4 Nisan 2021 Pazar

0 Bella Andre - Her Zaman Aklımdasın (The Sullivans Serisi #8)

 

~~~*~~~
En sonunda güneş ışığını ellerinin arasında tutmanın nasıl bir şey olduğunu öğrenmişti ve Lori gittiğinde tüm sene kış gibi olacaktı, yazın en sıcak günlerde bile... 
~~~*~~~


Ben bu tür kitaplara bayılıyorum...cidden kasaba, çiftlik temalı kitapları çok seviyorum. Neden bilmiyorum ama aşırı hoşuma gidiyor ve okumaktan da zevk alıyorum. Sanırım azıcık daha yaşanabilir gibi geliyor olmasından da olabilir. Bilemiyorum... ama bu kitabın kurgusu da çiftlik temalı olmasından dolayı gönlümü fethetti ve direk serinin son kitabı olmasına rağmen okudum. :) 

Bella Andre'nin okuduğum ilk kitabıydı ve aynı zamanda da  serinin son kitabıydı. Ama her kitap farklı bir Sullivan kardeşi anlattığından dolayı bağımsız da okunabiliyormuş. Buna güvenerek son kitapla başladım. Ama serinin bütün kitaplarını da toplayıp okumayı istiyorum çünkü kardeşler arasındaki ilişki çok güzeldi :) 


~~~*~~~
Lori Sullivan'ın sevgisinin nasıl bir şey olduğunu artık biliyordu. Sonuna kadar. Her seferinde. 
Sevgisinin hiç kimseyi ya da hiçbir şeyi kurtaramayacağını bildiği zamanlarda bile.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Lori Sullivan, profesyonel bir dansçıdır ve dans ekibinde yer alan Victor ile iki yıldır aşk yaşamaktadır. Her ne kadar ailesi bu konuda onu uyarsa da Victor ile ilgili olarak bütün kötü fikirlere ve düşüncelere kulaklarını kapatmıştır. Ta ki gruptaki başka bir dansçıyla onu yatakta basana kadar. Sevgilisi tarafından aldatılmış olmanın verdiği duygularla her şeyi geride bırakıp uzaklara giden Lori, kendini Pescadero'da bulur. Girdiği bir markette gördüğü ilan ile de Grayson'un çiftliğinde çiftlik işçisi olarak çalışmaya gider. Grayson ise, üç yıl önce eşini kaybetmiş sonrasında bu çiftliği almış ve tek başına yaşayan bir adamdır. Verdiği işçi ilanı için karşısında Lori'yi görünce, üstelik topuklu ayakkabıları, parıltılı bluzu ve taytıyla, bu iş için uygun olmadığını ve verdiği ilk işle kaçıp gideceğini düşünerek kabul eder. Ancak Lori, asla pes etmeyen ve meydan okumalardan zevk alan bir kadındır. Dahası ise, ne çiftlik işlerinden ne temizlikten ne de çamurdan ve kirden korkmayan bir kadındır. Grayson, Lori'den etkilense de bunu belli etmemektedir, İçten içe ona doğru uçan kalbine de engel olamamaktadır. Lori ise pislik sevgilisinden sonra Grayson'u görünce ve onu tanıyınca aslında Victor'un onun için en iyiye ulaşmak için bir basamak olduğunu fark edecektir. Çünkü karşı konulmaz bir şekilde Grayson'a aşık olmaktadır. Ancak önlerinde çok önemli sorunlar vardır. Bunlardan biri Lori'nin dansçı olması ve dansa olan tutkusu diğeri ise Grayson'ın kaçıp geldiği geçmişi önlerinde engel olmaktadır. Bunları aşıp birlikte olabilecekler mi bunu görüyoruz.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki kitaplarda güçlü kadınları okumayı severim. Pes etmeyen, korkmayan kadınları... aynı zamanda ne istediğini bilen ve onun için çabalayan... işte Lori öyle bir kadındı ve bunu çok sevdim. 


~~~*~~~
Greyson onun kendisi için doğru kişi olduğundan şüphe duymuyordu... Sadece kendisinin onun için doğru olup olmadığından emin olamıyordu.
~~~*~~~


Grayson'ın da karkateri, geçmiş korkuları ve buna göre davranması çok güzeldi. Ki o da aşkı ve sevdiği kadın için göze aldıkları hoşuma gitti. 

Bütün çiftlik detayları, çalışmalar, olaylar aşırı güzeldi. Bitkiler, hayvanlar... çalışmalar... toplanmalar... diğer çiftçiler ile olan diyaloglar... her şey o kadar güzel anlatılmıştı ki  okurken hem zevk aldım hem de gözümde canlandırıp sanki oradaymışım gibi hissettim. 

Lori'nin domuzlara kardeşlerinin isimlerini vermesi ise çok eğlendiriciydi. 

Yağmurdan kaçarken kulübeye sığınmaları ve orada Lori ile Grayson arasında geçen bir konuşma vardı, romantik historical romanslarla ilgili işte bu be dedirtecek bir sohbetti. Süpersin kızım dedi.

Sullivan ailesinin yemeği çok güzeldi. Birbirleri ile olan diyalogları ve sevgilerini görmek paha biçilemezdi zaten bu yüzden de seriyi toplayacağım kesinlikle. 

Daha söylemek istediğim çok detay var ama böyle bir kitap için çok fazla spoiler olur diye susuyorum. Ama geneline bakıldığında çok çok severek okuduğumu söylemeliyim. :) 


~~~*~~~
Greyson hazırlıksız yakalanmıştı. Bildiği tek şey, Lori'nin çok güzel olduğuydu ve her nasılsa, engel olmaya çalıştığı her şeye rağmen, arsız tek bir gülümsemeyle ansızın kalbini çalmayı başarmıştı...
~~~*~~~


The Sullivans Serisi
  1. Uzun Yağmurlardan Sonra
  2. Sonrası Şiir Gibi
  3. Bir Kıvılcım Yeter
  4. Gözlerinde Kaybolduğum Gece
  5. Kalbimde Bahar Telaşı
  6. Denizler Kadar Mavi
  7. Yıldızlar Şehir
  8. Her Zaman Aklımdasın


~~~*~~~
Daha önce kimse ona bu şekilde bakmamıştı. Grayson ona sanki hiç ummadığı bir armağanmış ve bu armağanı hak edecek ne yaptığını çözemiyormuş gibi bakıyordu.
~~~*~~~


Kitabın adı     : Her Zaman Aklımdasın
Orijinal adı     : Always on My Mind
Yazarı            : Bella Andre
Çevirmen        : Aslı Güçlü
Seri Bilgisi       : The Sullivans Serisi #8
Yayınevi          : Martı Yayınları
Sayfa sayısı     : 320

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir zamanlar kalbinin olduğu yerde şimdi ölü ve uyuşuk bir doku var gibiydi.

Lori Sullivan yarıda bırakarak ayrıldığı dans gösterisinin ardından dairesine dönmek ve haklı çıktıkları için ailesine açıklama yapmak istemez. Yakın çevresinin tüm ikazlarına rağmen sürdürdüğü ilişkisine sonunda nokta koymuş, Victor’ın tam bir pislik olduğunu öğrenmiştir. Genç kadın, onun gerçek karakterini göremediği için kendini aptal gibi hissetmektedir ve çok üzgündür; dans etmekten vazgeçebilecek kadar üzgün... Bu yüzden havaalanından dairesine dönmek yerine doğruca bir çiftlik kasabası olan Pescadero’ya gitmeye karar verir ve marketteki panoda çiftlik çalışanı arayan bir çiftçinin ilanını gördüğünde bu işi kapmak için harekete geçer.

Grayson, eşinin ölümünden kendini sorumlu tutmaktadır. Karısı bir trafik kazasında hayatını kaybetmiştir ve o ana dek Grayson onun alkol sorununun ne denli ciddi olduğunu fark etmemiştir. Dünyası sarsılırken şehirdeki işini ve her şeyi bırakıp Pescadero’ya yönelmiş ve bir çiftlik satın almıştır. Herkesten uzak sürdürdüğü hayatı günün birinde kapısında beliren yabancı bir kadınla tersyüz olur. Gelen kadının çiftlik çalışanı olmak istediğini öğrendiğinde ise şaşkınlıktan ne yapacağını şaşırır ve onu bir an önce göndermek için elinden geleni yapmaya koyulur.

Aşkın mucizelerine inanmaktan vazgeçmiş bu iki yaralı insanın hayatı beklemedikleri anda kesişmişken birbirlerine kalplerini açabilecekler mi bilinmez.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın