7 Temmuz 2019 Pazar

4 Nora Roberts - Çıplak Ölüm (Ölüm Serisi #1)



~~~*~~~
Şöminenin loş ışığında Roarke çok tehlikeli görünüyordu. Ama bir kadını korkutacak türde bir tehlike değil, bir kadının arzu edeceği bir erkek olmasından kaynaklanan bir tehlikeydi.
~~~*~~~

Herkesin şiddetle tavsiye ettiği, artık ilk kitaplarının ne yazık ki bulanamadığı ya da çok fahiş fiyatlara satıldığı seri olan Ölüm Serisi ya da bir diğer değişle Eve Dallas Serisi'nin ilk kitabı Çıplak Ölümü okuyanlar kulübüne bende katıldım. 

Seriyi toplamak baya zamanımı aldığını itiraf etmeliyim ve küçük bir servete de mal oldu açıkçası ama şunu söylemeliyim ki ilk kitabı okuduktan sonra kesinlikle değdi. 

Okuyan herkesin neden bu kadar sevdiğini çok net bir şekilde anladım mesela. Okurların neden Roarke diye ölüp bittiğini de anladım ve itiraf etmek gerekirse bütün kitap boyunca ben  de ölüm bittim. 

~~~*~~~
"Biliyor musun, hayatım boyunca polisten hiç hoşlanmadım. Şu ya da bu sebepten. Olağan dışı şartlar altında hiç tanıdığım bir polisiye sagı duyacağım, hele aşık olacağım hiç aklıma gelmezdi."
"İlginç bir iltifat."
"İlişkimizin de ilginç olacağını söyleyebilirim."
~~~*~~~

Nora Roberts'in ülkemizde yayınlanan ve en çok okunan serilerinden biri. Romantik Suspence denilen romantik gerilim türünde ve yurt dışında kırk küsür kitabı yayınlanırken bir de 17 kitapta kalmış olup devamını henüz gelmemiştir. Ahh bir de 17'de 34'e atladı yayınevi ama ara kitaplarını çıkaracaklarını söylediler. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; ultra ileri teknolojili bir dönemi konu alıyor. Bu dönemde polis olan Eve Dallas, bir senatörün torununun öldürülmesi davasını alıyor ve ardından devam eden cinayetler oluyor. Bu arada kitabın konu olduğu dönemde daha teknolojik silahlar kullanılırken eski silahlar sadece koleksiyoncularda bulunuyor. Cinayet de eski silahlarla işlendiği için koleksiyonculardan biri olan Roarke şüpheliler listesine adını yazdırıyor. Eve de Roarke'yi dava ile ilgili sorguladığında Roarke ikisi arasında bir çekil olmaya başlıyor ve Roarke kafasına Eve'yi elde edeceğini koyuyor. Tabi bu sırada cinayetlerde devam ediyor ve Eve farkına varmadan bir seri katil davasının peşine koşturur oluyor. Tüm  bunların yanında Roarke ile de iletişim kurmak durumunda kalırken iki gencin arasındaki çekim tavan yapıyor ve aralarında aşk filizleniyor. 

Kitapta hem romantizm okurken hem de bir polisiye detay okuyoruz. Kesinlikle benim gibi cıvık aşkı sevmeyenlerin bayılarak okuyacağı kitaplardan biri. 


~~~*~~~
Cesaret... Sende ilk beğendiğim özellik buydu. Şimdi ise bu beni korkutuyor."
"Roarke, on yıldır polislik yapıyorum, birkaç sıyrık ya da çürük dışında bir şey olmadı. Endişelenme."
"Sanıyorum, birinin senin için endişe etmesine alışmak zorunda kalacaksın, Eve."
~~~*~~~


Eve Dallas'ın karakterine, yeteneklerine ve savaşma gücüne hayran olmamak mümkün değil. 

Roarke ise.. .anlatılmaz yaşanır! Adam ultra zengin, gezegen sahibi, ülkenin yarısının sahibi olması falanı kenara bırakırsak karakteristik olarak biz kızların aradığı her şeye sahip diyebilirim. 

Tabi Roarke'nin kendi tabiriyle bir kadında aradığı her şeye de Eve sahip. :) 

Cinayetlerin işlenme tarz, detaylar çok güzel kurgulanmıştı. Özellikle sonunda bağlandığı nokta... itiraf ediyorum şaşırttı böyle bir şey beklemiyordum ve nedense ben de hep Eve'nin şüphelendiği gibi polis teşkilatından birini bekliyorum. Hatta Feeney bile olabilirdi.

Roarke'nin Eve'e böylesine destek olması, yanında olması çok güzeldi. Hatta duygu inkarı falan olmadan kabullenip aşık olduğunu söylemesine bayıldım.

Ve beni eritip bitiren en önemli şey ise Roarke'nin sevgilim deyişiydi.  Dudaklarından o kadar natural ve güzel dökülüyordu ki sanki bana diyormuş gibi hissettim. 

Size saatlerce sürecek kadar Roarke'eyi anlatabilirim ama adamı yorumlarda okumamalı yaşamalısınız. 

~~~*~~~
"Seni kırdığım için üzgünüm," diye mırıldandı Roarke. "Sana güvenmediğim ve seni bana güvenmemekle suçladığım için çok üzgünüm."
"Başka bir şekilde düşünmeni bekleyemezdim, başka bir şekilde davranmanı da..."
"Hayır. Onun için de özür dilerim. Benim için çok büyük riske girdin, neden?"
"Sana inandım."
~~~*~~~

İnsanların bu seriyi neden bu kadar çok sevdiğini anladım. Cidden dedikleri kadar varmış, süperdi! Bulabilir misiniz bilemiyorum ya da yayınevi yeniden baskı yapar mı onu da bilemiyorum. Ama umarım okuma şansınız olur ve kitabı okursunuz. 

Şiddetle tavsiye edebilirim bu seriyi size. 

Kitabın adı        : Çıplak Ölüm
Orijinal adı       : Naked in Death
Yazarı                : Nora Roberts (J. D. Robb)
Seri Sıralaması : Ölüm Serisi (Eve Dallas) #1
Çevirmen          :  Akın İnsel
Yayınevi             : Epsilon
Sayfa sayısı        : 308

Kitabın tanıtım yazısı: 

Dünyayı teknolojinin yönettiği bir zaman ve yerde, insan yüreğini hala karşı konulamayan bir dürtü yönetmektedir: Tutku.

New York polis departmanından teğmen Eve Dallas acımasız bir katilin peşindedir. Polis olarak çalıştığı on yıldan uzun süre içinde pek çok şeye tanık olmuştur ve hayatta kalmanın içgüdülerine bağlı olduğunu çok iyi bilmektedir. Yine de İrlandalı bir milyarder ve Eve'in soruşturduğu vakanın şüphelilerinden biri olan Roarke'la ilişkiye girmemesini söyleyen her türlü iç ve dış uyarıyı hiçe sayar. Oysa tutku ve baştan çıkarmanın da kendine özgü kuralları vardır. Eve, bağımlılığa dönüşen bir tutkuyla istediği adamın kollarına atılarak büyük bir riske girmektedir.

4 yorum :

  1. Çıplak Ölüm sıklıkla karşıma çıkıyor sosyal medyada... listeme ekliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni basımı yapılacakmış, fahiş fiyatlara almayın boşuna. Şiddetle tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Merhaba 18.kitabi ve tabiki digerlerini de yayinlarmisinz lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudukça diğerlerini de yayınlayacağım :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın