21 Aralık 2016 Çarşamba

0 Mia Sheridan - Leo'nun Şansı ( Leo#2)


~~~*~~~
Sekiz yıldır ilk defa göz göze gelmiştik ve ben bunu ta yüreğimin derinliklerinde hissetmiştim. Zaman durup etrafımda ışıldıyormuş gibiydi.
~~~*~~~

Sizlere Leo'nun ardından hemen Leo'nun Şansı'na başlayacağımı söylemiştim ve başladım ki başlamakla kalmadım bir çırpıda bitirdim de.

Ancak sizlere bir okur tavsiyesi sakın ola ki iki kitabı peş peşe okumayın. Neden mi? Çünkü Leo'da Evie tarafından anlatılan ve yaşanan olayları genel olarak bu kitapta Leo tarafından anlatılışını okuyoruz. Aynı sohbetleri falan tekrardan okumak biraz sıkıcı geliyor. Tamam hisler kısmında bir sıkıntı yok ama aynı sohbetler tekrar olduğundan dolayı biraz sıkıyor. O yüzden bu iki kitabı okurken ara verin de okuyun. Ama Leo'nun Şansı'nı da okuyun. Çünkü Leo'nun yaşadığı acıyı ve suçluluğu daha iyi anlıyorsunuz. Tedavi sürecini, evlatlık alındığındaki süreci, neden Evie'den gerçeği sakladığını her şeyi daha iyi anlıyor ve onun hislerine tanıklık ediyorsunuz. Bu yüzden okuyun ama peş peşe okumayın. Ara verin iki kitabın arasına.

Mia Sheridan favori yazarlarımdan biri oldu. Yazarın ülkemizde 3 kitabı yayınlanmasına rağmen üçü de birbirinden iyiydi ama tabi benim için zirve kitabı hala Başka Dilde Aşk ve sanırım kolay kolay hiçbir kitap bunun yerini dolduramayacak.

~~~*~~~
Ait olduğu yer burasıydı. Her zaman ait olduğu yerdi. Benimle beraber.
~~~*~~~

Kitabın konusuna değinmeyeceğim zaten üç aşağı beş yukarı biliyoruz konuyu ama şunu söylemeliyim hep bu kitabın daha etkileyici olacağını düşünmüştüm çünkü Leo tam bir gizemdi ancak peş peşe okuduğumdan mı bilmiyorum Evie tarafından anlatılan benim için daha etkileyici oldu.

Özellikle rica ediyorum arasına ara vererek okuyanlar varsa ne düşündüler söylesinler. Bence o zaman daha tarafsız bir yorum olur gibi geliyor ki ben zaman zaman aynı sohbetleri okumaktan sıkıldığım söylemeliyim.

Kitaba dair en sevdiğim kısımlar Leo'nun iyileşme sürecindeki kısımlardı çünkü o kısımlar gizemli olan yerlerdi. Ahh bir de son iki bölüm var ya... süperdi :)

O son iki bölüm tam da bu kitaplara yakışan bir son olmuş bayıldım.

~~~*~~~
Bütün o yıllar boyunca onsuz nasıl yaşadığımı merak etmiştim. Nasıl başarmıştım Sonra yaşamadığımın farkına varmıştım. Sadece var olmuştum. Bir ayağımın önüne diğerini atıyor, öylyesine geçinip gidiyordum. En iyi günlerimde hissizdim, en kötüsündeyse perişan.
~~~*~~~

Neyse kitaba dair uzunca bir yorum yazmayacağım. Sevdim, beğendim ki eminim ki hemen okumasam bayılırdım kitaba. Tavsiyeme uyun bu seriyi okurken.

Normalde 5 üzerinden 5 vereceğim kitaba sır peş peşe okumuş olmamdan dolayı bazı sohbetlerde sıkılmışlığım için 4 vererek acımasız olacağım.

Ahh bu arada kısa bir not olsun, hala favori Mia Sheridan kitabın Başka Dilde Aşk :)


Kitabın adı      : Leo'nun Şansı
Orijinal adı     : Leo's Chance
Yazarı              : Mia Sheridan
Çevirmen        : Hanife Albayrak
Seri bilgisi       : Leo #2
Yayınevi           : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı      : 304

Kitabın tanıtım yazısı: 

Herkes ikinci bir şansı hak eder mi? Bu şans için yalan söyleyip etrafındakileri aldatanlar bile? 
Hepimizin ikinci bir şansı olacak mı? Kendi yıkımımızda rol oynasak bile? 
Aşkta ikinci bir şans için neleri feda eder, ne denli savaşırdınız? Peki ya, hayatta ikinci bir şans için? 
Kendi hikâyenizi anlatabileceğiniz ikinci bir şansınız olsa nasıl olurdu? 
Her hikâyenin iki yönü vardır. Evie kendi hikâyesini anlattı. Bu defa sıra Leo'nun Şansı'nda. 

Bu hikâye (Leo ve Leo'nun Şansı) direncin, sonsuz aşkın ve hayatın karşınıza çıkarabileceği en kötü şeylerin duygusal bir yolculuğu. Sonunda ise hikâyeden, daha güçlü bir şekilde, sonsuza kadar sürecek bir duygu ile ayrılıyorsunuz. 
-Aestas Book Blog-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın