25 Temmuz 2018 Çarşamba

28 J. A. Redmerski - Lydia (Katiller Çetesi #7)


~~~*~~~
"Victor ve çetedeki herkes o kız için kıymetli vakitlerini bu kadar çok harcamamaları gerektiğini anladıklarında daha iyi bir örgüt haline gelecekler. Çünkü eğer diğerleri de onun iyiliğini düşünmeye devam ederse Izabel, Victor'un da Birlik'in de sonunu getirecek ver herkesin ölümüne sebep olacak."
~~~*~~~

Ah... Allah'ım ne kitaptı ama... cidden böyle bir şey beklemiyordum!  Ne bekledim ne buldum ve o son neydi öyle!

Belki de Katiller Çetesi'nin en can alıcı, en bomba kitabıydı! Siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama bence öyleydi. 

J. A. Redmerski tarafından yazılan Katiller Çetesi Serisi'nin 7. kitabı Lydia... tam da seriye yakışan ve hatta seriyi zirveye çıkaran kitap oldu. Zaten her bir kitabı bir öncekinden daha iyi olan bu seride bu kitaptan daha aşağısı olamazdı diye düşünüyorum ki başlarda kitabı sevemeyecek, beklediğimi bulamayacağımı falan düşünmüştüm ama yanılmışım. Hem de ne yanılmışım!


~~~*~~~
"Sana ne oldu, Faust? Ben ne olduğunu biliyorum sanırım. Sen... kendini kaybettin. Peki ama buna nasıl izin verdin? Ciddiyim, adamım, bilmek istiyorum. Böylece en azından kendi başıma gelmesinin önüne geçebilirim."
"Senin başına gelmez, Apollo."
"Ya? Nereden biliyorsun?"
"Aşık olacağın bir kadınla tanışacak kadar uzun yaşamayacaksın çünkü."

~~~*~~~

Son 100-150 sayfayı hayretler içinde okudum desem yeridir. Yok böyle bir şey cidden! Muhteşemdi.

Şu satırdan itibaren uyarıyorum... oldukça fazla bir şekilde SPOİLER içerir!

Kitap, Izabel ve Naeva'nın Meksika'ya gitmeleriyle başlıyor. Zaten bir önceki kitapta, Victor kitabında, Izabel'in gitmek istediğini hatta planlarını yaptığını biliyorduk. Bu kitapta o kısımda kaldığı yerden devam ediyor ve Izabel ve Naeva Meksika'ya gidiyorlar. Bu arada Naeva, Victor ile Niklas'ın kız kardeşi... Birlik'ten biri değil. Neyse...

Bu iki kız tekrardan köleliğe kadar düşüyorlar, hatta Naeva köle oluyor satılmak için eğitim falan görürken Izabel'in dik başlılığı ve itaat etmez tavırları ve ölümden korkmaması Javier'in erkek kardeşi ve onun yeni çiftliğinin eğitmeni olan Cesara'nın ilgisini çekiyor. Izabel bir şekilde çiftlikte hayatta kalmayı başarıp eğitmen görevi görüyor falan derken kızların satılma geceleri başlıyor. Ondan sonra da olaylar patlak veriyor çünkü kimsenin aklına bile gelmeyen itiraflar gecesi haline geliyor.

~~~*~~~
Fedakarlık buydu. Masum insanların ölmesine izin vermeyi seçmek zorunda kaldığım zaman bu. Adaletsizliklerin, kötülükleri besleyen kaynaklardan birini kurutacaktım ve bunun için birkaç kişinin ölümünü göze alacaktım.
~~~*~~~

Izabel, Naeva'yı ve onun tetikçi sevgilisini kurtarmak için kendini tehlikeye atar ve o an öğreniriz ki Javier'ı Izabel öldürmemiş. Hani ilk kitapta Sarai'de Victor gibi biz de Sarai'nin onu öldürdüğünü düşünmüştük ama öldürmemiş. Bu kitapta Javier kendini gösteriyor tekrardan çünkü Izabel tekrardan onların eline düşüyor. Javier'ın da tek derdi Victor Faust'u ele geçirmek.

İşin ilginç kısmı bunu Victor'da öğreniyor ve Izabel'in kendisine ihanet ettiğini düşünüyor! Aslında teknik olarak haklı ama yine de Izabel'in de kendince sebepleri var...

Fredrik ve Niklas'ın Izabel'i korumak adına birilerini Meksika'ya göndermeleri süperdi. Ama en şaşırtıcı kişi kesinlikle Victor'un gönderdiği oldu çünkü adam işini mükemmel yaptı. Victor bir kez daha bu işin ehli olduğunu kanıtladı.

Açıkçası, Leo, Naeva ve Izabel'in sahnede artık ölümü kucaklayacakları sahneler nefes kesiciydi. Izabel, sahneye çıkıp da Javier'ın yaşadığını söylediği kısım... o sayfayı yeminle 3 kere okudum. Emin olamadım ben de...

~~~*~~~
Karşı koymadım, çığlık atmadım ve hiddetli suların akıntısına bile isteye kendimi bıraktım. Çünkü sürükleneceğim o yere gitmekten şimdiye kadar hep korkmuştum ama bir gün bununla yüzleşeceğimi de gayet iyi biliyordum.
~~~*~~~

Ama bütün bunların yanında Izabel'in o evden kurtulması ve ardında 80 tane ceset bırakması süperdi. 6 kitap boyunca Izabel'in bir şeyler öğrenip öğrenmediğinden şüphesi olan 7. kitapta kesinlikle tam bir tetikçi olduğunu görüyor. Hatta eve Niklas ve Fredrik geldiğindeki sahne süperdi :)

Ama... kitap çok feci bitti. Çünkü Niklas, Jackie'yi kurtarmaya gidiyor ama sanki ölümüne gidiyor gibiydi. Fredrik desen onun taklidini yapan katili bulmak için çırpınırken katil yani kadın... evet doğru duydunuz kadınmış o katil... Fredrik'i buldu. Evine geldi, adamını öldürdü ve oda yetmezmiş gibi Fredrik arabaya bindiğinde arka koltuğundaydı. Ama asıl şaşırtıcı detay ise o kadını Fredrik'in tanıyor olması... Evet evet evet... yok artık dediğinizi duyar gibiyim ama cidden böyle oldu.

Peki ya Victor ile Izabel'in sonuna ne demeli... ayrıldılar... severek ayrılanlar kategorisine girdiler... ikisi de bir şekilde kendi yollarına gitti...

~~~*~~~
Gerçek insanın yakasını hiç bırakmıyor ve açıklanmayı talep ediyordu.
~~~*~~~

Ve şimdi kitabı kapatıp dumur olmuş vaziyette kaldık... Aklımızda deli sorular? 8. kitap nasıl beklenecek? Serinin gidişine bakılırsa bu seri bitmez de... Sonuç da merakla sorularımıza aradığımız cevapları ne zaman alacağız?

Niklas ölecek mi? Jackie'yi kurtarabilecek mi?
Fredrik o kadını nereden tanıyor? Kadını öldürecek mi? İş birliğimi yapacak? Yoksa kendi mi ölecek?
Victor, Vonnegut'u bulabilecek mi? Onun peşinden giderken kendi canından olacak mı?
Peki ya Izabel? Allah'ın gerizekalısı Meksika'da ne işin var? Kızını bulabilecek misin?
Peki ya Nora sen neredesin? Bu kadar girmek istediğin çete dağılırken hangi cehenneme gitti?

Asıl sorulması gereken diğer iki soru ise...

Fredrik, Niklas, Victor ölecek mi? Victor ile Izabel tekrar beraber olacak mı? Çetenin sonu ne olacak?

~~~*~~~
"Victor bana sahip çıktı. Beni senden kurtardı, Javier. Seni de onu sevdiğim gibi sevebilirdim ama sen farklısın. Bense senin sevdiğin değil, sahip olduğun biriyim. Victor'un elleri kabaydı, tıpkı seninkiler gibi; ama o eller beni hiç incitmedi. Bu yüzden evet, seni aldattım çünkü ona aşık oldum. Şimdi onu seninle aldatmayacağım çünkü hala ona aşığım."
~~~*~~~

Kitabı henüz okumayanlar okumasanız mı diğer kitap çıkana kadar diye düşünüyorum. Ama şunu da söylemeliyim ki kitaba başladığımda kitabın gidişatından eksik bulduğum şeyler olduğunu düşünmüştüm ama asıl mevzu zaten onlar değilmiş ki detaya girilsin. Asıl mevzu bambaşkaymış.

İşin kötü tarafı Ephesus'a baskı yapıp 8. kitabı çıkarın diyemeyeceğiz çünkü muhtemelen henüz çıkmadı bile... Beklemek ciddi anlamda ölüm olacak. Umarım yazar çok bekletmez bizleri...

Bu seriyi hep en başından beri şiddetle tavsiye ettim. Etmeye devam ediyorum. Devam da edeceğim. Mutlaka okuyun! Asla es geçmeyin! Çünkü kitap dünyasında sizleri şaşırtıp gökten yere çarpacak az sayıda kitap vardır. Bu seri de onlardan o yüzden arkanızı dönüp gitmeyin bu seriye!

~~~*~~~
"Benim yapamadığımı sen yap. Beni sevmekten vazgeç. Beni aklından çıkar. Hayatına kaldığın yerden devam et ve huzurlu, mutlu bir yaşam sür. 
Benim yapamadığımı yap, Izabel..."
Victor
~~~*~~~



Katiller Çetesi Serisi (In the Company of Killers)

Kitabın adı    : Lydia
Orijinal adı   : Spiders in the Grove
Yazarı           : J. A. Redmerski
Çevirmen      : Murat Karlıdağ
Seri bilgisi     : Katiller Çetesi #7
Yayınevi        : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı    : 336

Kitabın tanıtım yazısı: 

"Okura her şey yeni başlıyor dedirtecek, şoke edici bir devam kitabı." - USA Today

"Redmerski serinin yeni kitabında yine en başarılı olduğu şeyi yapıyor: Ters köşe!" -New York Times

"Lydia tüm ezberleri bozuyor. Ağzınızın açık kalacak!” - Kirkus Review

Katiller Çetesi'nin tüm dünyada merakla beklenen devam kitabı Lydia'da sular durulmuyor. Her ne kadar Izabel ve Naeva, yepyeni kimlikleriyle planlarını gerçekleştirmeye çalışsalar da, ikili türlü badireler yüzünden ayrı düşer ve Naeva’nın hayatı tehlikeye girer. Naeva’yı kurtarabilecek tek kişi Izabel'dir ama özgürlük için ödenmesi gereken bedel fazlasıyla ağırdır ve Izabel'in Birlik'ten gizlediği korkunç sırrın açığa çıkması dengelerin de değişmesine neden olur.  




28 yorum :

  1. Güzel bir özet olmuş... Almayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Fredrik in aradığı katilin adı willa Fredrik köleyken ona kötü davranmak zorunda olan ama aslında iyi anlaştığı kız. Yanılmıyorsam 3.kitap ta bahsedilmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bunu bende sonradan hatırladım öyle bir konu :)

      Sil
    2. Aaaa şimdi oldu hatirladim.ama nasıl bitecek sonu 8. Kitabı yaz lütfennn

      Sil
    3. Ne yazık ki bende bilmiyorum çünkü 8. kitap henüz yurt dışında da çıkmadı. Çıkmasını bekliyoruz

      Sil
  3. 8.kitap ne zamanan çıkıcak bilginisi olan varmı ;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz belli değil, yazarı da yanılmıyorsam bununla ilgili bir duyuru yapmadı. Sanırım henüz yazım aşamasında.

      Sil
  4. Tekrar başlıcam seriye ve sonra tekrar detayları biraz daha unutmayı bekliyorum. Bu seri kitap gurmesi olmama sebep oluyor zor beğeniyorum artık diğer (bu tarz) kitapları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, bu tür kitapları daha çok okumayı istiyoruz :)

      Sil
  5. serinin 8.kitabı hakkında bilginiz varmı çünkü gerçekten bekliyoruz heyecanla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki henüz bir bilgi yok, beklemedeyiz hepimiz. Yazarı sanırım henüz yazıyor.

      Sil
  6. 8. Kitap ile ilgili bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın yazmaya başladığını duydum ama doğru haber midir bilemiyorum ya da ne zaman tamamlanır bilemiyorum.

      Sil
  7. Hala 8. Kitaptan bilgi yokmu?

    YanıtlaSil
  8. Ya ben bu seriye bayıldım. Devamı hemen gelmeli. Yazar kitapla ilgili bilgi verdi mi?

    YanıtlaSil
  9. Akıcılığı ile 1 haftada tüm seriyi bitirip hayattan koptum resmen ve evet bende sizin gibi 8. Kitap olmalı böyle bir son olamaz diyenlerdenim. Aşksa ya ölüm ya da mutlu sonla bitmeli devamı gelir değil miiiiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım gelir, yazarın yazdığına dair bilgiler vardı sosyal medya da beklemedeyiz biz de

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. merhaba 8. kitapla ilgili bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. merhaba 8. kitapla ilgili bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ne yazık ki bir bilgi yok. Bekliyoruz hepimiz

      Sil
    2. çok teşekkür ederim cevapladığınız için buralarda daha yeni olduğum için yanlışlıkla fazla yorum atmışım çok özür dilerim. 8. kitap çıktığı zaman bizi bilgilendirebilir misiniz? çok mulu oluruz.

      Sil
    3. Hiç sorun değil, tabi ki takip de kalın çıktığında duyururum. Hem buradan hem de instagram adresimizden duyururum. Takip etmek isterseniz @illekitap instagram adresimiz orada da yeni çıkanları duyuruyorum

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın