5 Ağustos 2019 Pazartesi

1 Sylvia Day - Tutku Oyunları (Georgian #2)


~~~*~~~
"Ölüm melekleri senin kadar güzel olsaydı yeryüzündeki her erkek ölmek için sıraya girerdi."
~~~*~~~

Sylvia Day'in Georgian serisinin 2. kitabı ve ilk kitaptan kötü adam olarak tanıdığımız ama aslında pek de kötü olmayan Christopher St John'un kitabı Tutku Oyunları bu ay okuduğum ilk kitap oldu. 

Yazarın bu serisini cidden sevdim, özellikle de güçlü kadın karakterleri ve aşklarını hiçbir zaman çekinmeden söylemeyi seçen baş karakterler olması çok hoşuma gitti. Bir de hiç olay bitmiyor olması var... hep bir aksiyon var ve bu da benim romanslarda en sevdiğim özellik diyebilirim.

~~~*~~~
"Ne oldu?" diye sordu Maria koyu renkli gözlerinde endişeyle. "Simon iyi mi?"
Christopher ona ters bir cevap vermemek için kendini zor tuttu. "Gidip durumuna bakacağım ama senden tek bir sorunun yanıtını istiyorum; onun yerinde ben olsaydım yine bu kadar endişelenir miydin?"
"Kıskandın mı yoksa?"
"Sence?"
"Evet. Bence kıskançlıktan ölüyorsun."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Maria, iki kocasının ölümüyle şüpheli duruma düşmüş ve bütün sosyete tarafından Kara Dul olarak anılan genç bir kadındır. Maria'nın tek amacı kız kardeşine ulaşmakken üvey babası onun bu amacına ulaşmaması için kız kardeşi Amelia'yı heo saklamaktadır. Amelia'nın iyiliği için üvey babasının istediğini yapmak zorunda olan Maria, bu sefer Christopher St. John'u ayartması ve sırlarını öğrenmesi gerekmektedir. Böylece üvey babası o sırları kullanarak ona şanyaj yapabilecektir. 

Christorpher St. John ise, hapishaneden çıkıp özgürlüğüne kavuşması için Maria'nın şüpheli bir şekilde ölen iki kocasının ölümüne dair delil toplamak için Maria ile yakınlık kurmalıdır. 

Her ikisi de kendileri için birbirlerine dair sırları öğrenme arayışındayken kader onlar için ağlarını çoktan örmüştür. 

Christopher ve Maria arasındaki cinsel çekim birbirlerine attıkları ilk adım olurken öğrendikleri küçük sırlarda birbirlerini biraz daha keşfetmek istemelerine neden oluyor. 

Her ikisi de aslında ihtiyaç duydukları şeyleri birbirlerinde buluyorlar ve aralarındaki ilişki sadece seks olmaktan çıkıp duyguları ve kalplerini ortaya koymaya başlıyorlar.

~~~*~~~
"Senin baştan çıkaran bir kadın kılığına girmiş bir şeytan mı yoksa etrafındakilerin gazabına uğraşmış bir kurban mı olduğuna karar veremiyorum."
"Bu soruyu ben de her gün kendime soruyorum lordum. Sanırım her ikisi de olduğumu söyleyebiliriz."
~~~*~~~

Christopher'ın sahiplenici kişiliği, bütün o etrafa yaydığı korsan imajının altında saklanan iyi, merhametli ve adil yüreği resmen kalp çalacak cinstendi. Zaten Maria'nın kalbini de öyle çaldı bence :)

Maria ise tam olarak kitaplarda görmeyi sevdiğim tarzda bir karakterdi. Güçlü, savaşçı, kendi çıkarları için her şeyi yapan, sevdikleri için gözünü bile kırpmadan kendini tehlikeye atabilen biri olması hayranlığımı kazandı. 

Amelia ve Colin en çok merak ettiğim karakterler oldı ve şimdi onların kitabıno okumayı planlıyorum. Bir de Kont Ware var... onunla da baya bir aşk üçgeni olcak gibi...

Simon... kitapta en tarafsız kaldığım karakterdi. Serinin 4. kitabı onun kitabıymış, onunda mutlu olduğunu okumayı çok isterim çünkü bu kitapta çok dışlandı gibi geldi. Onu da mutlu görmek istiyorum.

~~~*~~~
Maria, Christopher'ı incitebilecek bir güce sahip olduğunu anlamıştı ama artık onun da aynı şekilde kendisini incitebileceğini biliyordu. Üstelik Christopher bunda çok başarılıydı. Sevecen ve görünüşte art niyetsiz olması Maria'yı güçsüzleştiriyordu.
~~~*~~~

Kitaptaki olay döngüsünü, karakterleri ve karakterlerin arasındaki diyalogu, iletişimi çok beğendim. Kitabı da çok sevdim. 

Erotizm konusunda yazarın cüretkar kalemi olduğunu söylemeliyim, +18 kurgusu vardı kitabın. Eğer rahatsız olmuyorsanız okuyun kitabı. Sonra erotizmden dolayı gömmeyin. 

Ben sevdim ve serinin bütün kitapları elimde olduğu için sırayla okumayı planlıyorum :) historical romans severler ve erotik romans severlere tavsiyemdir. 

~~~*~~~
"O sizin için aynı şeyi yapmayacağı halde kendinizi bu kadın uğruna feda mı edecesiniz?"
Her şeye rağmen yaşadıklarından pişmanlık duyduğunu söyleyemezdi. Kısa süreliğine de olsa mutluluğu bulmuştu.
Bu yüzden şimdi ödenmesi gereken bedel neyse ödemeye hazırdı. 
~~~*~~~



Kitabın adı        : Tutku Oyunları
Orijinal adı       : Passion For The Game
Yazarı                : Sylvia Day
Seri Sıralaması : Georgian #2
Çevirmen          : Müge Kocaman Özçelik
Yayınevi             : Pegasus
Sayfa sayısı        : 352

Kitabın tanıtım yazısı: 

Oyunlar her zaman masum olmayabilir. Ve işin içine tutku girince tüm kurallar değişir… Doyumsuz arzularıyla nam salmış ünlü korsan Christopher, hapisten çıkarak yeniden özgürlüğüne kavuşur. Ama bu özgürlüğün bir bedeli vardır: En az kendisi kadar zalim bir kadını baştan çıkarıp onu tutku dolu bir oyuna çekmesi gerekmektedir.

Masumiyetten çok uzak olan Leydi Maria, Christopher'ın daima bir adım önündedir. Yine de bu durum çekici bakışlardan, ateşli öpücüklerden ya da genç adamın cazibesinden zevk almadığı anlamına gelmemektedir. Asla duygularıyla hareket etmeyen Maria, hayatının aşkını bulup kendini ona teslim etmeyi aklının ucundan bile geçirmiyordur… Ta ki iki tarafın da birbirini kandırdığı bu tutku oyununa kadar.

"Day seksi entrikaları karakterler arasındaki kimyayla birleştirip oldukça duygusal, tutkulu bir roman ortaya çıkarmış."
-Booklist-

"Day merak uyandıran entrikalarla okurları heyecanlandırmakla kalmıyor, onları güçlü bir hikâyeyle sarmalayıp kendine tutsak ediyor."
-Romantic Times Book Reviews-

1 yorum :

  1. Bu kitap gerçekten çok fazla alıntı yapılabilecek bir kitap. Okuru etkilediği su götürmez bir gerçek. Yazınız da hoş olmuş. Ben de blogumda kitap incelemeleri,alıntılarımı ve karalamalarımı paylaşıyorum. Dilerseniz göz atabilirsiniz.

    https://www.kafadefterim.com/

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın