9 Aralık 2019 Pazartesi

0 Sylvia Day - Yatağımdaki Yabancı


~~~*~~~
"Birine onun hatalarını görmediğin için aşık olmaktansa hatalarına rağmen aşık olmak çok daha iyidir."
~~~*~~~


Sylvia Day'in elimde okunmadık başka kitabı kalmadı. Sanırım bütün historical romanslarını okudum ve size de şiddetle tavsiye ederim okuyun. 

Kadın cidden bu türün hakkından iyi gelmiş. Akıcı, sürükleyici, merak uyandırıcı, romantik, aşk dolu ve erotik bir şekilde kurgusunu kaleme almış. Bu türe göre karakterlerin aykırı olması, ne istediğini bilen, isteği şeyi elde etmek için her şeyi yapabilen karakterler olması bence kitabı türlerindeki diğer kitaplardan ayırıyor. 

Bu türde farklılık arayanlar için mükemmel bir tercih olacaktır.

~~~*~~~
"Koskoca yıllar, gülümsemeye değecek en ufak bir şey bulamadan geçti. Ta ki dün sen çalışma odamdan içeri girene dek. Seni gördüğüm o an yüreğimde bir kıvılcım hissettim. "

~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; aşık olarak evlendiği ve sonrasında kocasının başka kadınlarla ilişki yaşadığını öğrenen Isabel erkeklere karşı güvenini kaybederken kocasının ölümünden sonra bir erkeğe bir daha bağlanmamak için kendi kendine söz verir. Bu yüzden erkeklere ilişki yaşamasına rağmen karşısındaki erkek evlilik ya da aşk yolunda bir ilişki istediğinde hemen ilişkisini bitiriyordur. Bunun yanında Gerard ise henüz 22 yaşında genç bir delikanlı olmanın verdiği sorumsuzlukla istediği gibi kadınlarla gönül eğlendirirken gençlik aşkı olan Emily ile de görüşmektedir. Emily'nin evli olması onun için sorun değildir ancak ona da sadık değildir. Aynı anda birkaç kadını idare etmektedir. Gerard annesinin ünvanına uygun bir evlilik yapması baskılarına dayanamayarak sırf annesini memnun etmemek için Isabel'e evlenme teklif eder. Ama klasik bir evlilik değil anlaşmalı bir evlilik olacaktır. Isabel de Gerard da kendi hayatlarını, ilişkilerini yaşayacaklar ama bunun yanında ikisi çok iyi iki arkadaş olarak da evliliklerini hiçbir beklenti olmadan ilerleteceklerdir. Ancak evliliklerinin ilk yılında Gerard 'ın yaşadığı acı bir kaybın ardından çekip gittiğinde Isabel'i arkasında tek başına bırakmıştır. Dört yıl sonra ise çok değişerek dönmüştür. Eski deli dolu genç adam yoktur artık Isabel'in karşısında. Üstelik evlilik anlaşmasına da uyma gibi bir niyeti yoktur. Genç adam hem karısı Isabel'i kendisine bağlamak istemektedir hem de ona sadece kendisi sahip olmak istemektedir. 
Isabel'in güvensizliklerini yıkıp kendisi ile normal bir evlilik yaşamak için her şeyi yapacak olan Gerard , hem kendisi aşkı bulacak hem de Isabel'i tekrardan aşka inandıracaktır. 

Isabel ile Gerard 'in arasındaki sohbetler oldukça eğlenceliydi. Aralarındaki cinsel gerilime rağmen arkadaşlıkları çok güzeldi. 

Gerard 'in değişimini kitabı okurken hissediyorsun, ilk sayfalardaki o hovarda ile dört yıl sonra geri dönen o genç adam arasındaki farkı yazar çok iyi anlatmış ve sanki gözünün önünde gibi değişikliği hissetmek mümkün.

~~~*~~~
Gray'in yanındayken duyduğu huzuru kaybetmiş olmanın ızdırabını çekere, "Sana neler oldu böyle?" diye sordu hüzünle. 
"Gözlerimdeki bağlar çözüldü Pel ve neler kaçırdığımı gördüm."
~~~*~~~

Gerard 'in Isabel'i elde edebilmek, evlilikleri için bir şans olması konusunda ikna edebilme çabası çok güzeldi. 

Isabel'in güçlü karakteri, istediği şeyi bilmesi ve tavırları hayranlık uyandırıcıydı. 

Kitabın sadece Isabel ve Gerard 'e odaklı olmaması ve her ikisinin de kardeşlerine değinen kurguları olması çok hoşuma gitti. Yan karakterlere değinen ve onları da konuya dahil eden kitapları severim.

Özellikle Trenton... ah adamım süperdin. Özellikle son anda Abby'e yaptığı şey çok güldüm. Adam aşığım sende benim olacaksın diyor resmen. Süperdi. 

Ben diğer kitapları gibi bu kitabı da çok sevdim. Historical romans seviyorsanız mutlaka deneyin bu kitabı ancak +18 satırları olduğunu da unutmayın lütfen.


~~~*~~~
Bu kadının kalbini kazanmak marifet ve zaman gerektiren bir işti. Garred kadınları elde etmek için zaman harcamaya alışık değildi.
Ama söz konusu kadın Pel'di ve pek çok erkeğin onaylayacağı gibi o beklemeye değerdi.
~~~*~~~


Kitabın adı        : Yatağımdaki Yabancı
Orijinal adı       : The Stranger I Married
Yazarı                : Sylvia Day
Çevirmen          :  Müge Kocaman Özçelik
Yayınevi             : Pegasus
Sayfa sayısı        : 384

Kitabın tanıtım yazısı: 

Evlilik Bir Kumardır
Dört yıl önce Isabel'e mantık evliliği yapmayı teklif ettiğinde Gray vurdumduymaz bir yakışıklıdır fakat artık genç adamın içindeki o çocuksu serseriden geriye eser kalmamıştır. O artık sırların içine gömülmüş ve kaybolduğundan beri yaptığı şeyler hakkında hep sessiz kalmıştır.

Aşksa Bu Oyunun En Büyük Sürprizi
Isabel'in kolaylıkla başa çıkabildiği o pervasız genç artık yoktur ve bu tutkulu adam ehlîleştirilemez gibi görünmektedir. Genç kadın, Gray'in içinde yanan ateşi keşfetmeye cesaret edebilecek ve karşı konulamaz bir yabancıya dönüşen âşığına içini açabilecek midir?

"Nefes kesici olmayan tek bir satırı dahi yok."
Romance Junkies

"Cüretkâr bir biçimde özgün, cesur ve duygusal. Zekice kurgulanmış…"
Romantic Times

"Sylvia Day'in kitapları her kadının hak ettiği bir ödül."
Teresa Medeiros





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın