17 Mayıs 2019 Cuma

4 Victoria Alexander - Müstakbel Koca Listesi (Effingtons #2)


~~~*~~~
"Bu öyle bir evlilik olmayacak." 
"Öyle bir evlilik derken tam olarak ne demek istiyorsunuz?"
"Ne demek istediğimi gayet güzel anlıyorsunuz. İkimiz de kendi yaşamlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yalnızca kağıt üzerinde bir evlilik olacak bu."
"Benimle değil."
"Ama listedeki tek uygun aday sizsiniz."
"Ne listesi?"
"Müstakbel koca listesi."
~~~*~~~

Favori historical romans yazarlarımdan biri olma yolunda ilerleyen Victoria Alexander'ın okuduğum ikinci kitabı Müstakbel Koca Listesi oldu. 

Bu kitap Effingtons Serisinin ikinci kitabıydı. İlk kitap Evlilik Oyunuydu ikincisi de buydu. Eğlenceli, romantik, aile ve arkadaş ilişkilerine değinen, aşkı es geçmeyem bir kurgusu vardı. 

Bu yazarın kitapları bence es geçilmemeli, cidden historical romans yazmasını bir kenara bırakırsak güçlü karakterler ve birbiriyle bağlantılı, hiçbir şeyin havada kalmayacağı kurgular yazıyor. Bu kurgulara da eğlenceli diyaloglarla süslemesini de çok sevdiğimi söylemeliyim. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Gillian kocası öldükten sonra kendi hayatına devam etmeye çalışan ve ailesinden aldığı maddi destekle yaşamını sürdüren bir duldur. Asla aşık olmadan evlenmeyeceğini söyleyen genç kadın Amerika'da yaşayan akrabalarından kendisine miras kaldığını öğrenir ancak o mirası alabilmesi için 30 yaşına gelmeden evlenmesi gerekmektedir. Yaptığı listenin en başındaki maddi yönden sıkıntıda bir kont olan Richard ile evlenmeye karar verir. Kağıt üzerinde evlilik amaçlayan Gillian'ın aksine Richard gerçek bir evlilik istemektedir. Bu durumda önlerindeki zamanı iyi değerlendirerek birbirlerini tanımaya çabalayan ve flörtleşen iki gencin arasında büyük bir sır vardır. Fransız ressam kimliği altında resim yapan Richard... 

~~~*~~~
Sadece hedefine varmak için bir araç olarak kendisine ihtiyaç duyan bir kadınla evlenmek istemiyordu. Hayır, karısının onu arzulamasını, dokunuşlarını özlemesini, okşamaları için yanıp tutuşmasını istiyordu. 
~~~*~~~

Kitap ciddi anlamda eğlenceli sahnelere ev sahipliği yapıyordu. Okurken sırıttığım, kıkırdadığım ve eğlendiğim birçok satır olduğunu söylemeliyim. 

Richard'ın kızkardeşleriyle iletişimi ve onlar için göze aldıkları çok güzeldi. Aynı zamanda Gillian ile olan sayfaları da öyle.

Aralarındaki atışmalar, aileleriyle olan diyalogları, arkadaşlıkları çok güzel işlenmişti.

Aşk da çok güzel anlatılmıştı. Bütün tereddütlere, çelişkilere rağmen o kadar güzel analtılmıştı ki aşkın doğup büyümesini ve arzuyla harmanlanmasını okuduk resmen. 

Richard'ın Gillian'ın ölmüş kocasını okuması bile o kadar güzeldi ki.

~~~*~~~
Richard onun kulağına doğru eğilerek yumuşacık bir sesle, "Gitmeliyim," dedi.
"Öyle mi?"
"Şimdi gitmezsem bir daha asla gitmem."
"O halde asla gitme."
"Bir gün." Richard duraksadı. "Belki."
"Bir gün."
~~~*~~~

Ay ben bu kitabı çok sevdim ki dediğim gibi bu yazar benim favori yazarlarımdan biri sayılır artık. Yazarın diğer kitaplarını da alacağım mutlaka. 

Ayrıca söylemek istediğim bir konu var. Aslında daha çok sitem desek daha doğru olur. Sevgili Pegasus, serinin ilk kitabı Evlilik Oyunu kitabını ara boy çıkarıp bu kitabı normal boyutta çıkarmanızdaki amaç neydi acaba. Biri büyük biri küçük olmadı hiç. Keşke ikisi de aynı boyda olsaydı. Neyse artık en azından çıktı diye şükredelim yapacak bir şey yok. :(


~~~*~~~
Bir kadın ve erkek arasındaki dürüstlük, güven kadar önemlidir."
~~~*~~~

Kitabın adı    : Müstakbel Koca Listesi
Orijinal adı   : The Husband List
Yazarı           :  Victoria Alexander
Çevirmen      : Deniz Eroğlu Arman
Seri bilgisi     : Effingtons #2
Yayınevi        : PegasusYayınları
Sayfa sayısı    : 336

Kitabın tanıtım yazısı:

Beklenmedik bir koca  Bir mantik evliliği 

Tutku en büyük servetten daha çekicidir. 

Londra, 1818. Leydi Gillian Marley pek istemese de bir koca bulmak zorundadır. Hem de hemen. Amcasının vasiyetini yerine getirebilmek için doğum gününden önce evlenmelidir, yani uygun bir eş bulmak için iki ayı vardır. Adaylar listesinin başındaki Shelbrooke Kontu yakışıklı fakat gizemli bir asilzadedir ve Gillian onu evliliğe ikna etmenin ne kadar zor olabileceğinin farkındadır. 

Gillian’ın güzelliğine kapılmamak zor olsa da Richard Shelton’ın istediği son şey mantık evliliğidir. Söz konusu mirasın cazibesine rağmen Richard asıl hazinenin Gillian olduğunun farkındadır ve onun aralarındaki kıvılcımı görmezden gelmesine izin vermeyecektir. Artık onu her anlamda eşi yapmak için sadece iki ayı kalmıştır. Üstelik ortada onları skandala sürükleyebilecek önemli bir sır da vardır… Müstakbel eşler tüm bu imkânsızlıkları aşıp “mantıklı” bir evliliğe yelken açabilecekler mi? 


“İçten, incelikli ve ilgi çekici.” 

- Julia Quinn, The New York Times çoksatan yazarı - 

4 yorum :

  1. Keşke diğerleri de çevrilseeee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırayla çevireceklerdir diye umuyorum, Pegasus pek yarım bırakmıyor serileri

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. O konuda bilgim yok ne yazık ki, muhtemelen yoktur ama

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın