11 Ağustos 2019 Pazar

0 Stephen King - Kurtadamın Döngüsü


~~~*~~~
Gazetelerde gelecek hafta daha karanlık haberler olacaktı. 
Kurt Adam'ın döngüsü başlamıştı.
~~~*~~~

Bu ay bir Stephen King okumada bitirmeyeyim diyerek ayın ilk haftasında bir King kitabı okudum. Seçimim de Kurtadamın Döngüsü kitabı oldu. Şöyle kapak tasarımına ve iç sayfalarındaki ilütrasyonlara baktığımda oldukça ürpertecek ve irkiltecek bir kitap olduğunu düşünmüştüm ama öyle değildi. Bir tedirginlik belki oluşturabilir ama kesinlikle korku değildi benim için. 

Stephen King, kesinlikle gerilim - korku türünün en iyilerinden biri, bu bence tartışmaya bile gerek olmayacak bir konu. Okuduğum kitaplarında zaman zaman korkuyu iliklerime kadar hissettiğim de oldu gerim gerim gerildiğim de oldu. Ancak bu kitabı birazcık ürpertmenin haricinde okuduğumuz kurtadam hikayelerinde farklı bir şekilde konuya alınmıştı. 

Artık kurtadamı temalarını aşk romanlarında, fantastik eserlerde görüyoruz ancak S. King bu durumu değiştirerek resmen bir kurtadamın derinliklerine ve etrafına yaydığı tedirginliği konu almıştı. Bu yüzden bu temadaki kitaplar arasında en iyilerden biri olabilir. Ancak benim nazarımda bu hikaye, kurgu daha detaylı yazılsaydı resmen iliklere kadar korkuturdu. Bu hali küçük bir ürperti yaratır sonrasında okumaya devam ettirir. 

~~~*~~~
Bahar yeniden gelmişti - ve bu yıl, Canavar da onunla birlikte gelmişti.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; her ayın dolunayında kasabada vahşice cinayetler işleniyor. Bir süre sonra bu dikkat çekmeye başlıyor ve kendilerine dolunay katili dedikleri bir katil olduğunu düşünüyorlar ama bir yandan da kasabada kurtadam dedikoduları dolaşıyor. Kasaba halkından biri ama kim? Bütün düşüncelerde bu soru varken kurtadamın saldırısından kurtulan kötürüm bir çocuk olayı çözmeye yakın. Kurtadamın kimliğini tahmin ediyor, ancak ona dayısı hariç kimse inanmıyor. Çocuğun tahminine göre ondan intikam almak için ve başladığı işi bitirmek için kurtadam onu öldürmeye tekrar gelecektir. Devamı kitapta :D

Dediğim gibi kurgu çok iyiydi keşke daha uzun bir kitap olsaydı o zaman iliklere kadar titrecek bir kitap olurdu. 

İlistrasyonları çok beğendim, kitabın tasarımı da çok güzeldi. Tam da King'e yakışacak şekildeydi. 

Ben sevdim, tavsiye ederim zaten kısacık bir hikaye deneyin derim :) 

Kitabın adı        : Kurtadamın Döngüsü
Orijinal adı       : Cycle of the Werewolf
Yazarı                : Stephen King
İlüstrasyonlar   : Berni Wringhtson
Çevirmen          : Nil Alt
Yayınevi             : Altıkırbeş Yayınları
Sayfa sayısı        : 128

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir Kurtadam hikayesi hakkında hiç bir şey söylenemez. Çünkü o bir Kurtadam hikayesidir. Bir Stephen King kitabı hakkında söylenebilecek en makul şey onun bir King kitabı olduğu, King'in ise King olduğudur. Lakin biri gelip size Stephen King'in kurgu dünyasından bir Kurtadam hikayesi çıktığını söylerse orada işler değişir. Uzun yıllar sonra tekrar baskısı yapılan bu kendi içinde kültleşmiş eser için " Kurtadam geri döndü " demek dahi mümkündür. Berni Wrightson'un en az kitap denli efsane ilüstrasyonlarıyla King : Kurtadamın Döngüsü. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın