührünü kırmaya çalışıyordu. İlk kitapta Ares'in mührünü kırmanın peşindeydi şimdi de Limos'un mührünü kırmayı amaçlıyordu ama tabi bu sırada Than'ın da mührünü kırmanın peşinde planları yapıyor temellerini atıyordu. 

~~~*~~~
Evet, ölümsüz bir atlıydı ve fiziksel olarak bir erkeğin onu korumasına ihtiyacı yoktu ama Ares ve Cara'ya baktıkça gücün yalnızca kaslardan gelmediğini görüyordu.
~~~*~~~

Kitap, ciddi anlamda çok iyi kurgulanmıştır. Arik'in şeytanlar tarafından kaçırılıp Sheoul'a götürülmesi, orada işkence görmesi, bütün işkencelere karşı Arik'in dayanması, cesareti, sabrı ve Limos'a sadakati muhteşemdi. 

Limos'a sadakati diyorum çünkü Limos cehennemin Karanlık Lordu ile nişanlı ve Limos'un sevgilisi cehennemde onun adını haykırması, seslenmesi Limos'u Karanlık Lordu'n yanına çekecektir ancak bütün işkencelere rağmen Arik pes etmeyip Limos'a seslenmiyor ve bir şekilde ellerinden kaçmayı da başarıyor.

Arik'in kendi ailesi ile ilişkisi çok güzeldi. Tıpkı Limos'un da kardeşleri ile ilişkisi süperdi. Özellikle Limos'un geçmişinden kalma bütün yalanlarının ortaya çıkmasından sonraki davranışları süperdi.

Arik ile Limos'un arasındaki ilişki süperdi. Önce Limos'un yalanlarının yarattığı etki, sonrasında Arik'in affetmesi, birbirleriyle ilişkisi muhteşemdi. Çok romantikti. Nasıl aşk doluydu anlatamam okumanız lazım.

~~~*~~~
Arik gittikten sonra şunu anlamıştı: Onunla birlikte olmak Limos'a benzer bir mutluluk yaşatıyordu. Benzerdi evet ama daha güzel, daha saf bir duyguydu. Ayrıca Limos'un kendinden nefret etmesine de neden olmuyordu.
~~~*~~~

Than konusunda ise, Regan'ın yaptığı planlar ve planlarının sonucu 3. Kitabı çok fazla merak etmeme neden oldu açıkçası. Bir an önce başlamak istememe neden oldu. Ay bitmeden seriyi bitirmeye niyetim var :)

Ayrıca Reseph'in sonu da çok merak uyandırıcı, hala bir plan peşinde koşuyor ve hala dünyaya kıyameti yayıyor bu da her an dünyanın sonuna daha da yaklaşıldığını gösteriyor. Resmen seriyi peş peşe okumalı ve soluksuz bir maceraya adım atmalısınız.

Bütün güzel yorumların ardında şikayetçi olduğum bir nokta var ki çeviri ve edisyon... hem imla hataları çok vardı hem de kitabın bir yerinde cümle çevrilmeden direk İngilizce olarak bırakılmıştır. Hadi çevirmen orayı öyle bıraktı edisyonda da mı dikkatlerini çekmedi. Anlaşılan çeviriden direk matbaaya gönderilen kitaplardan biri. 

Böylesine güzel kitapları çeviri ve edisyonla berbat ediyorlar ya nasıl sinir bozucu oluyor. 

Ben bu seriyi şiddetle tavsiye ederim muhteşem bir fantastik seri. Ancak +18 olduğunu da not düşeyim çünkü baya bir sex sahnesi var. 

~~~*~~~
"Beni... korunmaya muhtaç hissettiriyorsun."
Arik tek kaşını kaldırıp "Bu kötü bir şey değil mi?" diye sordu. 
Limos omuzlarını silkti. "Ares'e göre kötü bir şey ama senin bana bunları hissettirmeni seviyorum. Beni bir kadın gibi hissettiriyorsun. Her zaman güçlü olmak zorunda olan büyük ve efsanevi bir savaşçı gibi değil. Senin gücün sayesinde olmam istenilen değil olmak istediğim kişi olabiliyorum."
~~~*~~~

Mahşerin Dört Atlısı
Kitabın adı        : Limos
Orijinal adı       : Immortal Rider
Yazarı                : Larissa Ione
Seri Sıralaması : Mahşerin Dört Atlısı #2
Çevirmen          :  Burcu Çelik
Yayınevi             : Arunas
Sayfa sayısı        : 476

Kitabın tanıtım yazısı: 

Mahşerin Dört Atlısından Limos'a merhaba deyin. O bir dişi. Ama bildiğiniz dişilerden değil. Ölümsüz, savaşçı, tutkulu, inatçı ve geçmişi sırlarla dolu bir dişi. R-XR askeri olan Arik Wagner, Limos'un cazibesine karşı koyamayıp onu öper. Fakat bunu yaparken Limos'un nişanlısı Satanı çok kızdırdığını ve cehennemde işkence dolu günler geçireceğini bilmez. Limos ise binlerce yıldır özlemini duyduğu şeyleri bulduğu Ariki kurtarmak için tüm dünyayı karşısına alarak kardeşi Salgın ile bir anlaşma yapar. Fakat bu anlaşmanın başına neler açacağından habersizdir. Limos ve Arik'in tutkularını gözler önüne seren, geçmişteki sırların ortaya çıktığı bu sürükleyici efsaneyi ellerinizden düşüremeyeceksiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın