17 Temmuz 2021 Cumartesi

0 Elle Kennedy - Cesaret (Briar Kampüsü #4)



~~~*~~~
"Korkularımı görmemen, içimde olmadıkları anlamına gelmez. Hepimizin kalbiden yaralar vardır."
~~~*~~~

 

Briar U serisinin son kitabı Cesaret'de bu ayın ikinci kitabı olarak okundu. Bu ay nedense pek okuyamıyorum, aslında yurt dışından misafirlerim vardı şimdi de bayram tatili için tatile gideceğim pek okuyamayacağım. Muhtemelen bir kitap daha okur ayı bitiririm gibi görünüyor. Ama hiç okumamaktan iyidir bence ;) 

Neyse... Elle Kennedy'nin kitaplarını seven biri olarak bu kitabı da çıkacağını duyduğumda hemen alma planları yapmıştım ve çıktığında da aldım ve bayramdan önce sıcaklarda iyi gelecek bir kitap okuyayım dediğimde ilk aklıma da bu kitap geldi. Çünkü yazar hem akıcı, heyecanlı, romantik hem de arkadaşlıklara ve aile ilişkilerine değinen kurgular yazıyor olması benim için inanılmaz keyifle okunan kitaplardan biri olmasına neden oluyor. 

Bu yüzden tatil öncesi okuduğum son kitap oldu :) 


~~~*~~~
Conor Edwards, benim gibi kızların onun gibi erkekleri elde edemeyeceği bilgisini tam olarak kavrayamadan aşık olunabilecek biriydi. 
~~~*~~~

Seriyi çok severek takip ediyordum zaten ve son kitap Conor'ın olunca da okumalıyım dedim çünkü Hunter'ın hikayesinde oldukça adı geçmişti. Merak etmemek imkansızdı ve merakımı tatmin edecek, okurken işte beklediğim buydu diyeceğim bir hikaye karşıladı beni.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Kappa Chi kız grubuna üye olan Taylor, parti sırasında bu grubun uyuz kızlarından birinin kendine meydan okumasını kabul eder. Taylor'ın yapması istenen şey ise hokeyin yıldızlarından biri olan Conor Edwards ile birlikte olmaktır. Partiye arkadaşlarıyla beraber gelen Conor ise hiçbir şeyden haberi yokken yanına yaklaşan Taylor'ı fark edip de onun kendisine meydan okumayla ilgili yaptığı itiraf sonrasında ilk defa kendisine gerçekten yatmak için veya ilgisini çekmek için yaklaşmayan bu kızın yardım isteğini kabul eder ve üst kata çıkıp sanki birlikte olmuşlar gibi bir izlenim yaratırlar. Ancak bütün gece sohbet edip sonrasında uykuya dalmaları ise ikilinin grup üyeleri karşısında cidden birlikte olduklarını düşünmeye başlamalarına neden olur. Sonrasında ise bir daha hiç görümeden geçen bir zaman sonrasında bir etkinlikte Conor, grup kızlarının Taylor hakkındaki kötü konuşmalarını duyunca bu oyunu devam ettirmeye karar verir ve Taylor'ı da görünce karşısında sanki bir ilişkileri varmış gibi bir izlenim yaratır. Sonrasında ise hem grup kızlarını Taylor'ın peşinden uzak tutmak hem de kendine eğlence olsun diye bu oyunu sürdürürler. Ancak farkında olmadan hem çok yakın arkadaş olurlar hem de birbirlerine aşık olmaya başlarlar. Ama Conor'ın küçüklüğünden gelen kötü sırlar ikilinin arasını girmeye çalışmaktadır. Bütün bunlarla baş etmeye çalışırken ikilinin ilişkisinin gittiği yolu okuyoruz. 

Eğlenceliydi. Ciddi anlamda eğlenceliydi. Conor'ın haylazlıkları, Taylor'ın çekinceleri ve tereddütleri, hokey oyuncularının dahil olduğu sahneler o kadar güzeldi ki okurken çok eğlendim. 


~~~*~~~
Conor beni kucakladığında sanki kollarının arasında hiç ayrılmamışım gibi hissettim. Bu anın sona ermesini istemiyordum. Sadece bir kucaklamayla ya da bir gülümsemeyle bana kendimi nasıl bu kadar rahat hissettiriyordu hiç bilmiyordum.
~~~*~~~

Conor'ın geçmişinden gelen sırları, yaptıkları ve şimdiki üvey babası ve annesiyle olan iletişimi onlara karşı hisleri ve utangaçlıklarını okumak ise oldukça hüzünlendiriciydi. Ama ona hak da verilir ki zaten üvey babası hiç de Conor'ın düşündüğü gibi biri çıkmadı ve ona hak verdi. O sahneler çok güzeldi. 

Taylor ise... tam bir numaraydı. Diğer kızların aksine balık etli - kendisi kilolu hatta şişko olduğunu iddia ediyor ama bence balık etli - olması güzel bir farklılık oldu. Conor'ın da dediği gibi bazı erkekler sıska kızları değil kıvrımlı kızları severler ve Conor da o erkeklerdenmiş ki Taylor'a kapıldı :D 

Hatta Taylor'ın benim karın kaslarım yok dediği ve Conor'ın bende ikimize yetecek kadar var dediği sahnede çok güldüm :D

Taylor'ın annesi ve Koç Jensen çok büyük bir sürpriz oldu. Kitabın en şaşırtan sahnesiydi. 

Sasha tam bir arkadaştı bayıldım kıza ve Abigail de... başlarda çok sinir olmuş olsam da sonrasında kitabın sonlarına doğru onun Taylor ile konuşmasında onu da sevdim. Herkesin kendince ikilemleri ve korkuları var... 

Conor'ın üvey babası ile yaptığı konuşma çok güzeldi. Beklediğim buydu ve yazarın bana istediğimi vermesi beni çok mutlu etti. 

Conor ile Taylor arasındaki ilişki çok güzeldi. Arkadaşlığın aşka dönüşünü okuduk ve bence yazarı diğer yazarlardan ayıran şey de bu.. karakterleri önce bir şekilde arkadaş oluyorlar sonrasında aralarındaki ilişki aşka dönüşüyor ve bunu çok sevdim. 


~~~*~~~
"Geçmişte tam bir çapkın olduğumu biliyorum. Ama seninleyken o adam olmak istemiyorum."
"Ben bunu nereden bileceğim peki?" diye sordum açıkça.
"Çünkü sana hiç yalan söylemedim. Asla söylemem. Birbirimizi fazla uzun süredir tanımıyoruz ama sen içimi herkesten iyi görüyorsun." Kalın sesinin titrediğini duyarak şaşırdım. "Beni gerçekten tanıyorsun Taylor. İnan bana."
~~~*~~~

Conor'ın Kai ile olan durumuna Taylor'ın verdiği tepki ve yardımcı olması süperdi. Ama Taylor'ın başına gelen olay ve sonrasında olanlar çok daha güzeldi. 

Hele gerçeği öğrenen hokeycilerin verdiği tepkiler ve Conor'ın yaptıkları çok iyiydi. İşte görmek istediğimiz bu dedirtti. 

Bir seriyi daha bitirdik. Elle Kennedy kesinlikle favori yazarlarımdan biri çok severek okuyorum onun kitaplarını umarım yazarın kitaplarına devam ederler ve bir serisine daha başlarlar. 

Sizlere de şiddetle tavsiyemdir bu arada ;)


~~~*~~~
"Bostan'a gitmek için yola çıktım ama yüzün gözümün önünden gitmedi. Bu yüzden geri döndüm. Bize ne yaptığımı bile bile gidemezdim." Sesi çatallandı. "Çünkü başıma gelebilecek en kötü şey senin güvenini kaybetmek olurdu. Sen benden nefret ederken baka hiçbir şeyin önemi olmazdı."
"Eğer bu gerçekten doğru olsaydı..."
"Kahretsin T, sana aşık olduğumu söylemeye çalışıyorum."
~~~*~~~


Briar U (Briar Kampüsü) Serisi



Kitabın adı     : Cesaret
Orijinal adı     : The Dare
Yazarı            : Elle Kennedy
Seri Bilgisi       : Briar U (Briar Kampüsü) #4
Çevirmen        : Gülfem Çırak
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 360

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hayatım boyunca üniversitenin kanatlarımı özgürce açabileceğim bir yer olacağını düşünmüştüm, ancak gerçek hayat hayallerdeki gibi ilerlemiyordu. İnsanlara uyum sağlamak için büyük zorluklar çekmem yetmezmiş gibi sözde arkadaşlarım yüzünden bir meydan okumayla karşı karşıyaydım: Okuldaki en seksi hokey oyuncusunu baştan çıkarmam gerekiyordu.

Conor Edwards partilerde ve yatak odalarında sıklıkla boy gösteren biriydi. Onun gibi erkeklerin, benim gibi kızlara ikinci kez bakmadığını anlayana dek hiç farkına varmadan âşık olabileceğim tipte bir adamdı. Fakat Bay Popüler, meydan okumayı duyduğunda yüzüme gülmek yerine herkese rol yapmamızı kabul etti. Oyun oynamaya bayılıyordu ve etrafımızdakileri çıldırtmak da şimdiye kadar oynadıklarının en eğlencelisi olacaktı.

Onunla zaman geçirdikçe, Conor’ın fan kulübünün bile bilmediği sırları olduğunu keşfettim. Ancak cazibesine karşı koymak neredeyse imkânsızdı. Cesaretle atıldığım bu aptalca oyunun başımda patlaması an meselesiydi.










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın