6 Aralık 2016 Salı

1 J.L. Drake - Kırılmış ( Broken Trilogy #1 )


~~~*~~~
Lanet olasıca bir ev peşinatı kadar bile değeri olmayan, umudunu yitirmiş bir kurbandan başka bir şey değildim.
~~~*~~~

Hep okumayı istediğim ama seri tamamlanmadan okumak istemediğim bir kitap olan Kırılmış'a o kadar övgü dolu yorum okuduktan sonra öncelik vermeye karar verdim. Tabi bunda 2. kitabın da çıkmış olmasının payı var.

Öncelikle Kırılmış Serisi üç kitaptan oluşan ve şimdilik sadece iki tane kitabının yayınlandığı bir seri. Orijinla dilinde Broken Trilogy olarak bilinen ve J. L. Drake kaleminden olan seri aşk romanı olmasının yanında gizem ve biraz da gerilim barındıran bir kurgusu var.
Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse yedi ay önce kaçırılan Savannah, artık ölümü beklerken kaçırıldığı kişilerin elinden ABD'nin gizli askeri ekibi (kendilerine Gölgeler diyorlar) tarafından kurtarılır.  Yedi ay boyunca gördüğü fiziksel ve ruhsal işkencenin sonunda toparlanmaya çalışırken bir yandan da kendisini kurtaran ekibin amiri Cole Logan ile yakınlaşmaya başlar. Aşkın kıvılcımı hissedilirken bir yandan da Savannah'ın kaçırılma nedeni ve onun peşine düşmüş olan Amerikalı'nın amacı ve kimliği gizemini korumaktadır.
Her daim tehlikede olan Savanah'ın hayatını konu alan kitap onun karşı karşıya kaldığı tehlikeyi ve içerisinde filizlenen aşkı anlatıyor.

~~*~~~
Buradan uzaktayken seni düşünmediğim tek bir an bile olmadı, Savannah. Dizlerimi titreten bir tür uyuşturucu gibisin.
~~~*~~~

Kitabın kurgusu güzeldi, aşkı da iyi işlenmişti ama orijinal dilinde böyledir diye düşünüyorum şimdiki zamanlı bir anlatım vardı. Bu anlatımı sevmiyorum ne yazık ki. Ayrıca bir de Savannah tarafından anlatılan kurgu bir anda bir üçüncü kişi tarafından anlatıma geçerek Cole tarafından bakış açışı kazandırıyor. Keşke hep üçüncü kişi tarafından anlatılsaydı da anlatım geçişi olmasaydı dedim.

Gölgeler ekibinin üyeleri arasındaki ilişkiyi sevdim, onların Savannah'a davranışları, birbirleri ile olan iletişimi falan süperdi.

Cole ve Savannah arasındaki ilişki de kaprisler ve gereksiz kıskançlıklar olmadan yaşanması da bence kitabı daha güzel yapmış gereksiz 'aşk' uzatmasından uzaklaştırmış.

Zaman zaman eğlendiğim ve zaman zaman beni sinirlendiren olayların olduğu bir kitaptı. Anlatım geçişi olmsaydı 5 üzerinden 5 verebilirsim.

~~*~~~
Cole hislerini ortaya döküyor, bana kalbini açıyor, ruhunu önüme seriyor. 
Benim aklımdan geçen tek şey ise yakında gidecek olması.
~~~*~~~

Şimdi ben 2. kitabı Parçalanmış'a başlayayım ve yayınevi de geciktirmeden 3. kitabı çıkarması için dua edelim :)

Ve bir şey daha, küçük bir uyarı olsun. Kitabı okuyacağınız zaman ilk iki kitabı da alın çünkü ilk kitap öyle bir bitiyor ki zom olup kalmanın yanında neler oluyor be falan diye bilirsiniz. Çünkü biri ölmediğini gösterirken biri diğer olmadan yaşayamayacağını düşünerek ölüme adım atıyor falan yani... öyle işte :) anlatmayayım ama bana güvenin ikinci kitaba hemen başlamak isteyeceksiniz.

Ahh bu arada seri üç kitaptan oluşuyor ama bu seride tanıdığımız Mark ve Keith'in hikayelerinin olduğu Blackstone Serisi'nin de çevrilmesini umuyorum.

Broken Trilogy (Kırılmış Serisi)

Kitabın adı      :  Kırılmış
Orijinal adı     : Broken
Yazarı              : J. L. Drake
Çevirmen        : Başak Bekişli
Seri bilgisi       : Broken Trilogy #1
Yayınevi           : Aspendos
Sayfa sayısı      : 400

Kitabın tanıtım yazısı: 


Ben Savannah Miller. Babam New York'un Belediye Başkanı. Yirmi yedinci doğum günümden bir gün sonra, biri beni arkamdan yakaladı. Kafama çabucak bir çuval geçirildi ve bildiğim her şeyden uzağa kaçırıldım. Dövüldüm, aç bırakıldım, hayvan muamelesi gördüm ve penceresiz bir odada yaşamaya mahkûm bırakıldım. Zamanın nasıl geçtiğini anlama şansım ve onurum kalmamışken, sonunda umudumu kaybettim ve her şeyi bitirmek için kendi kendime bir söz verdim. Maalesef bu ağır işleyen bir süreç olacaktı. Sonra bir gece, seçkin bir grup asker beni kurtarmaya geldi. Beni güvenli bir yere götürdüler ve bana iki seçenek sundular: 

Onların himayesi altında kal ve kurallarına uy...

Oradan ayrıl ve bir hafta içinde yeniden o vahşilerin eline düş.

Ben birinciyi seçtim. Bir terapistle görüşüp, çektiğim cehennem azabını irdeledikçe her şey yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başlıyor. Yeni arkadaşlarım ve olası bir aşkın yardımıyla, hayatımı geri almak için mücadele ediyorum ve geleceğimi sonsuza dek değiştirecek seçimler yapıyorum. Bu benim hikâyem...

"Her zaman düşebilirsin, Savannah, çünkü seni yakalayan ben olacağım." 
-Logan-

1 yorum :

  1. Merhaba,en hızlı okuduğum seridir,Giriş için 1 çok iyi,Gelişme için 2 süper fakat sonuç için 3 birazcık yolundan çıkmış ,ilk ikisini okuyan 3 ü okumadan edemez,merakta bırakır,uyutmaz,cole ve savi yi özler,merak edersiniz,tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın