2 Aralık 2016 Cuma

4 Paula Weston - Ateş (The Rephaim #4)


~~~*~~~
Birkaç dakika önce kendi hikayemi bilmiyordum. Neden Jude ve diğerleri Dışlanmışları oluşturarak Tapınak'ı terk ettiklerinde geride kaldığımı... Rafa'nın benden sakladığı sırları... birkaç dakika önce hafızalarımız silinirken jude'la ne yaptığımızı bilmiyordum.
Şimdi ve birkaç dakika öncesinin farkı ne mi?
Şimdi her şeyi hatırlıyorum.
~~~*~~~

The Rephaim serisi son buluyor... Gölgeler kitabıyla adımattığımız seriyi Ateş kitabıyla bitiriyor ve heyecanlı bir şekilde ve yüzünüzde gülümseme oluşturmasına rağmen kaçınılmaz sonu gözler önüne seren bir şekilde kapattırıyor kitabı.

Paula Weston'ın fantastik serisi The Rephaim, dört kitaptan oluşan düşmüş melekleri ve onların çocuklarını konu alan bir seri. Her bir kitap ile daha fazla sır çözülen, son ve en büyük sırra bir adım daha yaklaştıran bir kitap.


Diğer kitaplarda, Gaby ve Jude'un geçmişi hatırlamadıklarını ama birbirlerini bulma çabalarını ardından Rephaim'lerle girmek üzere oldukları savaşa dair olaylar döngüsünü okumuştuk. Tüm bunları okurken de Jude ve Gaby'nin başına ne gelmişti de geçmişlerini hatırlamıyorlardı diye meraklardaydık. Sis kitabı bu merakımızın sonraki kitapta biteceğini gösterircesine bitmişti ve şimdi Ateş'te geçmiş hatırlanıyor... neler yaşanıldığı ve neden kardeşlerin birbirlerinden ayrıldığı... daha da önemlisi onların bu kadar hasar alacak ne yaptıkları ve birbirlerinden ayrı düştükleri anlatılıyor.

~~~*~~~
Hepimiz bir noktada sıçtık. Bizim yaşadığımız kadar uzun yaşayıp da 
hata yapmamış olamazsın.
~~~*~~~

Ateş'te Jude ve Gaby he rşeyi hatırlayarak Rephaim'lerin karşısına çıkıyor. Girmek üzere oldukları savaş, onlarca iblise karşı küçük bir grup olmanın verdiği sıkıntıyı ve ölümle yüz yüze olunmasını konu alırken çok büyük bir sır ortaya çıkıyor. Düşmüşler'in nasıl serbest kalacakları... ve serbest kaldıktan sonra hangi tarafı seçecekleri..

Diğer kitaplara göre biraz daha hareketliydi ve son kitap olmanın verdiği kurgu döngüsü ile olaylar hızlı ve tatmin edici gelişti. Bunun yanında şaşırtıcı şeyler de oldu. Mesela Düşmüşlerin tavırları... onların sakladıkları sırlar... iblislerle yapılan savaş ve Tapınaktaki son durum gibi...

Rafa hep Gaby'e aralarındaki sıkıntıdan bahsediyordu ve şimdi Gaby her şeyi hatırlarken bu sıkıntının ne olduğu ortaya çıkıyor ve bunu çözüp çözemeyeceklerini okuyoruz.

Ktabın son bölümlerini daha büyük bir tatminle okudum, bir de şaşırtıcı detaylarla. Hele ki son 2 bölüm süperdi Bir kitabın tam da bitmesi gerektiği gibi bitti diyebilirim.

~~~*~~~
Jude'u beni bırakıp gittiği için affedebilirdim, artık bunu biliyordum ama ya Rafa'yı? Bana ne yapmıştı? Onu o camdan atmadan önce bana ne söylemişti? Sonrasında birbirimizin canını birçok şekilde yakmıştık, tekme, yumruk ve sözlerle, onlara ne olacaktı?
Bu durumun üstesinden gelip gelemeyeceğimi bilmiyordum.
~~~*~~~

Bu kitabın serinin son kitabı olmadığı konusundaki söylentilere inanmayın, yazarı ile konuştum serinin son kitabı. Ki zaten kitabı okuyan biri de bilir bu seri daha fazla uzamaz eğer uzarsa gereksiz yere uzar.

Neyse, ben seriyi keyif alarak okumuştum ve son kitapta beni tatmin etti diyebilirim. Akıcı ve merak uyandırıcı bir kurgusu var.

Eğer ki paranormal şeyleri seviyorsanız ve kendinize değişik bir dünya arıyorsanız buyurun sizi The Rephaim :köşesine alalım. :)

The Rephaim Serisi


Kitabın adı    :  Ateş
Orijinal adı   : Burn
Yazarı           : Paula Weston
Çevirmen      : Tuğçe Aysu
Seri bilgisi     : The Rephaim #4
Yayınevi        : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı    : 376

Kitabın tanıtım yazısı: 

Gabe Winters aniden her şeyi hatırlamıştı.

Bir yıl boyunca Pandanus Plajı'nda sakin bir yaşam sürmüş, kütüphanede çalışmış ve ikiz kardeşini öldüren trafik kazasını atlatmaya uğraşmıştı. 

Rafa çıkageldiğindeyse gerçek kimliğini keşfetmişti, Gabe: Refaimlerden biriydi. Yüz yıldan fazladır hayattaydı. Yarı melek yarı insan, iblislerin canına okuyan sıkı bir kız ve sinir bozucu Rafa'ya umutsuzca âşık. 

Gabe artık hatıralarını kimin, nasıl ve neden değiştirdiğini biliyordu ve her şeyin cennet ile cehennem arasındaki bir güç savaşına doğru hızla sürüklendiğini de. 

Fakat daha da önemlisi son on yılını Rafa'ya neden ciddi anlamda zarar vermek isteyerek geçirdiğini de… 

"Weston tüm gerçekleri gözler önüne sererek son derece doyurucu bir sona doğru tam hız giderken 
nefesinizi tutmamanız imkânsız." -Daily Telegraph

"Refaim serisi, gençlik edebiyatının muhteşem örneklerinden birisi ve Ateş, heyecan dolu ve hem acı hem tatlı bir son." 
-Speculating on Spec Fic-

4 yorum :

  1. Refaim serisine benzer bir kitap okumak istiyorum.Onerebilecegin bir seri var mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine Yabancı Yayınları'ndan çıkan Amy A. Bartol'un kitapları 4 kitap yayınlandı. Onu okuyabilirsiniz. Henüz ben de okumadım ama bir arkadaşım bu seriyi sevenlerin o seriyi de seveceğini söyledi.

      Sil
  2. 4.kitap olan ateşi indiremiyorum yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada PDF olarak kitap indirimi yapılmıyor. Kitabın e-book olarak indirebileceğiniz sitelere bakmanızı rica ediyorum

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın