12 Şubat 2022 Cumartesi

1 Josie Silver - Lydia'nın İkinci Hayatı



~~~*~~~
"Sevip de yitirmek, hiç sevmemiş olmaktan yeğdir."
~~~*~~~

Vee uzun zamandır elimde sürünen ve bir türlü bitmek bilmeyen bir kitabın yorumuyla karşınızdayım. 

Bu kitap çıktığında yazarın Hala Zamanımız Varken kitabı gibidir diye düşünmüştüm, onun gibi akıcıdır ve okumaktan zevk alırım diye düşünmüştüm ama yanıldım. Ne yazık ki :(

Bu kitabı okumayı planlayanlara diyeceğim tek şey kesinlikle yazarın ilk kitabıyla kıyaslama yapmayın çünkü farklılar ve açıkçası kıyaslarsanız bu kitap sizin için zulüm olur... benim için olduğu gibi. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Lydia doğum günü kutlamasına gitmek için sevdiği adam olan Freddie'yi beklemektedir. Ancak gelen haber Freddie'nin ölüm haberidir. Freddie en yakın arkadaşını almak için gittiğinde bir kaza geçirir ve hayatını kaybeder. Arkadaşı ise bu kazadan sağ kurtulur. Lydia bu haberden sonra toparlayamaz ve hayatının aşkını, nişanlısının ölümünü kaldıramayan genç kadının neler yaşadığı ve nasıl hayata tutunmaya çalıştığını okuyoruz. 

Aslında böyle anlatınca da oldukça depresif göründü gözüme, hatta arka kapak yazısı bile bunu veriyor ama işte böyle olacağını düşünmeden aldım. Akıcı ve sürükleyici bir kurgu bekledim ama ne yazık ki öyle değildi. Okurken aşırı derecede sıkıldım ve kitap bitmek bilmedi. Ne anladın derseniz aklımda tek kalan bir şey olmadı da... çünkü okumak zulüm gibiydi. 

Kitabı sevenler olabilir ama ben ne yazık ki sevemedim. 

Lydia'nın hayatta yaptıkları sonrasında kendi hayal dünyasında yaşaması... iç dünyası... bilmiyorum bana fazla drama bağlanmaya çalışılan bir kurgu gibi geldi. 

Çok fazla yorum yapmayacağım, zaten anlamışsınızdır kitabı sevemedim. İçine giremedim, okumak ölümdü benim için. 

İlgisini çekenler deneyebilir ama benim ne yazık ki puanım 5 üzerinden 2, verilen emeğe ve çeviri için harcanan zamana karşılık 1 veremezdim bu yüzden 2 veriyorum. 


~~~*~~~
Tek bildiğim, sevdiğim insanlar ellerimi sımsıkı tuttuğu için bugün yalnız yürümek zorunda kalmadığımdı. Ancak er ya da geç, yürümek zorundaydım. Bugün, şu an, başlamak için herhangi bir zaman kadar iyiydi."
~~~*~~~


Kitabın adı     : Lydia'nın İkinci Hayatı
Orijinal adı     : The Two Lives of Lydia Bird
Yazarı            : Josie Silver
Çevirmen        : Tuba Özkat
Yayınevi          : Epsilon
Sayfa sayısı     : 369

Kitabın tanıtım yazısı: 

Josie Silver’ın sıcak, duygusal ve esprili anlatımı ile yüreklere dokunan Lydia’nın İkinci Hayatı, hayatımızı değiştiren kötü olaylar hiç yaşanmasaydı hayatımız nasıl olurdu sorusuna cevap arayan, güçlü ve heyecan dolu bir aşk hikâyesi.

Lydia ve Freddie birbirine çok âşık, evlenmek üzere olan mutlu bir çifttir. Ancak Freddie’nin trafik kazası sonucu ölümüyle Lydia’nın hayalleri, umutları paramparça olur ve hayatı geri dönülmez biçimde değişir.

Kaçınılmaz bir yas sürecine giren Lydia aylarca evden dışarı çıkamaz, işe gidemez, kimse ile görüşmek istemez. Ta ki Freddie ile yaşamak istediği hayat âdeta bir paralel evrene adım atmışçasına mucizevi biçimde önüne serilene kadar. Bu bambaşka dünyada Freddie hâlâ yaşıyordur ve evlilik hazırlıkları tüm hızıyla devam etmektedir. Başta olağanüstü gelen bu durum, zamanla Lydia’nın hangi hayatı yaşamak istediğini sorgulamasına sebep olacak ve kendinden kaçmak için ödediği bedeller, onu iki hayat arasında bir seçim yapmaya zorlayacaktır.

Lydia’nın İkinci Hayatı, iki farklı dünya arasında, kederin etrafında, sürprizlerle dolu, yepyeni bir düzen kurma yolculuğu… Yastan kaçmayıp tüm duygularını hassasiyetle kucaklamak isteyenler ve tüm kayıplara rağmen devam etmenin yollarını arayanlar için ilham verici ve benzersiz bir roman…




1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın