29 Ocak 2020 Çarşamba

2 M. A. Lemariz - Yoksun (Hissiz #3)



~~~*~~~
'Sev' demişti annesi, 'sevmekten korkma.' Sevmişti lanet olsun ki, sevmekten korka korka sevmişti. Bunu hiç dile getirmemiş olsa bile sevmişti.
~~~*~~~


Vee Hissiz Serisinin son kitabı Yoksun'da okundu. Öncelikle söylemeliyim ki her bir kitabını çok severek okuduğum bir seri oldu ve niye bunca zamandır okumamışım onu sorgulamama neden oldu. Okumadıysanız mutlaka okuyun derim ben.

Yazarımızın okuduğum 4. kitabıydı. Bu serinin haricinde bir historical romansını okumuştum. Ve bu dört kitap sonucunda fark ettim ki ülkemizde gayet güzel, akıcı, sıkmayan, gereksiz tripler yazmayan, arkadaşlığa ve aile ilişkisine değinen kurguları konu alan yazarlarımız var. Onlardan birini tanımış olmak çok güzeldi. Yeni kitabı Zambak Baharı'nı da tez zamanda okuyacağım. Umarım diğer kitapları da yeni basım yapar onları da okurum. 

~~~*~~~
Dışarıya çıkıp kapıyı kapatmayı başardığı anda burayla, bu insanlarla olan tüm bağ kırıntılarını da yok etmiş olacaktı. Arkadaşlıkları, dostlukları, aşkı... Geriye hiçbir şey kalmamış olacaktı artık. Bir defa daha, yeniden, her defasında yaptığı gibi tüm hayal kırıklıklarını taşıyarak yeni bir hayat kuracaktı, tekrar kaybedebilmek için.
~~~*~~~

Şimdi Yoksun'un yorumuna değinmeden önce sizler için kısaca konusunu anlatayım. Diğer kitaplardan tanıdığımız Marcus Valerian ile Buzlar Kraliçesi Josephine Kensing'in hikayesini okuduk. Josephine'in yaşlı ve hasta eşi ölür ve onun cenaze töreninde üvey oğlunun tepkileri ile zor durumda kalan Josephine'e yardımcı olarak onu oradan kaçırır ve kendi çiftliğine götürür. Zaten Josephine ile Marcus arasındaki çekimi diğer iki kitaptan biliyordum ve burada da aralarındaki çekim ve arzu ardına saklanmış aşkta yavaş yavaş kendini gösterirken Josephine ile Marcus sadece duygu olmaksızın birlikte olma anlaşması yaparlar. Ancak birbirlerine hissettikleri duygular kendini gösterirken işin içine giren kıskançlıklar, zayıflıklar, skandallar güzel olan her bir anı bozar. Büyük bir sınava tabi tutulan Josephine ve Marcus'un aşkını okurken diğer yandan Alexander ve Adrian'ın da ailelerini ve arkadaşları için yaptıklarını okuyoruz. 

Özellikle Alexander ve Adrian'ı okumak çok güzeldi. Doyasıya güldüğüm ve eğlendiğim sohbetleri oldu ikilinin. Sadece onların ailelerini ve ilişkilerni de daha fazla okusaydık istedim. 

Marcus'un içindeki savaşlarına rağmen Josephine'in yanında yakaladığı huzuru ve mutluluğu okumak çok güzeldi. Josephine'e yaklaşımı, ona karşı olan hislerine tavrı, sahipleniciliği, kıskançlığı her şey çok güzel kurgulanmıştı.

Aynı şey Josephine tarafından da geçerliydi. Hep tanıdığımız o Buzlar Kraliçesi tavrının altında yatan gerçek kadını okumak ve öyle bir sırhın arkasına saklanmasındaki sebepleri görmek ve onu anlamak tam da beklediğim şeydi. En güzeli de en zayıf olduğu anlarda Marcus'a tutunması ve Marcus'un da onun yanında olması süperdi.

~~~*~~~
Bizden biri! Alexander ve Adrian arasındaki kardeşten öte bağı kıskanıyor olduğunu o zaman hissetti Marcus. Onlar birbirlerine öylesine kenetlenip destek olmuşlardı ki onlarla ilk tanıştığı günden  beri ona sadece kendi yalnızlığını hatırlatmışlardı. Onlar yenilmez Romanovlar'dı ve şimdi ona bizden birisin diyorlardı. Bunu hiç bu kadar çok istediğini fark etmemişti. 
~~~*~~~

Keon ile Marcus arasındaki dalaşma ise kitabın en eğlenceli yanlarıydı bir de Alexander ile Adrian'ın Marcus'a duygularını kabullenmesi yönünde yaptığı söylevlerde öyleydi. 

Daniel ve Yağmur'un sonundaki atılımı... açıkçası beklemekle beklememek arasında kaldığım bir detaydı ve Daniel'in de mutlu olması kitaba ya da bu seriye yakışan son oldu. 

Kitabın son sayfalarını okurken hep olayları yaratan ve Alexander'ın ve Adrian'ın hayatını hedef alan olay döngüsünün üstünün kapatıldığını, geçiştirildiğini düşünmüştüm. İtiraf etmek gerekirse son 100 sayfayı okurken içimden de geçirdim eğer o kısmı sonlandırmazsa kitaptan bir puan kırarım diye ama yazarımız beni şaşırttı ve o konuyu da çok güzel bir manevrayla sonlandırdı. Hep Fane'den işkillenmiştim ve haklı çıktım. :)

Ama şu koca kitabın en favori sahnesi de benim için kitabın son bölümü oldu. Evet evet son bölümü. Adriano ve Angel'ın konu aldığı o son bölüm. Alexander, dostum küçük meleğin artık başka bir adamın meleği dedim okurken. Ve Adrian'ın haklı çıkması da süperdi. Alexander ile Adrian birbirini hiçbir kan bağı olmamasına rağmen kardeş gibi görüyorlardı ama artık resmi olarak dünürler :) süperdi o kısım ya bayıldım. 

Neyse çok uzatmayayım yorumumu, ben bu seriyi beğendim, okumayanlara da tavsiye ederim mutlaka okuyun. Ancak sırayla okuyun çünkü olay bütünlüğü var seride her ne kadarda her kitap başka bir karakteri anlatıyor olsa da...

~~~*~~~
"Sadece bil Marcus... kuralı bozdum, seni seviyorum." Gözyaşları inlemelerine karışıyor, kelimeleri dudakları arasında eziliyordu. Marcus vahşice inlerken "Bunu bir kere duy ve unut," diye fısıldadı, "sadece seni seviyorum..."
Ama Marcus'un unutabilmesi mümkün değildi. Tutku damarlarında doruğa ulaşırken Marcus'un zihninde sadece bu iki kelime yankılandı; 'seni seviyorum..."
Ve kalbi bencil bir cevapla çağladı; 'her şeye rağmen sadece beni sev...'
~~~*~~~



Hissiz Serisi 


Kitabın adı        : Yoksun
Yazarı                : M. A. Lemariz
Seri Sıralaması : Hissiz #3
Yayınevi             : Müptela
Sayfa sayısı        : 496

Kitabın tanıtım yazısı: 

Serüven devam ediyor. İflah olmaz Romanovlardan sonra şimdi de Buzlar Kraliçesi’nin buzları eriyor.

Skandalların Buzlar Kraliçesi Josephine, eşsiz güzelliği ve dokunulmazlığıyla herkese tepeden baksa da yaşamının son beş yılını borçlu olduğu Arthur Kensing’in ölümüyle yeni bir başlangıcın eşiğine gelmişti. Hayatı bir defa daha tersyüz oluyordu ve o bunu başarabileceğinden emin değildi.

Josephine’in hayattan yorulduğunu görebilen tek kişi Marcus Valerian’dı ve o, kendi başlangıçlarında kendi şeytanlarıyla hesaplaşmak zorundaydı. Yüzünde taşıdığı yaraların çok daha derinlerini kalbinde taşıyordu Marcus. O kalbe dokunabilen tek el ise Buzlar Kraliçesi’ne aitti.

Aralarında ki çekim zaman ve mekan tanımadığında, yepyeni skandallar gizli düşmanlarının işini kolaylaştıracak mıydı, yoksa artık saklı olanların açığa çıkma zamanı gelmiş miydi?

Sorular cevaplarını bulup, taşlar yerine otururken, hesapta olmayan aşk mevzu olduğunda bilinmeyen bir gerçek vardı: Aşkta asla iki artı iki dört etmezdi.

2 yorum :

  1. Beklediğim yorum gelmiş 😍 serinin en sevdiğim kitabı Yoksun olmuştu, daha bir etkiledi beni nedense. 😊
    Zambak Vakti'ni okumak için sabırsızlanıyorum ben de abla ❤️

    YanıtlaSil
  2. Ben de ben de çok merak ediyorum o kitabı, umarım çok seveceğiz )

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın