30 Ağustos 2012 Perşembe

0 Deneane Clark - Kalbim Evine Döndü


Yazarın altı kitaplık serisinin ilk kitabı... Çok özgün bir kitap diyemem. Öncelikle söylemeliyim ki yazarın Judith McNaught'un izinden gittiği değişmez bir gerçek. Çünkü bu kitapta McNaught'un esintilerini görüyoruz.  Özellikle okuduysanız bilirsiniz "İçinde Aşk Saklı" McNaught'un unutulmaz eserlerinden biri, bu kitapta da Claytan&Whitney ilişkisine benzer bir ilişki söz konusu. Kont, Grace'in babası ile nişan sözleşmesi imzalıyor ve bunu gizli tutuyorlar. Kont, Grace'in kalbini çalmaya çabalıyor... Bunların haricinde özgün olaylar da vardı onlarla bütünleşince güzel bir kitap halini alıyor ama keşke daha özgün olsaydı dediğim oldu.

Karakterlerin esprili olayları ile güldüğüm yerler oldu. Özellikle Ackerly kızlarının özellikleri okumaya değerdi. Kitaptaki asıl karakter Grace olsa da onun kardeşi Mercy'i çok sevdim. Sevimli kız :) Onunda kitabı var ve okumayı sabırsızlıkla beklemede olacağım.

Yeni bir yazardı ve ilk kez okudum. Genel anlamda dili ve yazımı akıcı, okuyucuyu sıkmıyor. Eğer historical tarzı kitapları seviyorsanız ve McNaught okumayı özlediyseniz. Öneririm okuyun.

Üstelik, çeviri çok güzel, kapak tasarımı da öyle ve kendi ayracı da içinde belirteyim dedim :)

Kitabın konusunu ise aşağıda belirtmiş bulunuyorum.

"Derin, mavi gözleri, bembeyaz, tazecik tenine düşen alev rengi saçları ve dolgun dudaklarıyla yakıcı bir güzellik… Grace’in resmi bile genç ve yakışıklı Kont Trevor Caldwell’i büyülemeye yetmiş, henüz tanışmadığı halde bu genç kızı kontesi yapmaya karar vermişti. Uçsuz bucaksız serveti, baştan çıkarıcı cazibesi ve esprileriyle kontun elde edemeyeceği kadın yoktu. Oysa Grace evliliğin kadınları itaatkâr birer köleye çevirdiğine inanıyor ve evlenmeyi kesinlikle düşünmüyordu. Bütün kadınlar kendisi için yarışırken Trevor ise sadece bu asi genç kızı arzuluyor, ona sahip olabilmek için her yolu deniyordu. Grace karşı koymaya çalıştıkça kontun dayanılmaz çekim alanına daha fazla giriyordu. Bu iki inatçı âşıktan acaba hangisi galip gelecekti?"

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın