9 Ağustos 2019 Cuma

0 Sylvia Day - Beni Baştan Çıkar (Georgian #3)


~~~*~~~
Aşk ziyan edilemeyecek kadar değerlidir. Doğru zamanı, doğru yer beklemek... Bazen hiç gelmez ve mutluluğu kaçırırsın.
~~~*~~~

Sylvia Day'in Georgian Serisinin 3. kitabıydı Beni Baştan Çıkar. Bence serinin en iyi kitabıydı çünkü aşkı daha yoğun hissedilir, daha güzel işlemişti yazar. 

Kitabı okurken aşkı için her şeyi göze alabilecek bir adam, onu yıllarca beklemeyi göze alan bir kadın okuyoruz. Aralarındaki aşk saf, temiz bir aşıkken yetişkin halini almalarıyla aşkları tutkulu da olmaya başlıyor ve kitap resmen bambaşka bir boyuta geçip biz historical romans severlere tutkulu bir aşk sunuyorlar. 

Bence serinin okuduklarım arasında en iyisi buydu. Colin ve Amelia'nın hikayesi... muhteşemdi.

~~~*~~~

Kalbini geride bırakma duygusu her zamankinden daha kötüydü. Her geçen gün ölümlülüğünü biraz daha güçlü hissediyordu. Hayat faniydi ve bütün hayatını Amelia'dan uzak geçireceğini düşünmek, dayanılmaz bir acı veriyordu.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Amelia ve Colin henüz yeni yetişkin olmaya adım attıklarında birbirlerine aşklarını itiraf etmişlerdi. Hem çocukluk aşkları hem de ilk aşklarıydı. Ancak Amelia'yı kurtarmak için Colin kendi hayatını ortaya koymuştu ve Amelia onun o zaman öldüğünü zannedip yıllarca yasını tutup hem çok iyi arkadaşı hem de kendisine iyi bir eş olacağını düşündüğü Kont Ware ile hayatına devam ediyordu. Ancak bir gün bir maskeli baloda gizemli Kont ile karşılaşan Amelia, içinde Colin ile beraber öldüğünü düşündüğü duyguları harekete geçer. Gizemli Kont, aslında Colin'dir. Amelia'nın daha iyi şartlar altında yaşaması için ondan ayrı kaldığı süre boyunca 2. kitaptan tanıdığımız Simon Quinn ile çalışır ve oldukça zenginleşmiştir. Artık sevdiği kadına hak ettiği hayatı yaşatabileceğini düşündüğünde ortaya çıkar. Ancak, tam Amelia'nın karşısına çıkmaya karar verdiğinde adının cinayete karışması ortalığı iyice karıştırır. Şimdi Amelia'nın karşısına çıkarsa onun da hayatını tehlikeye atacağını düşünerek maskeyle, kimliğini gizleyerek görünür ama o da ortalığı fena karıştırır. Amelia'nın azmi, gizemli kontun kimliğini öğrenme merakı bütün sırları ortaya döker ama hiçbir şey sırları ortaya çıkarmak kadar kolay değildir. Peki ya kırgınlıklar, kızgınlıklar ve gecikmiş bir aşk tekrar Colin ile Amelia'nın beraber olmasını sağlayacak mı? Bir de Colin'in peşindeki katil amacına ulaşacak mı? 

Kitap, aşk bakımından kesinlikle daha iyiydi. Daha yoğundu ve daha tutkuluydu. Zaten Amelia ile Colin'in sonunun nasıl olacağını Tutku Oyunları kitabıyla merak etmeye başlamıştık. Bunda tam da istediğimizi bize veriyor yazar. En azından bana istediğimi verdi diyebilirim. 

Bu kitapta Maria ile Christopher St John'u görmek muhteşemdi. Eee Amelia, Maria'nın kardeşi olduğu göz önüne alınırsa en az Maria kadar hünerli.

~~~*~~~
"Ayrıldığımızda neleri kaçıracağını sana göstereyim mi?"
"Önce sen beni terk ettin."
"Geri döndüm. Sen geri dönecek misin? Seni yeterince seversem... vücudunu benimkine bağımlı hale getirirsem... bana dönecek misin?"
~~~*~~~

Simon'ın yanındaki Fransız kadın adamın vaşını baha derde sokacak gibi, aralarında tutkulu bir aşk olmazsa iyidir. Ama içimden bir ses olacak diyor. Kedi köpek gibi olduklarından sanırım öyle hissettim.

Kont Ware kitaptaki en masum en iyi en harika adamdı. Bence onunda kitabı olmalıydı. Çünkü Amelia için hem cidden ideal eşti. Adam resmen kendi elleri ile evlenmeyi planladığı kadını Colin'e verdi. O da aşkı bulmalıydı bence.

Colin ile Amelia'ya gelirsek... bence en çok mutlu sonu hak eden çiftti. Colin, cidden sevdiği için her şeyi göze alabilecek bir adamdı. Hatta öyle ki Amelia, onu yalanları yüzünden affedemeyince yaşamak için nedeninin kalmadığını söylemesi... sonra da Amelia'yı kaçırıp evlenmeye götürmesi süperdi. :)

Kitabı ben çok sevdim. Aslında söylemek istediğim birçok detay var ama spoiler olur diye susuyorum. Size de tavsiye ederim bu seriyi. Ayrıca bu seri her ne kadar farklı karakterler olsa da karmaşık okunamaz çünkü bir önceki kitaptan karakterin temeli atılıp tanıtılıyor, tanımadan okumak havada kalmasına neden olur bu yüzden sırayla okuyun.

~~~*~~~
Bu genç kadını o çocuksu kalbiyle öylesine derinden seviyordu ki... ama aynı zamanda damarlarındaki vahşi çingene kanının her damlasıyla şehvet de duyuyordu.
~~~*~~~

~~~*~~~
"Aşk fedakarlık gerektirir."
"Bütün fedakarlığı yapan sen olduğunda değil."
~~~*~~~


Kitabın adı        : Beni Baştan Çıkar
Orijinal adı       : A Passion For Him
Yazarı                : Sylvia Day
Seri Sıralaması : Georgian #3
Çevirmen          : Selim Yeniçeri
Yayınevi             : Pegasus
Sayfa sayısı        : 320

Kitabın tanıtım yazısı: 

Çocukluk aşkıyla birlikte tüm tutkusunu kaybettiğini düşünen bir kadın Ve bu tutkuyu yeniden canlandıran, maskeli bir âşık…

Amelia Benbridge ve Ware Kontu'nun evliliği Balo Dönemi'nin en çok beklenen olayıdır. Lord Ware yakışıklı, varlıklı ve naziktir ancak Amelia'nın kalbinin, çocukluk aşkı Colin'e ait olduğunu bilmektedir. Colin ölünce Amelia bir daha böyle bir tutku hissedemeyeceğine inanmıştır. Ancak maskeli baloda, mehtabın altında dans ettiği ve kendisini şehvetle öpen yabancıya verdiği tepki aksini kanıtlamaktadır…

Amelia evlenmeye hazırlanmaktadır ve maskeli yabancı, içinde bulunduğu tehlike nedeniyle kimliğini açıklayamadığı için genç kadına gizlice veda etmek istemektedir. Ancak genç kadın, gizemli hayranının maskesini düşürmeye kararlıdır. Yasak bir öpücük, ateşli dokunuşlara ve şehvetli bir ilişkiye dönüşünce Amelia genç adamın ona sunamadığı devamlı birlikteliğe ihtiyaç duymaya başlar. Yalanlar üzerine kurulan bu aşk, ayrılığa mahkûm mudur?

"Naif, erotik romansın tartışmasız kraliçesi."
-Teresa Medeiros-

"Daha önce okuduğunuz her şeyden yüz kat daha ateşli."
-Reveal-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın