31 Mayıs 2019 Cuma

0 T. Y. Mazer - Safir (Lacivert #2)


~~~*~~~
İçimdeki ateş, kızıl bir nehre döküyordu tüm lavını.
Kanla kaplıydı bu nehir. Lacivert'le aramızdaki o masum ancak artık andını koyamadığım ateşin mezarıydı.
Her kesiğimde, bu nehre akıtmıştım kana karışmış gözyaşlarımı.
~~~*~~~

Son sürat Lacivert serisine devam eden ben bu ay bitmeden serinin ikinci kitabını da okurum. Resmen okumamı tekrardan hızlandırdı bu seri çünkü uzun zamandır iki günde bir kitap bitirmiyordum bu seri ile tekrar aynı hızıma kavuştum diyebilirim. 

T.Y.Mazer'in yayınladığı ikinci kitap aynı zamanda dediğim gibi Lacivert serisinin de ikinci kitabı. Seri birbirinin devamı niteliğinde o yüzden karmaşık okunamaz, sırayla okumanız gerekmektedir. 

~~~*~~~
"Bu öpücüğün anlamını biliyorum. Tam buradasın," dedi elimi kalbine götürerek. "Ve bırakmaya hiç niyetim yok. Bırakmak istemiyorum. Sensiz kalmak istemiyorum."
~~~*~~~

Lacivert - Safir'de Beren ve James'in hikayesi kaldığı yerden devam ediyor. İlk kitabın sonunda Beren, Onur'un elinde esir kalmış onun hastalıklı deneyleriyle karşı karşıyayken kitap  bitmişti. Bu kitapta da Beren'in Onur'un elinden kurtulmasını ve sonrasında olan olayları okuyoruz. Operasyon hala devem ediyor ancak Beren ve James'in arasındaki ilişki ilk kitaptakinin yanında boyut değiştiriyor. Bütün duygular ortaya dökülüyor. Sırlar... hisler... dokunuşlar... tam bir çift oldular derken aslında çok daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya geliyor ve bu da bu kitabın sonu. Şu yorumdan sonra hemen üçüncü kitaba başlayacağım :) Yoksa meraktan ölebilirim. 

Öncelikle kitaptan sevmediğim şeyleri söyleyeceğim sonrasında sevdiklerimi. Çünkü benim nazarımda kitap ilk kitap kadar iyi değildi. İlk kitaptaki bilinmezlik miydi çok daha iyi yapan bunda her şeyi biliyor olmamız mıydı bir tık daha aşağıya düşüren bilemedim. Ancak benim nazarımda eksik olan kısımlar vardı. Bunlardan bahsetmek istiyorum öncelikle. 

~~~*~~~
"Bu hissi kaybetmekten korktuğunu, yeterli olmadığını düşündüğünü biliyorum. Ama ben, her an taktığın o kalın maskenin ötesini görüyorum, James." Boşta kalan elimi göğüs kafesine bastırdım. "Burada beni sakladığını biliyorum."
"Ben sana iyi gelmem, Deidre. Beni hapsettiğin fırtına ikimizin de sonu olur."
"Sence bu umurumda mı?"
"Benim umurumda."
~~~*~~~

Beren'in Onur'un elinden kurtulma sahneleri... ben daha şaşalı bir şey beklerdim. Daha detaylı anlatım daha detaylı bir plan vs. iki gün Onur'un elinde kaldı kız ama sanki beş dakikada kurtulmuş gibi geldi. 

Bir de James'in ben hiçbir şey hissetmiyorum sahneler... Beren'in önünde girdiği o kriz... bana mı öyle geldi bilemiyorum ama biran için gözümde Christian Grey ile Ana'nın sahnesi canlandı. Belki çok alakasız oldu ama o satırlar okurken aklıma Christian ile Ana'nın gelmesi... bilemiyorum... 

Benim tek eleştirebileceğim şeyler bunlardı. Bunun haricinde sevdiğim fazlaca satırlardı vardı ama özellikle takdir ettiğim şey bir yazar kelimelerle, cinselliğe girmeden sevişme sahnesini bu kadar mı güzel anlatır. Evet o an James ile Beren'in birlikte olduğunu biliyoruz ama kelimelerle o kadar güzel anlatılmış ki tensel uyumdan ruhsal uyumu ön plana çıkararak anlatma... muhteşemdi çok beğendim. 

~~~*~~~
"Dün gece, tam şu ağacın üzerinde, kalbimi özgürlüğüne kavuşturdun! Sonra ne oldu biliyor musun? Sonra yine yıkıp döktün beni! Her arkamı döndüğümde seni eski sevgilinin kollarında bulmak nasıl bir duygu biliyor musun? Sahi ben kimim, James? Senin neyinim de her istediğinde kimyamı altüst edebiliyorsun?"
~~~*~~~

James ve Beren'in laboratuvarda başına gelenler... sonrasında yaşananlar ise... işte Onur'un elinden kurtulmada da böylesine bir detay isterdim. Böylesine ihtişam... Laboratuvar sahnesine bayıldım. 

James ile Beren'in aşık halleri çok sevimliydi bunu kimse inkar edemez ama hala favorim Mike :) çok sevdim bu haylazı ben :)

Kitabın sonundaki  o sahne... işte beni şoke uğratan satırlardı. İlk kitapta Onur detayı beni şaşırtmıştı. Bu kitapta da o son sahne... Cidden ben o şahsiyetten bir şey bekliyordum ama böylesi bir şey beklemedim itiraf edeyim. Kim neyi neden niçin yapıyor gibi sorulara cevap veremem çünkü çok fena spoiler olur. Hatta spoilerın dibi olur ama şunu söylemeliyim ki o son... 

~~~*~~~
Onu tanımasam ağlayacak derdim ama ağlamayacağını biliyordum. Benim aksime o, zehrini içine akıtıyordu.
~~~*~~~

İlk kitaptan daha çok merakta bıraktı o son beni, bu yüzden hemen elime üçüncü kitabı alıyorum. 

Ben bu seriyi sevdim, cidden beklediğimden çok daha farklı ve güzel çıktığını itiraf etmeliyim. 

Sizlere de tavsiye ederim. 


~~~*~~~
Zihnim unutursa kalbim unutmayacak, kalbim unutsa ruhum, ruhum unutsa ona mühürlü tenim unutmayacaktı...
~~~*~~~

Kitabın adı    : Lacivert - Safir
Yazarı           :  T. Y. Mazer
Seri bilgisi     : Lacivert #2
Yayınevi        : Ephesus
Sayfa sayısı    : 432

Kitabın tanıtım yazısı:

Isolation Unity’de hayatta kalmak için yapmam gerekenler:
- Odaklan
- Rol Yap
- Ölme
- Ve James’i sev. James’i sevmekten vazgeçme. Kalbinin ağrısı dayanılmayacak kadar artsa da buna devam et. Onun seni sevmeye yeteneği olmasa bile onu sev. Ve ancak o ölürse öl.

James ve Beren’in akıl almaz macerası hız kesmeden devam ediyor.

Ailesi ile sürdürdüğü sorunlu hayattan kaçan Beren, kendini James Hunter’ın son derece gizli ve sır dolu dünyasında bulduğunda her şey için çok geçtir.
Beren sırlarla dolu, lacivert gözlü genç adama çaresizce âşık olmakla kalmamış, hayatını onun ellerine teslim ederek tehlikeli bir oyunun içine sürüklenmiştir.
Isolation Unity’nin James’e verdiği görev iyice karmaşıklaşırken, Beren’in gerçek kimliğini gizlemek her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. James tüm risklere rağmen, başladıkları oyunu sürdürür. Çünkü genç kızı koruyacağına söz vermiştir. 
Oysaki Beren tek bir şeyden emindir. Yuvanın tanımı artık James’tir. Bu yuvayı hangi hayatta kuracağı önemli değildir.
Sıra dışı teknoloji, akıl almaz görevler ve çılgın evrenin içinde kaybolan Beren, James’in kalbine dokunmayı sonunda başarabilecek midir? Ve bunu başarsa bile, ikisi de hayatta kalabilecek midir?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın