20 Eylül 2024 Cuma

0 Vi Keeland - Yanlış Numara


~~~*~~~
Güven cam gibiydi. Kırıldığında paramparça olurdu ve her şeyi tekrar yapıştırmayı başarsan bile, her zaman çatlaklar kalırdı. Asla bütün olduğu zamanki kadar güçlü olmazdı.
~~~*~~~ 


Son çıkan Vi Keeland kitabının yorumuyla karşınızdayım. Bu kadının kitaplarını seviyorum evet yetişkin içerikli kurguları ama şu da bir gerçek ki gereksiz uzatmalardan, triplerden, entrikalardan uzak kurguları oluyor ve tek kitapla uzatmadan hikayesini bitiriyor. Böylece de kitapların tadı okurların vazgeçemeyeceği hale geliyor. Bu yüzden bu yazarı severek okuyorum hemen hemen de kitapları çıkar çıkmaz alıyorum. 

Yanlış Numara'da öyle bir kitaptı. Seri değildi, tek kitaptı ve tadında kalacak şekilde bitiyordu. Akıcıydı, su gibi okunuyordu, sıkmıyordu, tutkulu bir aşk, aile ve arkadaş ilişkilerine de çok güzel değiniyordu. Üstelik genelde kadın karakterlerinin de bir kariyer sahibi olması, kendi ayakları üzerinde duran kadınlar olması da hoşuma gidiyor. Bu kitapta da Natalia o şekildeydi. 

Kitabı okumayı planlayanlara da bir uyarım olsun, smut içeriği olan bir kitap bu yüzden bunu bilerek okuyun. 


~~~*~~~
"Dikiz aynasından çok sık bakarsan, bazen tam önündekini kaçırırsın."
~~~*~~~ 


Kitabın konusuna değinmek gerekirse; Natalia, severek evlendiği kocası Garrett'ın aslında bir dolandırıcı olduğunu ve ilişkileri boyunca insanları dolandırdığı parayla her şeyi yaptığını öğrendiğinde bu evliliği bitirmeyi kafasına koyar. Zaten Garrett da tutuklanıp ceza evine gönderilir. Garrett'in ilk eşinden 16 yaşındaki kızı Izzy ile hayatına devam etmeye çalışan Natalia, sorumluluğunda olan bir genç kız ile hayatta kalmaya çalışır. Natalia, en yakın arkadaşı, çocukluk arkadaşı Anna'nın düğünü için Kaliforniya'ya gittiğinde Anna'nın eşi Derek'in en yakın arkadaşı Hunter ile tanışır. Hunter ise, annesini babasını ve sonra da ağabeyini kaybetmiş geçmişten yaralı bir adamdır. Annesinin ve ağabeyinin ölüm nedenleri dolayısıyla kendisinin de aynı sebepten öleceğini düşünerek ciddi ilişkilerden kaçarak hayatına devam eder. Öyle ki üniversitede aşık olduğu, ilk aşkı olan Summer ile de bu yüzden yollarını ayırır. Hayatına yalnız devam ederken düğünde Natalia ile tanışır. Aralarındaki kimya birbirlerine çekilmelerine sebep olsa da Hunter ciddi ilişki düşünmezken Natalia hayatında düzeni ve ilişkiyi istemektedir. Düğünün ertesi gün Hunter bir şekilde Natalia'dan telefon numarasını almayı başarır. Ancak bilmediği şey ise Natalia'nın yanlış numara verdiğidir. Bunun üzerine Hunter bir şekilde Natalia'nın numarasını bulamaz. İkinci buluşmaları ise bundan aylar sonra Anna'nın doğumuna denk geldiğinde yine yanlış numara ile ödüllendirilir. Ancak atladığı şey şu ki bu sefer verdiği telefon numarası Natalia'nın annesine aittir. Hunter yine eli boş bir şekilde Natalia'dan ayrılır. Ancak Hunter iki aylık bir iş için Natalia ile aynı şehirde olunca işler kızışır çünkü bunu bilmeyen Natalia, her pazar annesinin evinde yedikleri akşam yemeğine katıldığında bir misafir ile karşılaşır. Annesi tarafından davet edilen Hunter. Bunun üzerine daha fazla kaçamayan ve daha da önemlisi üvey kızı Izzy ile de ilgilenmekten geri durmayan Hunter ile iletişime başlar. Ancak Hunter sadece seks istemektedir ama Natalia ilişki istese de buna tamam der. Aşk yoktur işin içinde ama işler beraber vakit geçirmeye, paylaşımlar yapmaya ve randevulara çıkmalarla boyut değiştirir. Natalia, içten içe Hunter'a aşık olduğunun farkında olsa da Hunter da aynı duygularla boğuşsa da Hunter'ın korkuları bu ilişkiyi bir adım ötesine götürmek istememektedir. Üstelik çalıştığı proje de bitmek üzeredir ve geri dönecektir. Her ikisi de farklı şehirlerde ve hayatlarına kaldıkları yerden devam ederken, Hunter'ın korkuları gün yüzüne çıkıp da çöküşü yaşarken Natalia'nın boşandığı kocasının hapisten erken tahliye edilmesi işleri daha da karmaşık hale getirir çünkü Hunter artık Natalia'yı kaybetmekten korkmaktadır. Artık harekete geçmesi gerekiyor tabi artık çok geç değilse. 

Öncelikle Hunter'ın geçmiş korkularını ve yaşadıklarını anlamak için ara bölümlerde Hunter'ın geçmişine yolculuk yapılmasını çok sevdim. Ama Summer ile olan detayları en başından tahmin ettim, hatta korkularını bile oradaki detaylardan tahmin ettim. Benim için tahmin edilebilir oldu azıcık. 


~~~*~~~
"Bazen dümdüz gitmeyi planlarken hayat sola dönüyor ve bu da doğru yola ulaşmanı sağlıyor."
~~~*~~~ 


Natalia'nın yaşadıkları kolay değildi ama buna rağmen güçlü durabilmesi, ayakta kalabilmesi çok güzeldi. Hatta öyle ki Izzy ile hiçbir kan bağı olmamasına rağmen ona annelik yapması da öyle. Belki de öz babasından daha çok seviyordu kızı. Çok güzeldi ilişkileri ki Izzy'nin hayatındaki eksikliğini hissedeceği anne figürü olmuştu. Okurun yüreğini sıcacık yapan bir detay bu durum. 

Natalia'nın kız kardeşleri, annesi ile ilişkileri çok tatlıydı. Her hafta pazar akşam yemeği alışkanlıkları da öyle. 

Anna ve Derek'in arkadaşlığı, Hunter ile Natalia ile olan ilişkileri çok tatlıydı. Hatta Anna ve Natalia arkadaşlığı, kan bağı olmadan kardeşlik gibiydi. 

Natalia ile Hunter arkadaşlık konusundaki ilişkileri çok güzeldi, birbirleriyle vakit geçirmeleri, paylaşımları çok tatlıydı. Hatta Izzy'nin maçlarına gittiklerindeki halleri bile çok güzeldi. 

Zaten Hunter'ın Izzy ile ilgilenmesi, onun maçlarında eksikliklerini söylemesi, sanki kendi kızıymış gibi sahiplenmesi, yardımcı olması çok tatlıydı. Hele de Izzy'nin bir akşam ağlayarak eve geldiğinde Natalia ile randevuya çıkacakken Izzy'i de alıp akşam yemeğine çıkmaları çok daha güzeldi. 

Kitapta aslında yürek ısıtan çok fazla şey vardı. Bunun yanı sıra yetersiz gelen kısımlarda vardı. Mesela, Hunter'ın korkuları, onları anladık ama hissedemedik. Hunter geçmişinde cidden o yaşlardaki bir çocuğun kolay kolay kaldıramayacağı şeylerle yüzleşmek zorunda kaldı ama bunu okura ne yazık ki hissettiremedi yazar. Hani derler ya bakmak ve görmek farklı şeyler diye bu durumda da öyleydi. Okumak ve hissetmek farklı şeylerdi, okuduk ama ne yazık ki hissedemedik. En azından benim için. 

Garrett'ın devreye girdiği sahneler ve sonrasında olanlar yaşasın artık bir harekete geç adamım moduna soktu beni. Bir tek Hunter'ı sanırım o satırlarda bir de Izzy ile olan satırlarda sevdim. 

Aslında kitabı sevdim ama duygusal konularda eksiklikleri olduğunu da hissettim. Yazarın bazı kitaplarında bu tür durumlar olabiliyor ne yazık ki. Bunu bilerek okuyun lütfen kitaplarını. Ancak bu durum kadının kitaplarını sevdiğim gerçeğini de değiştirmiyor. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 3,5 veriyorum. 🌟🌟🌟 / 🌟



~~~*~~~
"Gerçekler acı verse de yara bandı gibidir. Acı geçer. Yalanlar ve sorgulamalar ise uzun süre acımaya devam eder."
~~~*~~~ 



Kitabın adı    : Yanlış Numara
Orijinal adı    : Sex not Love
Yazarı           : Vi Keeland
Çevirmen       : Neslin Gizem Şahin
Yayınevi         : Pukka Yayınları
Sayfa sayısı    : 334

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hunter Delucia ile ilişkim tersten başlamıştı.

Bir düğünde tanışmıştık; o damat, ben ise gelin tarafındaydım. Gece boyunca bakışmıştık, aramızdaki yoğun çekimi inkâr etmek mümkün değildi.

O gece kendimizi otel odamda bulmuştuk. Ertesi sabah, yanlış bir telefon numarası vererek onu Kaliforniya'da bırakıp New York'a dönmüştüm. Onu aklımdan çıkaramıyordum ama son ilişkimden sonra çekici, ukala ve günah kadar yakıcı erkeklerden uzak durmaya yemin etmiştim.

Fakat bu çılgın ve muhteşem adam, bir şekilde hayatıma yeniden girmiş ve yaşadığım şehirde sekiz haftalık bir iş almıştı. Üstelik bu süreyi birbirimizi tatmin ederek geçirmemizi önermişti.

Sekiz hafta boyunca hiçbir şarta bağlı olmadan, akıllara durgunluk veren bir seks…
Kaybedecek neyim vardı ki?
Hiçbir şey, diye düşündüm.
Bu sadece seksti, aşk değildi.
Ama harika planlar hakkında ne derler bilirsiniz…



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın