15 Eylül 2024 Pazar

0 DİZİ YORUMU // Fate: The Winx Saga


Filmin Adı       : Fate: The Winx Saga
Sezon Sayısı    : 2 
Bölüm Sayısı   : 13 Bölüm (2 sezon toplam)
Türü                : Fantastik-Aksiyon
Yaş Sınırı        : +18
Yapım tarihi   : 2021-2022
Oyuncular      : Abigail Cowen, Hannah Van Der Westhuysen, Precious Mustapha, Eliot Salt, Elisha Applebaum, Danny Griffin, Sadie Soverall, Freddie Thorp, Paulina Chavez... 

Puanım        : 5 / 10


Öncelikle puanım iki sezon içinde geçerli. Çünkü ilk sezonu izlediğimde nedense burada paylaşım yapmamışım o yüzden iki sezonu beraber yorumlamayı düşünüyorum. 

Detaylı yoruma geçmeden önce şunu söylemeliyim ki hiçbir oyuncu... belki bir iki tanesini hariç diyebilirim... onların haricinde hiçbir oyuncu çizgi filminde oluşturulan karakterlerle alakası yok. Gerçi senaryonun da yok ya neyse. 

Diziyi izlediğimde şunu düşündüm... Netflix yine bir uyarlamayı mahvetmiş. Bir çizgi film uyarlaması olabilir, yetişkin hale getirilmiş de olabilir ama bunun karakterleri ve olayları batırmanız gerektiği anlamına gelmiyor bence. 

14 Eylül 2024 Cumartesi

0 ALINTILAR // Gülben Sakar - Doksan Artı Dört - 2 (Doksan Artı Dört #2)



Kitabın yorumu için tıklayınız!






"Ne dedi sana?"

Sıkıntılı bir soluk bıraktım. "Merdan Efe..."

"İzgi... Ne dedi sana?" Ellerimi daha sıkı kavradı. "Anlat bana. Hadi güzelim."

Sertçe yutkundum. "Saçmaladı işte. S-senin de onun gibi... beni aldatıp bırakacağını... benim katlanılmayacak hareketlerime, özgürce yaşayamayacağıma dayanamayacağını ve aynı şeyleri bana yaşatacağını..." Gözlerimi kapatarak başımı eğdim. "İste bana dayanamazmışsın. Aynı şeyleri yaşarmışım. Kimse beni olduğum gibi sevmezmiş. Bunlar gibi şeyler söyledi."

Bir süre sesini çıkarmadı. Yalnızca soluklarımız duyulurken en sonunda dudaklarını araladı. "Yaparım değil mi, İzgi?"

Duyduğum şeyler gözlerim hızla açılırken başımı kaldırarak hayretle gözlerinin içine baktım. "Merdan Efe?"

"Sana tek bir şey soracağım." Altdudağını dişlerinin arasına alırken başını geriye atarak bir süre öylece kaldı. Konuşmak her zamankinden daha zor gibi davranıyordu. Ya da bir şeyleri yeni fark etmiş gibi... Ne oluyordu? Gözlerimizi tekrardan birleştirirken kızardıklarını görmemle kalbime acılı bir sancının saplandığını hissettim. "İzgi, bana güveniyor musun?"

"Merdan Efe-"

"Tek bir cevap, İzgi... Güveniyorum ya da güvenmiyorum. Bana tek bir cevap ver."

0 Gülben Sakar - Doksan Artı Dört - 2 (Doksan Artı Dört #2)



~~~*~~~
"Senin ona seni seviyorum deyip hiç hissettirmemendense, susup o sevgiyi iliklerine kadar hissettirmen her şeye bedeldir."
~~~*~~~ 
 

Son sürat seriye devam ederek İzgi ile Merdan Efe'nin hikayesini sonlandırdım. Ama tabi ki sadece onların hikayesi değil Sevcan ile Kerem, Ebrar ile Medih ve bunun yanında Gökdeniz... hepsinin hikayesi bir yerde sonlandı. 

İlk kitabı sevdiğimi biliyorsunuz özellikle artık ne zaman GS Store görecek olsam aklıma gelecek olan Merdan Efe'ye ise bayıldım. Şimdi bu kitapla da onun hikayesi sonlandı ve mutlu mesut seriyi bitirmiş olmanın huzuru ile kitaplığıma koyacağım. 

Bu seriyi genel olarak her yaş kitlesinin okuyabileceği, smut ve benzeri içeriklerin olmamasından dolayı da bu içerikleri okumaktan hoşlanmayanların severek okuyacağı bir seri olduğunu söylemeliyim. Genelde artık hemen hemen her kitapta olan içerikleri bu seride yok yani. 

11 Eylül 2024 Çarşamba

0 ALINTILAR // Gülben Sakar - Doksan Artı Dört - 1 (Doksan Artı Dört #1)



Kitabın yorumu için tıklayınız!






"Sen hangi takımlısın?" Sorunun bana yöneltildiğini fark ettiğimde, altdudağımı dişlerimin arasına alarak Merdan Efe'ye bakmaya başladım. Bir cevap verip vermeme konusundan emin olamasam da en sonunda beklentili bakışlarına karşı dudaklarımı araladım. 

Söylersem en fazla ne olurdu ki?

Eline aldığı sudan bir yudum alırken konuştum. "Fenerbahçeliyim ben."

O an aldığı yudum aniden boğazına kaçarken öksürmeye başladı. En fazla ne olur mu demiştim? 

Ne olacaktı ki? Boğularak ölürdü en fazla.

Birkaç saniye sonra öksürükleri kesilirken dehşet içinde bana bakmaya başladı. "Anlamadım?"

"Fenerbahçeliyim," dedim tekrardan. "Hani sarı lacivert olan..."

Gülümsedi. "Şakacı seni..."

"Şaka değil ki... Gerçek. Ailecek Fenerbahçeliyiz biz. Yalnızca fanatik değilim. Futbolla ilgim yoktur."

"Avukatların sözleriyle adam öldürdüğünü düşünüyordum da uygulamalı görmek beni korkuttu," dedi Medih Bey oldukça eğlenen bir ifadeyle.

"Fenerbahçeli bir avukatın var," dedi bakışlarını müvekkilime döndürürken. "Senin o takımdan olan bir avukatın var."

0 Gülben Sakar - Doksan Artı Dört - 1 (Doksan Artı Dört #1)



~~~*~~~
"Bir gözyaşın uğruna her şeyi yapacak o adam karşına çıktığında, kendini harap etmeyeceksin çünkü buna izin vermeyecek. Seven insan incitmeden sever."
~~~*~~~ 

 

Ben de Fanatik Galatasaraylı Merdan Efe Yüceer ile tanışmış bulunuyorum ama şunun da altını çizmek istiyorum ki bu okur Fanatik Fenerbahçeli 😎 Sevgili Merdan Efe her ne kadar duymuyorum desende de şu yorumu yazarken arka planda bir Fenerbahçe şarkısı çalıyor 😎

2 kitaplık bir serinin ilk kitabıydı ve iki kitapta İzgi ile Merdan Efe'nin hikayesi bu yüzden sıralı okunmalı. Smut sahneleri olmadığından dolayı her yaş okurun severek okuyabileceği bir kitap olduğunu da söyleyebilirim. 

Bunların yanı sıra kitap spor romans dediğimiz türde diyebilirim. Çünkü Merdan Efe'nin fanatik olması ve her maça giden modda olması sebebiyle fazlasıyla futbolla ilgili detaylar var. Bu konuda yazarı tebrik etmek istiyorum, okuduğum kitapları göz önüne aldığımda hiç spor romans yazan Türk yazara denk gelmedim ve Gülben Sakar'ı tebrik ederim böyle bir detayı kaleme aldığı için. Bunun yanı sıra kadınların da futbolla fazlasıyla ilgili olabileceğini de gösterdi. Sayın erkekler bir köşede ağlayabilirsiniz. 😉

9 Eylül 2024 Pazartesi

0 ALINTILAR // Emery Rose - Vahşi Aşk (Love and Chaos #1)



Kitabın yorumu için tıklayınız!





Sevgi bir eylemdi. Sadece gelişigüzel söylenen güzel bir kelime değildi. İnsanlar 'Seni seviyorum' demekte çok hızlıydı ama bu ne anlama geliyordu? Bazı insanlar için hiçbir şey ifade etmiyordu. 

...

Sevgi güçlüydü. Seni yok edebilirdi. Seni iyileştirebilirdi. Darbeleri yumuşatabilirdi.


*****

"Büyük dalgalarda sörf yapmak nasıl bir şey?" diye sordu dakikalar sonra. 

"Sanki... kendi ölümünle yüzleşmek gibi." Bunu söylemek istememiştim ama Remy'yle, nedenini bilmesem de her zaman en içsel düşüncelerimi dile getiriyordum. Kimseye anlatmadığım şeyleri ona anlatmıştım. "Gerçekten yaşam ve ölüm hakkında düşünmemi sağlıyor. Sanırım bu dalgaları kovalamamın nedenlerinden biri de bu... belki de çoğu sörfçü için aynı şey geçerlidir. Pek çok insan sadece hayatta kalıyor, gerçekten yaşamıyor, anlıyor musun? Büyük bir dalgaya binmek insana yaşadığını hissettiriyor. Bu inanılmaz bir deneyim. Açıkçası unu nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum."

"Evet," dedi usulca. "Ne demek istediğini anlıyorum. Yaşamak ve hayatta kalmak arasında büyük bir fark var."

0 Emery Rose - Vahşi Aşk (Love and Chaos #1)


~~~*~~~
"Eğer bir adam bu koca çılgın dünyada tek gerçek aşkını bulacak kadar şanslıysa, ona tutunuz ve bırakmaz. İşler zorlaştığında bile. Özellikle de zorlaştığında. Onun için savaş. O buna değer.
~~~*~~~ 
 

Azıcık da sörfçüleri okuyalım ama değil mi?

Haklarının alındığını öğrendiğimden beri beklediğim kitaplarından biriydi Vahşi Aşk. Aslında genel anlamda seriyi öyle bekliyordum ve şimdi hızla okudum yorumuyla karşınızdayım. Bu arada ikinci kitapta çıktı ve henüz almadım aldığımda hemen okumayı planlıyorum.

3 kitaptan oluşan Love and Chaos Serisi'nin ilk kitabıydı. Karakter serileri olduğu için karakterler kendi kitaplarında mutlu sonlarına ulaşıyorlar. Ama kurgusal bütünlük ve karakterleri tanımak adına sıralı okunması daha iyi olur. 

Smut sahneler kitabın sonuna doğru vardı onun haricinde yoktu ki zaten kurgu da tamamen dram içerikliydi. Sakın sadece romans diye düşünerek başlamayın baya şaşırırsınız. 

8 Eylül 2024 Pazar

0 Kitap Alışverişi Youtube Videosu / Eylül - 2024 Part 2

 

Amazon'daki bir diğer indirim de 4 al 3 öde kampanyası. Sepetinize attığınız 4 ürünün en düşük fiyatlısı bedavaya geliyor diye düşünebilirsiniz. O kampanyada da yeni kitaplar vardı. Ben özellikle tercihimi indirim kovaladığım iki kitapta kullanmak istedim. Biri Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı diğer de Anastasia kitabıydı. 

İndirim devam ediyor alacaklarınız varsa kaçırmayın. 

İndirimleri duyurmaya Instagram (@illekitap) sayfamızda paylaşmaya devam ediyorum. Takipte olursanız gördüğüm indirimleri sizlerle de paylaşır ve haberdar olursunuz böylece alacaklarınız varsa kaçırmazsınız bazen çok iyi indirimler olabiliyor. 

Aralarından okuduklarınız var mı bilmiyorum varsa yorumlarınızı beklerim. 😇

Alışverişimin "YouTube" videosunu aşağıda paylaşıyorum. 😇




0 Kitap Alışverişi Youtube Videosu / Eylül - 2024 Part 1

 

Amazon'da indirimler devam ederken ben tabi ki durmadım iki farklı kampanyadan yararlanıp birkaç kitap aldım. 

İlki Amazon Prime üyelerine 500 TL üzerine %10 indirim verdiği kampanya. Tabi eğer Prime üye değilseniz de size %5 indirim veriyor. Seçili kitaplarda yapıyor bu indirimi ama gördüğünüz gibi son kitaplar da o kampanyalarda yer alabiliyor. 

Benimde almak istediğim kitaplardan bazılarıydı bunlar ve hemen aldım. Zaten çabucak da geldi ama yeni paylaşabildim. 

İndirim devam ediyor alacaklarınız varsa kaçırmayın. 

İndirimleri duyurmaya Instagram (@illekitap) sayfamızda paylaşmaya devam ediyorum. Takipte olursanız gördüğüm indirimleri sizlerle de paylaşır ve haberdar olursunuz böylece alacaklarınız varsa kaçırmazsınız bazen çok iyi indirimler olabiliyor. 

Aralarından okuduklarınız var mı bilmiyorum varsa yorumlarınızı beklerim. 😇

Alışverişimin "YouTube" videosunu aşağıda paylaşıyorum. 😇




7 Eylül 2024 Cumartesi

0 ALINTILAR // Lisa Kleypas - O Yaz (Wallflowers #1)


Kitabın yorumu için tıklayınız!







Hunt, yumuşak sesle, "Güzel bir ses," dedi.

Annabella güçlükle konuşabildi. "Hangi ses?" diye sordu.

"Gülüşünüz."

Annabella göbeğinde, ne acı ne de zevk olarak adlandırabileceği keskin bir acı duydu. Buna benzer bir şeyi daha önce hissetmemişti. Farkında olmadan, elini, kaburgalarının tam altındaki o noktaya koydu. Hunt'ın bakışları hızla kızın elinin bulunduğu yere kaydı. Sonra yine yüzüne baktı. Taş masaya yaklaştı. Aralarındaki mesafe daralmıştı. 

"Sizi burada görmeyi beklemiyordum." Kızı tepeden tırnağa süzdü. "Ama, sizin durumunuzdaki bir kadına uygun bir yer."

Annabella gözlerini kıstı. "Benim durumumdaki mi?"

Hunt, "Bir koca yakalamaya çalışan bir kadına..." diye açıkladı.

Genç kız ona tepeden bakıyordu. "Ben kimseyi yakalamaya çalışmıyorum, Bay Hunt."

"Bir yem atıp gafil avınızı yalayacak ve ayaklarınızın dibine çekeceksiniz."

Annabella'in ağzı düz bir çizgi halini aldı. "İçiniz rahat etsin, Bay Hunt. Değerli özgürlüğünüzü elinizden almaya hiç niyetim yok. Siz, listenin en sonundasınız."

0 Lisa Kleypas - O Yaz (Wallflowers #1)



~~~*~~~
Aşk onun için bir lükstü. Her zaman da böyle olmuştu. Aşkı düşünmek konusunda kendisine hiçbir zaman olanak tanımamıştı.
~~~*~~~ 

 
Sonunda bu seriye başladım. Aslında henüz blog yokken okuduğum kitaplardandı ama çook uzun zaman geçti ve ben unutmuştum kitapları. Bu yüzden tekrardan okumak çok güzel geldi. 

Her ay bir historical romans okuyorum, hatta instagramda da okuma grubumuz var ve bu ay O Yaz kitabını seçtim. 

Wallflowers Serisi'nin ilk kitabı, 4 kitaptan oluşan ve karakter serisi olan bir seri. Kurgusal bütünlük açısından sıralı okunması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü karakterleri bu kitapta tanıyıp diğer kitaplarda hikayelerini okuyacağız. Bu yüzden sıralı okuyun derim. 

5 Eylül 2024 Perşembe

0 ALINTILAR // Krista Ritchie & Becca Ritchie - Seninle Birlikte ( Addicted World #6 )


Kitabın yorumu için tıklayınız!






"Sana güvenmeye çalışıyorum," diye karşılık verdim.

"Öyle mi? İyi bir iş çıkarmıyorsun."

İçim düğüm düğüm oldu. İyi bir iş çıkarmıyorsun. Kelimeler kafamın ardında çınladı. Bu şekilde düşünmesi bile canımı acıtıyordu.

Ona biraz daha yaklaştım. Kalbim göğsümde şiddetle atıyordu. 

"Hayatıma bir yalanla girdin. Kim olduğun konusunda dürüst değildin. Gerçeği itiraf ettiğinde, her şeye rağmen beni rehabilitasyona götürmene izin verdim. Daha çok şey hakkında yalan söylüyor olabileceğini bilmeme rağmen, seninle vakit geçirmeye devam ettim. Sana hayatımdaki kimseye yapmadığım kadar körü körüne güvendim. Bu yüzden bana iyi bir iş çıkarmadığımı söyleme." Gözlerim yanıyordu. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyordum.

Yine de asla yeterli gelmiyordu.

0 Krista Ritchie & Becca Ritchie - Seninle Birlikte ( Addicted World #6 )


~~~*~~~
Omzumdaki susmak bilmeyen şeytan, Ona inanma, ona güvenme, onu sevme, demeye devam ediyordu.
Tek yapacağı şey seni incitmek olacak.
~~~*~~~ 

 

Çok severek takip ettiğim bir serinin son kitabının yorumuyla karşınızdayım. Addicted Serisi'nin 4. kitabı Addicted World Serisi'nin de 6. kitabı olan Seninle Birlikte kitabıyla tekrardan Loren ve Lily'nin hikayesine döndük. 

Seks bağımlısı Lily ve alkol bağımlısı Loren'ın hikayesi... Araya her ne kadar Ryke ve Daisy ile Rose ve Connor'ın hikayeleri girse de şuanda yine Lily ve Loren'dayız. 

Öncelikle seri yetişkin okurlar için bu yüzden eğer smut içerik vs okumaktan rahatsız oluyorsanız bu seriye ve kitaplara hiç el atmayın, gereksiz yere de gömmeyin seriyi. 

Bu arada bir diğer uyarıyı da yorumun detaylarına girmeden söyleyeyim. Eğer seriye hiç başlamadıysanız size tavsiyem şu ki Addicted Serisi'nde Lo ve Lily'nin hikayesini bitirip sonrasında Daiy ve Ryke ile Rose ve Connor hikayelerine başlayın. Çünkü onların o tek kitaplık hikayelerindeki detayları Addicted Serisi'nin 4. kitabı Seninle Birlikte kitabında da görüyor ve okuyorsunuz. Biraz bu kitap tekrar kitabı hissi veriyor diye de itiraf ettikten sonra detaylı yorumuma geçeyim. 

3 Eylül 2024 Salı

0 FİLM YORUMU // Damsel


Filmin Adı    : Damsel
Süresi            : 1 saat 50 dakika
Türü              : Fantastik-Aksiyon-Dram-Gerilim-Masal
Yaş Sınırı      : +13
Yapım tarihi : 2024
Oyuncular    : Millie Boby Brown, Ray Winstone, Angela Bassett, Brooke Carter, Nick Robinson, Robin Wright, Milo Twomey, Shohreh Aghdashloo... 

Puanım        : 7 / 10


Dur durak bilmeden film izleyesim var, sanırım çok özledim film izlemeyi ama artık kitaplarıma da dönmem lazım. O yüzden bu haftalık bu son olsun önümüzdeki haftaya belki bir film daha sıkıştırırım araya... neden olmasın? 😉

Bu arada bu filmin, kitabı da çıktı aynı isimde... Damsel - Savaşçı Prenses. Evelyn Skye tarafından kaleme alınan bir kitap. Kapak tasarımı da zaten filmin afişi... 

Filmin kısaca konusuna değinmek gerekirse; Elodie, Inophe diyarında kendi krallığında açlıkla, soğukla mücadele ederken babasına bir teklif gelir. Aurea Krallığı'nın tek prensi ile evlenecek ve vaat edilen altınlarla da kendi krallığını kurtaracaktır. Kendi halkı için bunu kabul eden Elodie ve babası Aurea Krallığı'na doğru yola çıkarlar. Her şey mükemmel görünmektedir. Aurea Krallığı, oldukça zengin ve varlıklı bir yaşan sürmektedir. Her şeyi şatafatlı ve zenginlikle bezelidir. Üstelik evleneceği Prens Henry ile de anlaşabileceğini düşünen Elodie için yeni bir hayat başlamaktadır. Ama her şey göründüğü gibi değildir. Çünkü Aurea Krallığı'nın bu zenginliğinin altında kanlı bir anlaşma yatmaktadır. Hiçbir şeyden haberi olmayan Elodie, Prens Henry ile evlenmeyi kabul edip, evlendiklerinde son bir ritüel için mağaralara doğru yola çıkarlar. Orada kendilerini bekleyenlerle beraber bir ritüel gerçekleştirip de Prens Henry tarafından ihanete uğrayan Elodie, kendisini Aurea Krallığı'nın kendi çıkarları için ejderhaya kurban edilir. Ejderhanın mağarasına atılan Elodie, ya kaderini kabul edip ejderhanın kendisini öldürmesini bekleyecektir ya da pes etmeyip savaşacaktır. Çünkü ortada büyük bir oyun vardır sadece kendisine dair değil, öldürülen, kurban edilen bütün prenseslere ve ejderhaya karşı bile... Ya kazanacaktır ya da bu uğurda ölecektir. Ama ne olursa olsun pes etmeyecektir. 

2 Eylül 2024 Pazartesi

0 ALINTILAR // Neva Altaj - Parçalanmış Ruhlar (Perfectly Imperfect #6)


Kitabın yorumu için tıklayınız!






"Ne istiyorsun?" diye sordum. 

Gözlerini kırpıştırdı ve iki damla gözyaşı yanaklarında  aşağıya süzüldü.

"Ölmelerini mi istiyorsun?"

Kesin bir nefes aldı ama cevap vermedi. Sorumu bir ifadeye dönüştürerek tekrarladım. 

"Onların ölmesini istiyorum."

Dudaklarını sıkıca birbirine bastırarak başıyla onayladı.

"Ölecekler," dedim. "Başka ne istiyorsun?"

Cevap yoktu. 

"Ailenin seni böyle görmesini istemiyorsun."

Bir kez daha başını salladı. 

"Asla eskisi gibi olamayacağım," diye fısıldadı. 

"Hayır, olmayacaksın." Çenesini hafifçe çimdikledim. "Ve bunda sorun yok. Seni aynı şekilde sevecekler. Sana olanlar seni değiştirdi, Asya. Herkesi değiştirirdi. Geri dönülmez şekilde. Sen dönüştüğün kişiyi kabullenmelisin. Sen hala sensin. Değiştin, evet ama bu seni, seni önemseyen insanlardan uzak tutmamalı."

0 Neva Altaj - Parçalanmış Ruhlar (Perfectly Imperfect #6)



~~~*~~~
Güvenli limanın olması gereken insanlar tarafından gözden çıkarıldığında, herhangi birine yaklaşmak için kendine izin vermek zordu çünkü bir nokta da onlar da gidecekti.
~~~*~~~ 


 Artemis Yayınları son sürat Perfectly Imperfect ya da Türkçe adıyla Kusursuzca Kusurlu Serisi'ne devam ediyor. Öyle hızlı gidiyor ki serinin 6. kitabı çıktı ve ben de yorumuyla karşınızdayım. Sanırım çıkar çıkmaz aldığım okuduğum serilerden biri, hatta son zamanlarda tek de diyebilirim. Çünkü severek okuyor ve takip ediyorum. 

Mafya kurgusu, yetişkin içerikli yani smut sahneleri olan bir kurgusu var. 10 kitaplık serinin 6. kitabı ama karakter serisi olduğu için de hikaye yarım kalmıyor bu yüzden rahatlıkla alıp okuyabilirsiniz. Her kitap bir mafya üyesinin hikayesini anlatıyor. Sadece Rus değil, bazı kitapları İtalyan mafyası mesela... 

Mafya kurgusu severlere zaten bu seri tavsiyemdir okuyabilirsiniz. Hem kitaplar kısa, yazar tadında bırakmış hikayeyi, gereksiz uzatmıyor. Hem de su gibi akıyor, sıkmıyor. 

1 Eylül 2024 Pazar

2 FİLM YORUMU // İyilik ve Kötülük Okulu (The School for Good and Evil)


Filmin Adı    : İyilik ve Kötülük Okulu (The School for Good and Evil)
Süresi           : 2 saat 27 dakika
Türü             : Fantastik-Aksiyon-Dram
Yaş Sınırı      : +13
Yapım tarihi : 2022
Oyuncular  : Kit Young, Sophia Anne Caruso, Liam Woon, Sofia Wylie, Charlize Theron, Kerry Washintong, Jamie Flatters, Laurence Fishburne...

Puanım        : 6 / 10


Şu sıralar film izleyesim var, sırayla yormayacak bir şeyler izliyorum. Bu yüzden de bu sefer Netflix listemde izlenmeyi bekleyen The School for Good and Evil ya da Türkçe adıyla İyilik ve Kötülük Okulu'nu izledim. 

Ayrıca bu film, bir kitaptan uyarlama olduğunu biliyor musunuz? Ülkemizde de çıkmış bir kitap. Doğan Egmont Yayıncılık'tan Soman Chainani tarafından yazılmış 2015 yılında çıkan bir kitap. 

Filmin kısaca konusuna değinmek gerekirse; Agatha ve Sophie küçük kasabalarında kendi hallerine yaşayan iki genç kızdır. Sophie annesini kaybettikten sonra babası ikinci evliliğini yapmış, babası-üvey annesi ve kardeşleriyle yaşarken kendisinin hep daha iyisi ve hep daha üstün görmeye de devam etmektedir. Diğer bir yanda ise Agatha annesiyle beraber yaşayan ve durmadan kasaba halkı olarak cadı olmakla ve yakılmakla tehdit edilerek hayatına devam etmektedir. Her ikisi de okumayı çok severler ve bir gün kitapçıya gittiklerinde bir kitap ve bir okuldan bahsedilmesine şahit olurlar. İyilik ve Kötülük Okulu... başka bir evrende, başka bir dünyada ya da başka bir boyutta olan bir okuldan... Sophie, bunu öğrendikten sonra yaşadığı kasabadan da hep gitmeyi hedeflerken dilek ağacına dilek diler bu okula gitmek için. Anca Sophie'nin kasabadan kaçma planları olduğundan şüphelenen Agatha arkadaşını yalnız bırakmaz ve ikisi kendilerini bir şekilde bu okulda bulurlar. Ancak Sophie, Kötülük Okulu'na bırakılır. Agatha ise İyilik Okulu'na bırakılır. Olaylar da buradan sonra başlar çünkü zamanında iki güçlü erkek kardeş tarafından kurulan bu okulların iyiliği ve kötülüğü dengede tutması hedeflenmektedir ancak kötü kardeş kan büyüsüne bulaşıp da iyi kardeşe ihanet etmesi sonucunda okuldaki dengeler de bozulur. İyilik aslında yozlaşmaya, kötülük ise daha da kötüleşmeye başlarken okuldakiler de kendilerine öğretilenlere göre hayatlarını yaşamaktadır. Sophie, iyi olduğuna kendini inandırma çabasına girerken Agatha da arkadaşına yardımcı olmaya çalışır. Ancak hesaba katmadıkları şey, kötü kardeş Sophie'yi kendine hedef belirlemiş onu daha da kötü yaparak ve büyülerini paylaşarak kendine eş olarak almayı kafasına koymuştur. Böylece tek bir okul olacak ve saf kötülük yayacaktır. Şimdi Agatha'nın bununla savaşırken arkadaşı Sophie'nin içindeki iyiliğe ve sevgiye de tutunması gerekmektedir. Peki hep olduğu gibi iyilik mi kazanacaktır yoksa kötülük mü? Yoksa iyi ve kötü kendine bir denge kurup yeni düzene mi girecek?

2 FİLM YORUMU // Kalplerimiz Bir (Purple Hearts)


Filmin Adı    : Kalplerimiz Bir (Purple Hearts)
Süresi           : 2 saat 2 dakika
Türü             : Dram - Müzik - Romans
Yaş Sınırı      : +16
Yapım tarihi : 2022
Oyuncular  : Sofia Carson, Nicholas Galitzine, Chosen Jacobs, John Harlan Kim, Kat Cunning, Liden Ashbey, Scott Deckert, Anthony Ippolito, Loren Escandan, Sarah Rich...

Puanım        : 6,5 / 10


Dün akşam hiç kitap okuyasım yoktu bende oturdum film izledim. Bir Netflix filmiydi, romantik bir şeyler izlemek istediğim için de film ilgimi çekti çünkü askeri kurgu okumayı severken neden filmini izlemeyecektim ki?  😇

Filmin kısaca konusuna değinmek gerekirse; Cassie, diyabet hastası söz yazarı, şarkıcı bir genç kadındır. Hastalığı ile ilgili ilaçları alabilmesi için birçok işte çalışırken aynı zamanda barmenlik yaptığı barda sahne de almaktadır. Grubuyla birlikte çıkış yapabileceği anı beklerken de hayatta kalmaya çalışır. Ancak bir gün artık yeterli gelmediği nokta da çözüm aramaya başlar ve bu çözümü Irak'a savaşmaya gidecek olan en yakın arkadaşı Frankie'ye evlenme teklif ederek bulur. Asker eşi olduğu için sigortalı olacaktır ve Frankie'nin de evli olduğu için maaşı da zamlanacaktır ancak bu anlaşma tutmaz çünkü Frankie'nin sevgilisi vardır ve kendisine evlenme teklif etmeyi planlamaktadır. Bu konuşmaları duyan Luke, kendisi de bir çıkmazda olduğu ve daha da önemlisi geçmiş hatalarından kaynaklanan borçları olduğu için bir çıkış yolu ararken Cassie'nin bu teklifi ona da cazip gelir. Ancak bu evliliği yaptıklarında kimseye çaktırmamaları gerekiyor çünkü ortaya çıktığı noktada Luke, askeri mahkemede yargılanacak ve askerlikten ihraç edilecektir. Bunun üzerine planı güzelce kurgulayıp uygulamaya geçerler. Cassie, ilaçlarına erişim sağlarken Luke'da borcu için para biriktirip ödeme yapabilmektedir. Ancak bazı şeyler hesaplandığı gibi olmaz çünkü Irak'ta yaralanan ve geri dönmek zorunda kalan Luke, bacağından sakatlanmış ve tedavi görmesi gerekmektedir. Bu durum Luke'un babası ile de arasını iyileşmesine sebep olurken evlilikleri gerçek evlilik yolunda ilerlemeye başlar. Bir yerde birbirlerinin en yakın arkadaşı haline de gelirler. Bu süre boyunca da Cassie, artık keşfedilmiş, albüm anlaşmaları üzerine konuşmalar yapmaya başlamıştır. Her şey iyi giderken Luke'un borçlu olduğu insanlar yüzünden Cassie ile arası açılır bir de buna ek olarak evliliğin sahte olduğu askeriye tarafından belli olduğunda Cassie ve Luke, aşklarıyla ve verecekleri kararla sınanmaya başlarlar.