14 Haziran 2022 Salı

0 Elena Armas - İspanyol Aşk Aldatmacası (Spanish Love Deception #1)


~~~*~~~
Aşk. Göğsümde ağır bir hasara neden olan şey aşk olmalıydı. Bunu, bir yıldırımın düşüşü kadar hızlı bir şekilde anlamıştım. 
~~~*~~~
  

Çıktığında radarıma takılan ve orijinal dilen okuyanların da çok sevdiği bir kitap olan İspanyol Aşk Aldatmacası'na başladım ve bitirdim. Hakikaten de bahsedildiği kadar güzeldi. Çok severek okudum. 

Bu kitaba dair çok beğenen ve hiç beğenmeyen yorumlar vardı ben de kendim karar vermek adına kendim okudum. Kendim değerlendirdim ve detaylara değineceğim ama önden şunu söyleyeyim ben beğenen kesimdenim. 

Yazarın ülkemizde yayınlanan ilk kitabıydı ama çıkan her kitabını çok rahatlıkla alıp okurum. Kitap arkadaşlık, aile ilişkilerine değinmesi, iş ilişkileri ve iş hayatının getirdiklerini çok güzel anlatmıştı. Aşkı da öyle güzel, oturaklı, sağlam ve güçlü kurgulanmıştı. Tam da bir kitaptan isteyebileceğim şekildeydi ve daha da önemlisi gerçekçi kurgulanmış olmadı çok güzeldi. 

~~~*~~~
"Kalbini istiyorum, Catalina." Ellerini iki yandan omuzlarıma koydu ve ardından boynumdan yukarı çıkarıp yüzümü elleri arasına aldı. "Sadece kendime istiyorum, tıpkı benimkini sana verdiğim gibi."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Lina, mühendislik danışmanlık firmasında çalışan ve oldukça da başarılı bir kadındır. İşinde başarılı olmasının yanında geçmişinden aşk hayatından yaralı, kalbi kırıktır. Lina'nın ablası Isabel evlenmek üzeredir ve düğününe Lina'da baş nedime olarak gidecektir. Ama bir problem vardır damadın ağabeyi aynı zamanda sağdıcı Lina'nın eski sevgilisidir. Aslında daha da büyük problem olan şey ise geçmişinde Daniel tarafından terk edilmiş sonrasında olan sorunlarla da Lina'nın yalnız başına mücadele etmek zorunda kalmıştır. Şimdi tekrar onunla görüşmek zorunda olması ve Daniel'ın da nişanlanmış olması büyük problem olmuştur. Çünkü herkes bu sefer Lina'ya acıyacaktır. Lina'nın bunun için de bir planı vardır. Kendisine sahte bir sevgili bulacaktır. Tam bunu konuşurken iş arkadaşı, nefret ettiği, anlaşamadığı biri olan Aaron konuşmaları duyunca Lina'ya ona eşlik etme teklifinde bulunur. Lina'da mecbur olarak kabul etmek zorunda kalır. Bu şekilde başlayan ikisinin arasında başlayan arkadaşlık, ikisinin birbirini tanıması ve yavaşça filizlenen aşk kendini gösterirken ikisinin problemlerinin arasında nasıl ayakta kalacaklarını okuyoruz. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, kitabı sevmeyenlerin sevmediği şeyin aşkın geç olarak ortaya çıkması. Çünkü kitabın kurgusu, kitabın olay döngüsü aşkın hemen damdan düşer gibi olması gerekmediği bir kurguydu. Daha gerçekçi, daha oturaklı ve daha sağlam olarak kurgulanmıştı. Aşkın kitabın ortasından sonra ortaya çıkması, kendini göstermesi sanırım okurların eleştirmesine sebep olmuş ama ben sevdim. Çünkü kurgunun gidişi göz önüne alındığında daha gerçekçi olduğunu düşündüm.


~~~*~~~
Gerçek hayatta, verdiğim her kararın bir sonucu vardı. Yaptığım her seçimin. Hayatın düzgün ve ideal bir şekilde ilerlediği bir dünya yoktu. Hayat karmakarışık ve sıklıkla zordu. Kimsenin yolda karşısına çıkacak engelleri önceden görmesi ve hazır olmasını beklemiyordu. Direksiyonu kapmalı ve hayatını doğru yola yönlendirmeliydiniz. Ben de öyle yapmıştım işte. Ben de öyle yapmıştım işte. Beni olduğum yere getiren de buydu. İyisiyle kötüsüyle.  
~~~*~~~

Lina'nın karakterini, iş başarısını çok sevdim takdir ettim. Özellikle mühendislik sektöründe, erkek egemenliğinde olan bir sektörde kadın olmanın zorluklarını bildiğim için Lina'nın duruşunu, gücünü ve işteki başarısını, bütün olumsuzluklara rağmen tavırlarını çok sevdim.

Aaron ise.. adamım ya... seni ilk baştan pek emin olamamıştım ama çooook sevdim ve kalbimi çaldın. Çok güzel aşık oldun, sahiplendin, kıskandın, aşkın için savaşır hale geldin. Yaptığın her şeyin nedenini açıkladığın yerde sana bir kez daha aşık oldum resmen. 

Lina'nın ailesi, kuzenleri, onlarla iletişimi çok çok güzeldi. Çok sevdim. Çok eğlendim. 

Düğün için gittiklerinde yaşananlar çok iyiydi. Özellikle Daniel'in oradaki varlığı, tavırları, Aaron'ın ondan üstün olması çok güzeldi. 

İş hayatlarına dair detaylar, ilişkilere dair ince işlenmiş sohbetler her şey çok gerçekçi kurgulanmıştı. Bu yüzden aşka sıra gelene kadar karakterleri ve yaşam tarzlarını tanımak çok daha gerçekçi yaptı kurguyu. 

Ben çok severek okudum ve her bir satırından da çok keyif aldım. Bu türü sevenlere tavsiye ederim. Ancak yukarıda dediğim gibi hemen damdan düşer gibi ilk 50 sayfada aşk okumayı da beklemeyin. Kitap çok güzel akıyor evet... ama aşk kitabın ortalarından sonra kendini göstermeye başlıyor bunu bilerek okuyun. Gereksiz yere gömmeyin kitabı! 

Benim nazarımda kitap 5 üzerinden 5 alır. :)


~~~*~~~
"Ne istediğini söyle," diye tekrar etti hırıltılı bir nefesle. 
"Seni," dedim, bir barajı yıkarak. "Bana vermeye hevesli olduğun her şeyi istiyorum." Daha da yakınlaşmasını ve aramızdaki mesafeyi tamamen kapatmasını istiyordum. Vücutlarımızın dış hatları iyice bulanıklaşana kadar üzerime çıkmasını. "İstediğim sensin."
~~~*~~~






Kitabın adı      : İspanyol Aşk Aldatmacası
Orijinal adı     : The Spanish Love Deception
Yazarı            : Elena Armas
Çevirmen        : Burcu Karatepe
Seri Bilgisi       : Spanish Love Deception #1
Yayınevi          : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı     : 488

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir düğün. İspanya’ya bir seyahat. Dünyanın en sinir bozucu adamı... Ve üç gün boyunca oynanacak bir sevgililik oyunu. Yani kesinlikle işlemeyecek bir plan.

Catalina Martín’in acilen ablasının düğününe birlikte gideceği birine ihtiyacı vardı. Kalbini paramparça eden eski sevgilisinin nişan haberini aldıktan sonra İspanya’ya yalnız dönemezdi. Amerikalı bir erkek arkadaşı olduğuna dair söylediği küçük yalan da kontrolden çıkmaya başlamıştı.

Onunla Atlantik Okyanusu’nu aşıp aldatmacasına ortak olacak birini bulmak için tam dört haftası vardı. Kalabalık, gürültücü ailesini kandırmak ise hiç kolay iş değildi. Ancak insanların ona acıyan bakışlarından kurtulacağı anlamına geliyorsa her şeyi yapardı.

Yani, neredeyse her şeyi… Uzun boylu, yakışıklı, herkese tepeden bakan iş arkadaşı Aaron Blackford’un yardım teklifini kabul etmesi imkânsızdı. Sonuçta Catalina hayatında hiç bu kadar sinir bozucu, küstah ve katlanılmaz bir adamla karşılaşmamıştı.

Ama ailesinin heyecanı onu köşeye sıkıştırmıştı ve Aaron en iyi değilse bile tek seçeneğiydi. Seyahatleri ilişkilerini yeni bir boyuta taşırken, aralarındaki yanlış anlaşılmalar ortaya dökülecek ve Catalina adamın belki de sandığı kadar korkunç biri olmadığını fark edecekti.

İlk Roman Dalında 2021 Goodreads Okur Ödülleri Kazananı
New York Times, Usa Today, Sunday Times, Globe&Mail ve Irish Times Çok Satanı






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın