11 Temmuz 2018 Çarşamba

11 Fatih Murat Arsal - Aşk Başka Bir Şey


~~~*~~~
"Sen bana böyle baktıkça kendimi mezattaki bir köle gibi hissediyorum." dedi Işıl donuk bir sesle. "Kesinlikle çıplak bir köle! Gözlerine hakim olamaz mısın?"
"Köle olsan iyi bir paraya giderdin. Sence ben karda mıyım?"
"Bilmem! Kadından anlamam o kadar. Sence?"
"Buz tutmuş kalbini kırmak istemem ama güzel bir kadın her yerde bulunur. Bir kardeş asla bulunmak. Sen de zaten kardeşin için bu duruma razı olmadın mı?"
"Açığımı çok iyi yakaladın."
"Senin kardeşin hiç değilse yaşıyor."
~~~*~~~

Resmen ertesi gün işe gideceğimi umursamadan oturdum kitabı bitirdim. Nasıl da özlemişim FMArsal kalemini, kurgularını, kitaplarını. Ara ara eski kitapları elime alıp sayfaları kurcalıyordum ama yeni kurgunun tadı da başka oluyor.

FMArsal, bence en iyi aşk yazan erkek Türk yazarlardan biri... baika var mı bilemedim şimdi ama kalemi o kadar güçlü, kurguları o kadar güzel. Gereksiz uzatmaz, gereksiz kapris yazmaz, entrikaya yenilen aşklar yerine güçlü sağlam aşklar yazıp bu aşkı taşıyabilecek karakterleri yaratır kendisi. Eee biz de boşuna sevmiyoruz yani FMArsal kitaplarını. Düşünün her çıkan kitabı milyon kere okunup ezberlenmiştir.

Her neyse... yorumuma döneyim ben.

~~~*~~~
"Öpüşmemişsin. Sevişmemişsin. Yemek yemeyi sevmiyorsun. Yüzmeyi bilmiyorsun. Para kazanmaktan başka bir hobin var mı?"
"Çok iyi yumruk atarım. Bir tane ister misin?"
"İstemem."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Işıl'ın erkek kardeşi Harun'a ve onun erkek kardeşine, yengesine, küçük yiğenine çarparak trafik kazasında ölmesine neden oluyor. Hem de aşırı hız ve alkolde işin içindeyken. Harun'da bu sırada ölümden dönüyor. Tabi Işıl'ın kardeşi İsmet bu sırada hapishaneye falan giriyor. Cezasını çekmeye başlıyor, haklı olarak Harun da şikayetçi oluyor derken ciddi bir zaman diliminde içeride kalması söz konusu olduğunda Işıl, Harun'la bir anlaşma yapıyor. Harun'a bir çocuk doğurması karşılığında genç adam şikayetini geri çekecek ve İsmet'in hapiaten çıkmasını sağlayacak.  Tabi gayrimeşru bir çocuk doğurmak istemediğinden Işıl evlenip çocuk yapma taraftarı oluyor. İşte asıl olaylarda oradan sonra başlıyor. İşler iyice sarpa sarıyor.

Açıkçası bir trafik kazası ve ölen insanların ardından suçluların adam akıllı ceza almayıp ya da belirli paralarla beraat etmesine o kadar alışmışız ki okurken aman çkkar zaten modundaydım. Yazarımızın da bu konuya değinmesi ayrıca hoşuma gitti. Her ne kadar tasvip etmesem de nw hazık ki ülkemizin bir gerçeği paran ile beraat etmek ve bunu bu kitapta görüyoruz. Kısmen para ile çıkmıyor ama tekliflerinin bile dönmemesi gerekem adalette dönüyor olması ne kadar acı.

~~~*~~~
"Bu kadar tanınmak ve sevilmek kötü bir şey olsa gerek." 
"Tanınmak zor değil. Delice bir şey yaparsın olur biter. Herkes seni tanır. Birisi tarafından sevilmek ise zordur. Sevmekten çok daha zor."
~~~*~~~

Öncelikle söylemeliyim ki FMArsal kitaplarında en sevdiğim şey aile ve arkadaş ilişkilerine değiniyor olması. Bana kitabın daha günlük hayatı yansıttığı ve karakterlerin daha bizden biri olduğu u hissettiriyor. Ben bunu çok seviyorum.

Işıl'ın güçlü ve ayakları üzerinde duran bir kadın olması hayranlığımı kazandı. Böyle karakterleri sümsük erkek eline bakan, ne derse evet, tamam falan diyen kadınlardan daha çok seviyorum.

Harun ise... bana çok farklı geldi. Tahir gibiydi. Suçsuzdu ama suçlandığında kendini savunmadan kendisine güvenilmesini istedi. Turgut ve Doğan gibi delice bir anlaşmada olsa sevdiği kadından çocuğuna dört elle sarılıyordu.... daha böyle bir çok şey sayabilirim. Bütün FMArsal erkeklerinden bir şey vardı onda... ayrı bir sevdim Harun'u bu yüzden.

~~~*~~~
Çarşıda amaçsızca gezdiği zamanlarda gözleri hep bebeklerle ilgili şeylere takılıyordu. kızın için pembe bir elbise... Kızı için sevimli bir bandana... Kızı için küçük patikler... Eli bir türlü bunları almaya gitmiyordu. Birkaç ay sonra Harun gibi kızı da hayatından çıkıp gidecekti. 
Dudağını ısırdı. Gözleri sulanmıştı.
Niye kendisini böyle yalnız, böylesine eksik, böylesine çaresiz hissediyordu?
~~~*~~~

Büyükanne Nur Sultan ve Ceren Hanım'a laf yok zaten. 

Urla'da geçen zamanlarda Harun ile Işıl'ın sohbetleri ve diyalogları süperdi. Açıkçası son 150 sayfayı falan yüzümde gülümseme ile okudum diyebilirim. 

Özellikle demek istediğim bir şey var... bri atasözümüz vardır ya "Su testisi su yolunda kırılır," diye... işte İsmet'in sonu da öyle oldu. Kim ne derse desin bu sonu hak etti hiç üzülmedim. Ama Işıl'ın o zor anında Harun'un yanında olması süperdi.
Kişisel tecrübeyle söylüyorum ki anne ameliyattayken yanında sevediğin insanların desteğini istersin ve Işıl'ın o zor zamanlarında Harun'un ve Nur Sultan'ın yanında olması süperdi. O satırlar yürek burkan türdendi ayrıca.

Nur Şirketler Topluluğu'nu tahmin etmiştim. Ben okurken olayı çözdüm Işıl'ın jeton niye düşmedi anlamadım ;)

~~~*~~~
"Köyü kalpli kocamın bende bir şeyi sevdiğini bilmek şaşırtıcı! Sana her şeyimin soğuk geldiğini sanıyordum. O yüzden cidden merak ediyorum."
"Bu bir sihir sanırım..." dedi yavaşça. "Yani özellikle en soğuk yerini en çok beğenmem."
"Neymiş o?"
"İnsanın içini ürperten buz beyazı gözlerin tabii."
Işıl elinde olmadan güldü. "Saçmalama! Benim gözlerim mavi! Beyaz değil."
"Bizim oralarda bir mağara vardır." dedi Harun ağır ağır. "Buzluk mağarası derler. Yazın bile derinliklerinde buz parçacıkları olur. O mağaradaki buzlar çok göz alıcıdır. Aynı... Aynı senin gözlerin gibi. İnsanın bakmaktan hep zevk alacağı bir doğa güzelliği."
~~~*~~~

Ayyy çok uzattım sanırım... ben kitabı çok sevdim ve kesinlikle beklentimi karşıladı ve özlediğim kalemi okumak da beni oldukça memnun etti. 

Yine klasik FMArsal kalemi, kurgusuydu. Okuyan okur yine yüzünde gülümsemeyle ve karşılanan beklentiyle kapattı kitabın arka kapağını. :)

Ben cidden sevdim ve beğendim. 5 üzerinden 5 veririm ben bu kitaba :)

~~~*~~~
Aşk başka bir şeydi. 
Aşk her şeye rağmen sevmeye devam etmekti. 
Aşk, her şeye rağmen affedebilmekti.
~~~*~~~


Kitabın adı    :  Aşk Başka Bir Şey
Yazarı           : Fatih Murat Arsal
Yayınevi        : Ephesus
 Sayfa sayısı    : 480

Kitabın tanıtım yazısı: 

Sorumsuzca yapılan bir kaza,  neredeyse bir aileyi tamamen yok etmişti. Geride kalan genç adamın yüreğine kazınan yaralar,  vücuduna mühürlenenlerden çok daha fazlaydı. Kaybettiklerinin büyüklüğü karşılığında,  doğal olarak intikam istiyordu. Ve karşısına cesurca çıkan bu güzel sarışın,  onun öfkesinin hedefi oluverdi.  Genç kadın ailesine o kadar düşkündü ki hiçbir şart onu yolundan geri çeviremezdi.

Korkup geri adım atmadığı gibi, fedakârca intikamın yönünü değiştirdi. Kardeşi için yapabileceklerinin sınırı  her ikisi için de şaşırtıcıydı.  Çaresizliğe sınır olmadığında, sınırsız bir bilinmeyene kucak açılır. Belki de çaresiz acıların ilacı  sınırsız bir aşktır.    İntikam isteyen yaralı bir adamla kaderi değiştirmek isteyen inatçı bir kadının, imkânsız bir aşka sürüklenişini soluksuz okuyacağınız  bir FMArsal romanı daha!

11 yorum :

  1. Hiç bilmediğim bir yazar sayende tanımış olduk Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüca ederim. Ben çok sevip takip ettiğim bir yazar, tavsiye ederim bütün kitaplarını.

      Sil
    2. Sakın okumasın kızlar sonra akın gibi esprili tamer gibi tehlikeli doğan gibi pervasız tahir kadar güçlü erkekler ararsınız bulamassınız söyleyim şimdiden bizde sonra sizden gamze olmanızı bekleriz dünya güzeli natalia olmanızı bekleriz ateşli pınar olmanızı isteriz vahşi güney olmanızı isteriz sadık nefret etse bile sadık

      Sil
    3. Anlaşılan kızlar erkeklerden erkeklerde kızlardan çok şey bekleme moduna girecekler bu kitaplar sayesinde :) Ama iyi tarafından bakmak lazım bunların sadece kitaplarda olacağını biliyoruz değil mi :)

      Sil
  2. Teşekkür ederim. Her zamanki gibi ayrıntılı ve keyif veren bir yorum olmuş. Tabii daha da önemlisi kitap kurdu, değerli bir dostun beğenmiş olması. Bu her şeyden önemli. İnsanın emeklerine değdiğini hissettiriyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve bizler da daha sık yeni kitaplarınızı okuma isteği ile dolup taşıyoruz. Beklediğimiz her ana değiyor kitaplarınız :) daha sık yeni kitaplarınızı görmeyi istiyorum :)

      Sil
  3. Kızlar arkadaşa yazdım cevabı sakın okumayın fma kitaplarını nedenmi sonra bizden akın gibi esprili ama iradeli tamer gibi sorumlu ve sınırsız aşkla seven doğan gibi pervasız ama aşık olunca sınır tanımayan tahir gibi füçlü kişilikli lider erkek ararsınız bulamazsınız fma okumayan kişi çok şey kaybetmiştir okuyan ise zaten kaybetmiştir yorumum budur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha çok güzel özetlenmiş bir yorum sanırım bu :) Ancak şunu söyleyeyim bir yerlerde biz kızlara bunları hissettirecek erkeklerin varlığına inanıyoruz :) Siz erkekler de sizlere bunları hissettirecek kızların varlığına inanın :)

      Sil
  4. Kitabı pdf olarak gönderebilrimsiniz rica etsem 😊😊

    YanıtlaSil
  5. Kitabı pdf olarak gönderebilrimsiniz rica etsemm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın pdf ne yazık ki yok. Ben pdf pek okumuyorum bu yüzden elimde bulunmuyor. Satın almak durumundasınız

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın