19 Temmuz 2023 Çarşamba

0 Laurelin Paige - Sana Kapıldım (Fixed #1)



~~~*~~~
O kesinlikle benim takıntılı ve sağlıksız bir biçimde tutulacağım türden bir erkekti.
~~~*~~~


 
Çok çok eski bir kitabın yorumuyla karşınızdayım. Bu kadar eski kitabı nereden buldun diyebilirsiniz ki çok normal ama buldum 🙈 Aslında ilk çıktığı dönemlerde aldığım ama hemen okumadığım bir kitaptı. Kitaplığın tozlu raflarında saklıymış falan diyormuşum 😂 Kitaplığımı düzenlerken gördüm ve dedim ki "İnci sen bu kitabı okumadın neden okumuyorsun?" İşte şimdi okudum ve karşınızdayım. 

Fixed Serisi'nin ilk kitabı olan Sana Kapıldım, erotik romans kategorisinde ki zaten kapak tasarımından da anlaşılıyor 😎 Ülkemizde üç kitabı yayınlandı kitabın ve cidden dibine kadar türün hakkını veriyor bu yüzden erotik romans okumaktan rahatsız olanlar okumasınlar. 

~~~*~~~
Beni öldürdüğünün farkında değildi ve onunla geçirdiğim her an ona ve gri gözlerine daha fazla kapılıyordum. 
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Lisans eğitimini başarıyla tamamlamış olan Alayna, barmen olarak çalıştığı gece kulübünde yükselmeyi hedefleyerek ilerlemektedir. Ancak bir gece bara gelen gizemli ve seksi adam bütün dengesini sarsmıştır. Adam her ne kadar Alayna'yı etkilemiş olsa da Alayna onunla bir daha karşılaşacağına olasılık vermiyordur. Ancak bir sonraki iş gününde öğrenir ki o gizemli adam gece kulübünün yeni sahibidir. Ve şimdi bu adam genç kadına bir teklifle gelmiştir. Hudson, Alayna'dan etkilense de kendinin sevme gibi yetenekleri olmadığının farkındadır. Üstelik annesine olan bağlılığı yüzünden bir kapana kısılmıştır ve bu kapandan kaçabilmesi için Alayna'ya ihtiyacı vardır. Alayna ile bir anlaşma yapar ve anlaşma gereği Hudson'ın kız arkadaşı rolü oynayacak ve genç adamın hayatında biri olduğunu düşünen annesi de genç adamı başka bir kadınla evlenmesi için baskı yapmayacaktır. Bu anlaşmayı kabul eden Alayna, genç adamla vakit geçirdikçe ona kapılmaya başlamaktadır. Üstelik aralarındaki cinsel çekim de ikilinin birbirinden uzak kalmasını engellemektedir. Hudson ise kendisinin bir kadını sevme yeteneği olmadığını düşünmektedir ve kendini buna o kadar inandırmıştır ki Alayna'ya karşı olan ilgisinin ne olduğunu da kolay kolay keşfedemez. Ama hiç kimsenin yanında olmadığı kadar da rahattır genç kadının yanında... 
Alayna ve Hudson, birbirlerini tanıyıp ilişkilerine bir isim koyup koyamama hikayesi erotizm yüklü olarak okuyoruz. 

Öncelikle kitap 2014 yılında çıkmış. Yani 9 yıllık bir kitap ve o dönemleri hatırlıyorum bu türün furya olduğu bir zaman dilimiydi. Grey'den sonra bu türde çok fazla kitap çıkmıştı ve bu da o kitaplardan biri. O dönemler hit olabilirdi sanki olmuştu da herkes çok sevmişti diye hatırlıyorum ama ben sevebildim mi bilemiyorum. Açıkçası o dönemler okusaydım belki severdim ama ne yazık ki şimdi benim için çok karmaşık duygular oldu. Eksikleri olan ama buna rağmen de sevdiğim detaylar olan bir kitaptı da... 


~~~*~~~
Daha derinlerde güçlü bir duygu hissediyordum. Bu hem tanıdı, he de bilinmeyen bir duyguydu, isimlendiremiyordum ve uğraşırsam beni tüketebilirdi.
~~~*~~~


Öncelikle sevdiğim kısımlardan bahsedeyim 😇 Alayna'nın kendini bilmesi, arzularını, saplantılı olduğu noktaları bilmesi güzel anlatılmıştı. Hatta bazen altta kalmadan cevap verdiği detaylar - özellikle de Hudson'ın annesine verdiği cevaplar çok güzeldi. 
İlkinde "hukuk fakültesinden atılmış bir kadının benim başarılı eğitim hayatımı yargılaması" kısmıyla başladığı kısım müthişti. Bir de kapıda "Hudson senin gibi bir kadını sevebildiyse" diye verdiği cevaplar... offf yürü be kızım dedim. Kitaplarda ezilmeyen ve kendi hakkını koruyan kadınları severim ve Alayna'nın bu özelliği çok güzeldi. 

Bunun yanında da Hudson'a karşı duygularını kabul ettiği ve bunların yanında kendini - duygularını bilerek hareket etmesi ve durdurak bilmemesi de çok güzeldi. 

Hudson ise, en başından beri Alayna'dan etkilenmesi, onun yanındaki doğallığı ve dürüstlüğü güzeldi. Ama onun tereddütleri de güzeldi. Hiçbir kitapta duymadığımız "zeki kadın severim" tavrına koca bir kalp bırakıyorum 💖

Hudson'ın kardeşleriyle ilişkisini çok sevdim, bunun yanında Hudson'ın babasını da çok sevdim. Verdiği cevaplar, takındığı tavırlar ve Alayna'ya yaklaşımı süperdi. 

Bütün sevdiğim şeylerin yanında duygular yoktu... kurgu yüzünden mi, ilk kitap olduğu için mi ya da karakterlerin aşkı tatmadaki ilk adım bu kitap olduğu için mi bilemiyorum ama kesinlikle duygu eksikliği çok hissediliyordu çünkü duygusallık olmadan erotizm kısmı kitapta seks sahnesinden başka bir şey yokmuş gibi hissettirdi. Çünkü ikisi de sağ olsun yataktan çıkamama modundaydılar neredeyse. 

Çok bir şey anlatmayacağım açıkçası almamış olsaydım ya da elimde olmasaydı seriye devam etmezdim muhtemelen ama 3 kitapta elimde olduğu için şimdi ikinci kitaba başlayacağım. Sırf meraktan... Bu türü seviyorsanız, beklentinizi yüksek tutmazsanız deneyebilirsiniz. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 3 veriyorum. 🌟🌟🌟


~~~*~~~
Başkalarının yanında bana olan davranışlarının oynadığımız oyunun yararına olacağını söylemişti ama bu kez farklı davranıyordu. Sanki o da ilişkimizin gerçek olduğuna inanmak istiyor gibiydi.
~~~*~~~





Kitabın adı      : Sana Kapıldım
Orijinal adı     : Fixed On You
Yazarı            : Laurelin Paige
Çevirmen        : Melek Golden
Seri Bilgisi       : Fixed #1
Yayınevi          : Elf Yayınları
Sayfa sayısı     : 350

Kitabın tanıtım yazısı: 

İnsanları gizlice takip etmek ve hakkında yasaklama emirlerinin çıkarılması Alayna Withers'ın geçmişinin bir parçasıydı. İşletme üzerine yüksek lisansını eline alan Alayna, kendi geleceğini çizmişti. Çalıştığı gece kulübünde yükselmeyi hedefleyecek ve saplantılı aşk sorununu tetikleyecek her türlü erkekten uzak duracaktı. Müthiş plan. Ama Alayna gece kulübünün yeni sahibi Hudson Pierce'i hesaba katmamıştı. Geçmişteki dürtülerini kontrol altında tutmak isteyen Alayna, akıllı, zengin ve yakışıklı tiplerden hep uzak durmaya çalışmıştı. Ama Hudson onu bir kere gözüne kestirmişti. Alayna'yı yatağında istiyordu ve bunu açıkça belli etmişti. Reddedemeyeceği bir iş teklifinde bulununca Alayna için Hudson'ı görmezden gelmek imkansız hale gelmişti. Gittikçe onun dünyasına çekiliyor, çekimine kapılıyordu. Hudson'ın karanlık sırrını öğrendiğinde ise kapılabileceği en kötü adama aşık olduğunu öğrenmesi için çok geç olacaktı. Belki de kusurlu geçmişleri birbirlerini iyileştirmeleri ve sonunda hayatlarında eksik olan aşkı bulmaları için onlara bir fırsat tanıyacaktı.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın